Deze week komt het weekmenu van mijn kantoorgenoot Saskia. Sas is moeder van twee pubers en… (good for me) werkt voor verschillende uitgeverijen om hun boeken te promoten. Na haar laatste marketing/pr klus bij uitgeverij Fontaine Uitgevers was ze even helemaal ondergedompeld in de kookboeken die ook regelmatig op ons kantoor lagen.
Saskia: “Daar hebben ze thuis ook nog steeds flink profijt van, want de kooklust is terug en hoe. Afgelopen kerstavond had ik een mooie uitdaging, namelijk een heel vegan kerstmenu voor vrienden. Hun dochter heeft het veganisme geïntroduceerd binnen het gezin. Met behulp van de onderstaande kookboeken kwam ik erachter dat het helemaal niet zo ingewikkeld is en veel gewoon te krijgen is in de supermarkt. Op een gezonde week met heel veel groenten en veel kookplezier.”
Maandag: Gado-gado
Goed om de week af te trappen met een gerecht boordevol groenten. Deze gado gado is daar perfect voor. Zelf gebruiken we vaker tofu dan tempeh en kopen we de kant-en-klare vegan pindasaus van Kokki Djawa en vervangen we de kool voor broccoli (daar zijn ze bij ons dol op), maar voor de rest is dit een perfect recept voor een heerlijke gado gado.
Dinsdag: Eenpans-orecciette puttanesca
Dit recept is het bewijs dat zowel koken uit Ottolenghi als vegan koken niet moeilijk is. En hoppa, alles in een pan! Je vindt dit heerlijke recept hier. Het recept komt uit het boek Flavour.
Woensdag: Pita’s met oesterzwammenshoarma en knoflooksaus
Dit recept komt uit het boek Vegan voor iedereen van Merel Wildschut. Wraps, libanees flatbread, pita’s, de hele familie is er gek op en het is snel klaar. Broodjes shoarma met veel groenten zoals tomaten, paprika, mais, komkommer etc. stond sowieso al vaak op het menu. Nu zijn we fan van deze vegan variant.
Donderdag: Thaise groene curry
Onze kinderen zijn wel dol op wat pittig eten gelukkig. En anders kun je de curry natuurlijk een beetje aanpassen. Wel fijn van deze curry, hij is in 30 minuten klaar. Het recept komt uit Vegan Vibes van Lisa Steltenpool.
Vrijdag: taco’s met jackfruit
Laatst at ik een rijsttafel met jackfruit van Stick Up Indo Food en ik was echt totaal verrast dat het totaal vegan was. Nu heb ik onze voorliefde voor de Mexicaanse keuken in een vegan variant gevonden met jackfruit. Je vindt het recept hier.
Zaterdag: Aubergine-venkelsoep met een vleugje sinaasappel van Jigal Krant uit Vegan:
Ik ben helemaal weg van het nieuwe boek van Jigal Krant, TLV Vegan. Niet alleen staan er hele goede en lekkere vegan recepten in, het boek bevat ook prachtige verhalen en foto’s uit Israël. Het recept van de aubergine-venkelsoep vind je hier!
Zondag: wortelhotdog
Save the best for last ;). Dit wordt echt smullen! Het recept van de wortelhotdog in het tweede kookboek van De Veldkeuken. In het oorspronkelijke recept staan de wortels 1 uur en 30 minuten in de marinade in de oven en dan nog 1 tot 2 uur op 90 graden met het deurtje op een kiertje. Ik heb de tijden een beetje aangepast voor de snelheid. Je vindt het hele recept hier.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
1 Reactie
[…] week maakte mijn kantoorgenoot Saskia een vegan weekmenu voor ons. Ze eindigde het menu met deze fantastische snack: de wortelhotdog. Het recept van de […]