Kook

Pasta met gerookte zalm

Jamie Oliver heeft een nieuw kookboek met meer dan 120 gerechten waarvoor je maar één pan nodig hebt. Deze pasta met gerookte zalm, spinazie, lente-uitje, citroen, hüttenkase en parmezaan is één van die recepten uit Jamie’s Een. En leek mij wel een geschikte voor op de club! Let op, dit recept is voor één persoon. Als je met meer bent, dus even rekenen 😉

Dit heb je nodig voor één persoon:

  • olijfolie
  • 125 g verse lasagnevellen
  • 2 lente-uitjes
  • 80 g spinazie
  • 60 g gerookte zalm (2 plakjes)
  • ½ citroen
  • 5 g parmezaan
  • 1 el hüttenkäse
  • koekenpan

Zo maak je één portie (in 8 minuten):

Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen, liefst met een geribbeld mesje, in de lengte in 2 cm brede reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn met de spinazie en de helft van de zalm. Rasp de citroenschil en de parmezaan fijn, maar houd ze apart. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur.

Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan en doe de lente-uitjes, spinazie, gehakte zalm en citroenschil erbij. Doe de pasta in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 250 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie saus hebt. Giet er als het nodig is nog een extra scheutje water bij. Draai het vuur uit, pers het citroensap erbij, roer de hüttenkäse en parmezaan erdoor, en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rest van de zalm boven de pan en sprenkel er als je wilt nog een paar drupjes extra vierge olijfolie over.

EnergieVetVerz. VetEiwitKoolhyd.SuikerZoutVezels
431 kcal14,8 g4 g29,5 g43,6 g4,7 g1,7 g3,1 g

Fotocredit bij dit recept: David Loftus

EEN: simpel & lekker uit 1 pan is verschenen bij Kosmos Uitgevers. © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © RICHARD CLATWORTHY.

Jamie’s nieuwe kookboek EEN

‘EEN’ van Jamie Oliver is een kookboek met ruim 120 simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal. Elk recept maak je met maximaal acht ingrediënten en meer dan 50% van de gerechten bevat weinig tot geen vlees. Het boek is onder andere hier verkrijgbaar en kost €32,50.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Eenpansgerechten weekmenu ft. Jamie - Club van relaxte moeders 9 september 2022 at 13:47

    […] Pasta met zalm is altijd goed toch? Voor dit gerecht gebruikt Jamie verse lasagne vellen (die vind je in het koelvak) die hij in repen snijdt en die gooit hij dus in dezelfde pan als de lenteuitjes en spinazie. Lijkt mij lekker! Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter