Kook

Relax Mama weekmenu ft. Francesca kookt

Afgelopen week is aflevering 8 van de Mom You Can podcast online gegaan. Daarin praten Sanne en ik met Francesca van Berk over hoe je de dingen thuis samen met je partner organiseert. Francesca is foodblogger op haar eigen site Francesca kookt. Het zal je dus niet verbazen dat zij het onderdeel ‘koken’ meestal voor haar rekening neemt. Haar man (oftewel ‘The Mr.’) kookt ook wel eens en dan is het regelmatig een Surinaams gerecht, want daar liggen zijn roots. Omdat ik in het weekmenu niet vaak Surinaamse gerechten heb, vond ik deze samenwerking met Francesca een mooie aanleiding om er een paar in te stoppen. In dit weekmenu vijf gerechten van Francesca!

Maandag: Surinaamse bami

We beginnen de week met een makkelijk gerecht dat in huize Francesca vaak wordt gemaakt door de heer des huizes. Ik leerde van Francesca dat voor Surinaamse bami spaghetti wordt gebruikt, dus dat is geen foutje in de ingrediënten! Je vindt zijn recept hier. Francesca vertelde me trouwens dat sinds ze dit recept online heeft gezet het al 1,5 miljoen keer bekeken is. Dus misschien moeten wij dat aantal nog even verdubbelen met elkaar 😉

Dinsdag: Asperges met zalm

Zoals ik in Francesca’s vorige weekmenu zag staan: het is nog nét aspergeseizoen. En wij hebben die dit jaar veel te weinig gegeten. Ik ga proberen de beste asperges te scoren in Den Bosch als ik daar weer ben voor mijn wekelijkse bezoekje. Ik kreeg al een paar goede adressen getipt. Dan ga ik dinsdag voor deze asperges met zalm van Francesca.

Woensdag: Bruine bonen met rijst

Op woensdag weer een Surinaams gerecht. Deze is niet moeilijk te maken en de handelingen kosten niet veel tijd. Maar het moet wel 1,5 uur opstaan. Voor mij daarom een perfect gerecht voor de woensdagmiddag. Je vindt Francesca’s recept hier.

Donderdag: Couscoussalade met kikkererwten en paprika

Voor dit recept haalde Francesca haar inspiratie uit kant en klare couscous-salade in zo’n plastic bakje. Ze maakte hem na met haar eigen twist. Ik denk eigenlijk wel dat ik de supermarktsalade ken die ze bedoelt. En die vind ik ook altijd erg lekker. Helemaal leuk dus om hem eens na te maken. Je vindt haar recept hier.

Vrijdag: garnalen in massala

We eindigen weer met een Surinaams gerecht. “Eens in de paar weken wil The Mr. deze garnalen in masala eten,” schrijft Francesca bij dit gerecht. En dan maakt ze dus dit recept. Lijkt mij heerlijk om de week mee te eindigen. Als ik het op Teun zijn bord allemaal naast elkaar leg in plaats van op elkaar acht ik de kans dat hij er iets van gaat eten ook wat groter 😉

Ben je benieuwd naar de podcast met Francesca waarin ze vertelt hoe zij werk en zorg voor de kinderen combineert samen met haar man? Je kunt de Mom You Can-podcast luisteren via de player op deze site, of via Spotify, via je apple podcast speler of op je android via deze app.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen.Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter