Kook

Gevuld brood met brie & rozemarijn

Hoe lekker ziet dit brood uit het nieuwe kookboek Backyard Cooking eruit? In dit kookboek laten Arno en Mireille van The Holy Kauw Company verschillende buitenkooktechnieken zien, en zo leerde ik dat je een brood ook gewoon op de barbecue kunt gooien. Deze lijkt me heerlijk met een soep erbij. Bijvoorbeeld deze rucolasoep.

Dit heb je nodig voor 4 personen

 • 1 ongesneden brood
 • 2 el jam
 • 1 punt brie (200 g), in plakjes
 • 5 takjes rozemarijn

Zo maak je het

 1. Steek de BBQ aan of maak een vuurtje.
 2. Maak om de centimeter inkepingen in het brood, maar snijd het net niet helemaal door.
 3. Vul elke inkeping met wat jam, een plakje brie en wat rozemarijn en wikkel het brood goed in aluminiumfolie.
 4. Leg ongeveer 10 minuten boven een smeulend vuurtje tot de binnenkant helemaal door en door warm is en de brie gesmolten. Je kunt tussendoor even controleren.

Backyard cooking

Aanvankelijk wilden Arno en Mireille van The Holy Kauw Company een kookboek maken dat perfect was voor een road trip. Maar nu het ernaar uitziet dat velen van ons een groot deel van de vakantie in de achtertuin zullen doorbrengen werd het een kookboek dat het vakantiegevoel oproept als je thuisblijft. In de achtertuin de heerlijkste gerechten maken, op een kampvuur, bbq of op een eenpitsstelletje. Zo lijkt de maaltijd in eigen tuin een etentje in de Zuid-Europese buitenlucht. En dat is toch een fijn idee. Het boek kost €21,99 en is hier te koop.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Relax Mama Backyard-menu - Club van relaxte moeders 20 juni 2020 at 06:56

  […] Nog een recept uit Backyard Cooking. Want hoe lekker ziet dit brood eruit? Wij gaan hem eten met één van onze favo soepen erbij. Dat is dit keer deze. Hoe je het gevulde brood maakt zie je hier. […]

 • Reageer Relax Mama Weekmenu lekker en simpel - Club van relaxte moeders 23 april 2021 at 11:04

  […] het kan natuurlijk nog simpeler door een blik open te trekken, ook prima!). En wat dacht je van dit gevulde brood met brie er […]

 • Laat je reactie achter