Kook

Turks brood gevuld met champignonsragout

We hadden nog een Turks brood dat op moest, en Henno wilde een keer zelf champignonragout maken. Toen dachten we terug aan de clam chowders die we in Californië aten tijdens onze roadtrip een paar jaar terug. Een clam chowder is een gevulde uitgeholde witte bol met een dikke witte vissoep. Dit gerecht is een knipoog die kant op en bracht ons even terug op highway number one.

Dit heb je nodig:

  • één Turks brood
  • 400 gr verschillende soorten paddestoelen in plakjes
  • 2 eetlepels mosterd
  • 75 gram roomboter
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 50 gr bloem
  • 500 ml paddenstoelen bouillon
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 1/2 tl verse tijm, fijngehakt
  • peper en (zee)zout

En zo maak je het:

Als je alle ingrediënten hebt gesneden, hol dan het Turks brood uit. Daarna begin je met de ragout maken.

Smelt voor de ragout 25 gram roomboter en bak de plakjes champignons in ongeveer drie minuten. Schep de champignons daarna uit de pan.

Smelt de rest van de roomboter in de pan en fruit op laag vuur het sjalotje met de knoflook en mosterd in een minuut of vijf, tot het sjalotje zacht is, maar niet bruin. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, verwarm zo’n drie minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet. Voeg de bouillon toe in twee delen en roer steeds goed door. Blijf roeren tot de ragout mooi glad is. Voeg daarna de gebakken champignons, gehakte peterselie en tijm toe en roer weer goed door elkaar. Breng tot slot de ragout op smaak met versgemalen peper en (zee)zout.

Doe dan de ragout in het uitgeholde Turks brood en besprenkel met wat grof zeezout.

Klaar en eten maar!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter