Kook

Relax mama vega weekmenu (voor carnivoren)

Toen ik twee weken geleden vroeg wat voor soort weekmenu ik zou maken scoorde ‘vegetarisch’ hoog. Zo vroeg Marloes om ‘vega voor vleeseters’ en Machie vroeg ‘vega waar de huiscarnivoor niks tegenin kan brengen’. In het kader van u vraagt wij draaien is hier een volwaardig menu zonder vlees of vis. En voor Kim ook zonder al te veel kaas. Dit menu is inmiddels al goedgekeurd door Marloes, die dit er wel door denkt te krijgen bij haar mannen. Ik hoop dat anderen het ook goedkeuren. Het is overigens een menu zonder vleesvervangers oftewel ‘nepvlees’, want dan kun je wat mij betreft ook niet-vegetarische gerechten erbij zoeken.

Maandag: Shepherd’s pie

We starten de week met deze Shepherd’s pie uit mijn kookboek Relax Mama in de keuken. Je vindt het recept ook hier!

Dinsdag: Roti

Deze roti is echt SUPER lekker. Ik maakte het volgens dit recept van de site Leukerecepten.nl. Je kunt hem ook met wraps in plaats van roti pannenkoeken maken (is goedkoper). Vinden mijn kinderen lekkerder, maar ik heb voorkeur voor de echte!

Woensdag: Soep met gevuld brood

Soep is natuurlijk sowieso makkelijk vegetarisch te maken. Hier op de site vind je bijvoorbeeld deze vega erwtensoep, of onze famous geroosterde tomatensoep. Maar speciaal voor dit menu een nieuwe uit Relax Mama in de keuken: de doperwtensoep met munt van Martine. Daarvoor heb je nodig:

• 1 liter groentebouillon
• 2 aardappels, geschild en in blokjes
• 500 g doperwten (diepvries)
• een handvol verse muntblaadjes
• 4 el zure room

Zo maak je het: Breng de bouillon samen met de aardappels aan de kook en kook de aardappels in ca.
8 minuten gaar. Voeg de doperwten toe en kook nog 3-4 minuten mee. Meng er de munt door en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Op smaak brengen met zout en peper. En schep er wat zure room op als het in de soepkom zit. Garneer eventueel nog met blaadjes munt.

Je kunt er bijvoorbeeld dit gevulde stokbrood met brie bij eten.

Donderdag: Curry madras

Een vegan curry met bloemkool en linzen op donderdag. Dit recept uit het boek Vegan Vibes van Lisa Steltenpool is makkelijk, lekker, én goedkoop. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: hotdog

Deze ‘hotdog’ van wortel komt uit het vegan weekmenu van een tijdje terug. Eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat het best een werkje is, dus het kan zijn dat deze beter is voor de zondag ;). Je vindt het recept hier.

Zaterdag: Turks brood gevuld met champignonsragout

Comfort food voor de zaterdag! Check dit recept van Henno voor champignonsragout in Turks brood. Love it!

Zondag: Moussaka

Voor de zondag, als je misschien iets meer tijd hebt om rustig te koken, heb ik een vega moussaka van Jamie op de site staan. Uit het kookboek VEG, dat vol goeie vegetarische recepten staat. Je vindt het recept voor deze moussaka hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter