Kook

Relax mama – weekmenu 67: ovenmenu

Deze week een menu met allemaal gerechten uit de oven. Het ideale aan ovengerechten is dat je ze van tevoren kunt klaarmaken of dat je de tafel alvast kunt dekken terwijl de schaal in de oven staat. Dan voel ik me zo lekker efficiënt. 

Maandag: lasagne

Ik ben gek op lasagne. Voor deze week staat er een lasagne met zalm en spinazie op het menu. Ik smeer er ook nog wat roomkaas doorheen en leg er plakken tomaat op. Het is eens wat anders dan de lasagne met bolognesesaus en mijn kinderen zijn gek op spinazie. We laten meteen zien hoe onze spierballen gegroeid zijn.

Dinsdag: tomatentaart

Nog een favoriet hier in huis: de tomatentaart. Ik gebruik dit recept altijd als uitgangspunt: tomatentaart met pesto. Ik voeg er nog wat handen Parmezaanse kaas aan toe om ‘m wat steviger van smaak te maken.
Meestal maak ik er een groene salade bij.

Woensdag:  melanzane

Melanzane is een Italiaans ovengerecht met aubergine. Aubergine is dan weer geen favoriete groente van Lieve en Pepijn, maar ik vind het heerlijk. Dit recept lijkt een beetje op hoe ik het maak. Ik wentel de aubergine ook nog even door de bloem. Ik vind het best een bewerkelijk gerecht, maar als je ‘m de avond van tevoren maakt, is-ie zelfs nog lekkerder. Wij bakken er nog een ciabatta bij die je dan door de saus kunt halen. Dat vinden Lieve en Pepijn dan wel weer lekker.

Donderdag: tortillataart

Een ontdekking van mijn lief: de tortillataart. Dat zijn Mexicaanse tortilla’s gevuld met groenten en kip of gehakt, maar dan in taartvorm. En alles waar het woord ’taart’ in zit, dat is lekker! Ons recept kwam uit een kooktijdschrift, maar het principe van dit recept is hetzelfde. Het is echt heel erg lekker en de wraps zien er zo grappig uit als ze uit de oven komen.

Vrijdag: zelfgemaakte pizza

Aan het einde van de week is een pizza eten ideaal. Je rolt een lap deeg uit, smeert er tomatensaus overheen en veegt de koelkast uit en gooit dat erop. Alle stukjes groenten die je overgehouden hebt, kun je nu gebruiken. De paar tomaten en restjes aubergine van eerder deze week, kunnen prima op de pizza. En hier staat altijd wel een potje olijven en zongedroogde tomaatjes in de koelkast. Blikje tonijn erbij of plakjes worst, hand kaas eroverheen en klaar. En nu je toch zo viva la vida bezig bent, trek er gerust een Italiaanse wijn bij open. Het is weekend!

Eet smakelijk!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter