Mom You Can-Lezing: meer geluk in werk en ouderschap

Voel jij je schuldig als je je werkmail checkt terwijl je aan spelen bent met je kinderen? Vraag jij je ook wel eens af hoe anderen het voor elkaar krijgen alle ballen in de lucht te houden? Hoe kan het toch dat de een kinderen en werk ogenschijnlijk fluitend combineert, terwijl de ander er veel meer moeite mee heeft?

In de Mom You Can-lezing vertel ik je over de negen succesfactoren voor meer geluk in werk en moederschap. Succesfactoren die ervoor zorgen dat je werkleven en moederleven meer in balans komen. Want kinderen zijn geen blok aan het been van je carrière, ze kunnen hem juist ook versterken.

De (online) lezing!

Graag vertel ik jou en je team, je collega’s, je vriendinnen of die andere moeders van het schoolplein hoe je ervoor zorgt dat je voldoende aandacht schenkt aan je kinderen én je werk. Hoe je het voor elkaar krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen terwijl je ook hard bezig bent je kinderen te laten opgroeien. Aan de hand van de negen succesfactoren uit mijn boek Mom You Can kijken we hoe je de moeder wordt die je wilt zijn, terwijl je ook tijd en aandacht hebt voor de rest van je leven.

Het succesrecept

Voor het boek Mom You Can interviewde ik tientallen vrouwen die het goed lukt om hun werk te combineren met hun kinderen. Vrouwen in loondienst en zelfstandig ondernemers. Vrouwen die bij grote en bij kleine bedrijven werken. Bij non-profit organisaties en bij multinationals. Ik ontdekte bij hen allemaal een duidelijke rode draad. Die rode draad mondde uit in het succesrecept voor meer geluk in werk en moederschap, dat bestaat uit de volgende negen succesfactoren:

Ik dook in de wereld van wetenschap en psychologie om deze negen succesfactoren uit te diepen. In de Mom You Can lezing:

  • deel ik de ervaringen van die andere vrouwen, én de psychologische en wetenschappelijke inzichten;
  • vertel ik mijn eigen persoonlijke verhaal (dat ook uit diepte- en hoogtepunten bestaat);
  • houd ik spiegels voor;
  • doen we (eventueel) een korte oefening zodat je de inzichten direct kunt toepassen.
Meer weten over de lezing?

Het liefst geef ik deze lezing live, in een zaal of bij jou thuis, maar tijdens deze rare coronatijd doe ik dat natuurlijk ook graag via een scherm. Wil je meer weten over de mogelijkheden en de kosten? Als je mij een mailtje of een berichtje via Instagram stuurt, dan bel of mail ik je graag terug om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Alvast meer leren over de negen succesfactoren?
  • Hier op de site kun je over alle succesfactoren al verschillende blogs lezen. Die vind je hier op een rijtje.
  • We namen ook een podcast-serie waarin we alle succesfactoren bespraken met inspirerende vrouwen. Ook een speciale lockdown-gerelateerde.

Wil je alle succesfactoren op een rijtje en alle achtergrondinformatie en uitleg erbij? Dan hoop ik dat je het boek Mom You Can aanschaft. Hierin vind je niet alleen ervaringen van andere vrouwen, maar ook achtergronden uit de wetenschap en psychologie. Koop hem via de site van je lokale boekhandel, zoals bijvoorbeeld die van Libris. Of bestel hem bij bij bol.com.

Dit zeiden anderen over Mom You Can

Mijn doel is altijd geweest om andere vrouwen te helpen bij de struggle die werk en moederschap heet. Daarom ben ik ook enorm blij met de mooie reacties die ik het afgelopen jaar kreeg van vrouwen die het boek lazen. Dit zijn slechts een paar van de reacties: