Kook

Vegan vibes: curry madras met bloemkool en linzen

Ik was vorige week bij de boekpresentatie van het boek Vegan Vibes van Lisa Steltenpool. Een boek waarin ze uitlegt hoe je plantaardig kunt koken en waarin ze vertelt waarom dat belangrijk is. Naast deze uitleg staan er 60 recepten in het boek. Deze curry madras maakte ik vorige week zelf en vond ik echt superlekker. Én, ook niet geheel onbelangrijk, heel makkelijk om te maken. Helemaal fijn dus dat ik het recept hier mag delen!

Lisa: “Curry madras is een kruidenmix uit het zuiden van India. De smaak is mild, dus ook als je niet van pittig houdt kan je genieten van deze curry!”

Dit heb je nodig:

In het boek staat dat dit recept voor twee personen is, maar ik vond het ook prima geschikt voor drie, misschien wel 4 personen.

  • 100-150 g zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el olie naar keuze
  • 2 el curry madras-kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • à 400 g
  • 200 ml volle kokosmelk uit blik
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • handje koriander
  • 1 blik linzen à 400 g
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een kook- pan. Voeg de ui toe en fruit die enkele minuten. Voeg de knoflook en kruidenmix toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en bloemkoolroos- jes toe. Kook 10 minuten op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig door en voeg indien nodig wat extra water toe.
  4. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de curry. Warm enkele minuten door. Breng de curry eventueel extra op smaak met peper en zout.
  5. Schep de rijst en de curry op twee diepe borden.

Extra? Ik gooide er nog een paar gehalveerde cherry tomaatjes extra doorheen (die ik nog in huis had) en wij aten er naan brood bij en mango chutney en ik deed er fijngesneden koriander over. Lisa geeft als tip ook nog dat je het kunt serveren met: een lepel kokosyoghurt, wat papadums, gehakte cashewnoten, fijngesneden koriander, mangochutney en/of partjes limoen.

Eten jouw kinderen dat ook?

De jongste kan ik hier helaas nog niet blij mee maken. Maar die houdt wel van rijst en bloemkool, dus dat geef ik hem apart. Wat tomaatjes erbij en eventueel wat vegetarisch balletjes. De oudste kan dit soort curry’s gelukkig inmiddels wel waarderen.

Vegan Vibes

Vegan Vibes is een boek over plantaardig eten. Lisa Steltenpool is diëtist en wil met dit boek laten zien dat plantaardig eten makkelijk en vooral heel erg lekker is. Met dit boek wil ze je laten kennismaken met plantaardig eten, geeft ze voedingsinformatie, praktische handvatten en inspiratie voor je eetpatroon. Het boek kost €24,99 en is onder andere hier te koop.

En zo zag het er bij mij uit (mooi hè 😉

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Relax Mama weekmenu: makkelijk én lekker! - Club van relaxte moeders 24 januari 2020 at 12:29

    […] niet alleen superlekker, het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Je vindt het recept hier. Als je meer plantaardig wilt eten dan is dit boek een dikke vette aanrader. Er staan niet alleen […]

  • Reageer Relax Mama snel en vega weekmenu - Club van relaxte moeders 15 mei 2020 at 10:31

    […] reacties op haar tweet. Een prachtige inspiratiebron voor de komende week dus! Ik tipte Zjos zelf deze curry en de open lasagne van Henno. In dit weekmenu vijf nieuwe gerechten voor mij (heeft Henno weer een […]

  • Reageer Relax Mama Budget-menu - Club van relaxte moeders 26 november 2021 at 10:44

    […] Een vegan curry met bloemkool en linzen op dinsdag. Dit recept uit het boek Vegan Vibes van Lisa Steltenpool is makkelijk, lekker, én goedkoop. Ik deelde het al eerder en je vindt het hier. […]

  • Laat je reactie achter