Lezingen en workshops

De Club van Relaxte Moeders is er niet alleen online en in boeken, je kunt ons ook live en in het echte leven ontmoeten. Tijdens workshops, lezingen en webinars.

De Hogeschool voor Moederschap

‘De Hogeschool voor Moederschap bestaat niet,’ zei ik jaren geleden in een interview dat ging over onzekerheid onder moeders. ‘Nogal logisch,’ riep ik toen. ‘Voor alles bestaat er wel een opleiding, maar voor de belangrijkste taak in het leven is die er niet.’ Managementboeken vol zijn er geschreven over hoe je ‘authentiek leider’ kunt worden of een inspirerende manager. Steven Covey leert grote groepen managers wat de zeven eigenschappen van effectieve leiders zijn. Maar waar kunnen we leren over relaxt en authentiek ouderschap?

We zijn jaren verder. Ik schreef inmiddels tien boeken over ouderschap, sprak honderden vrouwen en deskundigen. En ik besloot die hogeschool gewoon maar zelf neer te gaan zetten. Want je hoeft het niet allemaal zelf uit te vinden. Het helpt om je ervaringen te delen. Om te kijken hoe anderen het doen. Het helpt om af en toe stoom af te blazen en wijze raad te tanken. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de workshop ‘die andere ouders doen ook maar wat’, de Mom You Can-lezing of bij een van de webinars uit de reeks Opvoeden en relaxt blijven (of worden).

Relax Mama Workshop – Die andere ouders doen ook maar wat

Een middag of avondje relativeren en lachen over het ouderschap? In mijn (mini)workshops houd ik een spiegel voor, heb je tijd om ervaringen te delen, doen we oefeningen en een quiz om je aan het denken te zetten. Degene die de quiz wint is de meest relaxte moeder en wint een Relax Mama-product. Verder lees ik voor uit eigen werk. Dit alles met een flinke ‘feel good’-factor zoals je gewend bent van mijn boeken en van de Club van Relaxte Moeders. Meer over deze workshop lees je hier.

Mom you can-lezing: meer geluk in werk en ouderschap

Voel jij je ook schuldig als je je werkmail checkt terwijl je aan spelen bent met je kinderen? Vraag jij je ook wel eens af hoe anderen het voor elkaar krijgen alle ballen in de lucht te houden? Hoe kan het toch dat de ene vrouw haar kinderen en werk ogenschijnlijk fluitend combineert, terwijl de ander er veel meer moeite mee heeft? In de Mom You Can-lezing vertel ik je over de negen succesfactoren voor meer geluk in werk en moederschap. Succesfactoren die ervoor zorgen dat je werkleven en moederleven meer in balans komen. Want kinderen zijn geen blok aan het been van je carrière, ze kunnen hem juist ook versterken. Meer informatie over deze lezing vind je hier.

Deze lezing is ook te boeken via het sprekersbureau Zij Spreekt.

Workshop: Word de ouder die je graag wilt zijn

Plezier in het ouderschap en opvoeden. Als je elke dag aan het rennen en vliegen bent, lijkt dat misschien niet altijd haalbaar. Baal je ook wel eens van jezelf omdat je gewoon even geen zin in je kinderen hebt? Heb je ook het gevoel dat je veel te veel ballen in de lucht moet houden, waardoor je niet altijd zo’n leuke versie van jezelf bent? In de eendaagse workshop ‘Word de ouder die je graag wilt zijn’ bespreek ik samen met opvoedkundige Tischa Neve hoe je weer meer lol en plezier kunt krijgen in moeder of vader zijn. Tischa kijkt met jou vanuit haar visie op opvoeden naar hoe je meer grip kunt krijgen op de opvoeding, en hoe je je kinderen kunt aansturen op de manier die bij jou (en bij hen) past. Met mij kijk je naar hoe je het ouderschap combineert met de andere rollen in je leven. Kijk hier voor meer informatie over deze eendaagse workshop.

Webinar-reeks: Opvoeden en relaxt blijven

Opvoeden en relaxt zijn, kan dat? Het is nogal wat, je kind richting de eindstreep loodsen. Hoe pak je het aan als je kind (te) veel achter een scherm zit? Wat doe je als je kind vaak buikpijn heeft van onzekerheid of als hij of zij het verdomd om te luisteren? En… hoe blijf je zelf relaxt tijdens deze zoektocht? In 2020 bundelden opvoedkundige Tischa Neve en ik onze krachten en begonnen we een webinar-reeks waarin we je op een toegankelijke, gezellige en informatieve manier helpen met verschillende onderwerpen. Welke onderwerpen dat zijn, vind je hier.

Meer weten? Mail me gerust op elsbeth@clubvanrelaxtemoeders.nl