Kook

Chili con carne van Annemarieke

Dit recept uit Relax Mama in de keuken is van Annemarieke (moeder van Bram, Wickie en Pleuntje, én een van de dames van uitgeverij Snor). Annemarieke maakt altijd een grote pan chili op dinsdag. Lekker met guacamole, en tortillas. De tweede dag doet ze de chili in een ovenschaal, steekt er tortillachips in, strooit er kaas over en zet ‘m een half uurtje in de oven op 180 graden. Het bereiden kost maar zo’n 20 minuten, het sudderen minstens 30 minuten.

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen

  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 300 g rundergehakt
  • 3 stengels prei (ca. 450 g preiringen), in halve ringen
  • 2 rode en/of gele paprika’s, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 el (gerookt) paprikapoeder
  • 2 el oregano
  • 2 blikken chilibonen of andere bonen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt

Voor de guacamole

  • 2 rijpe avocado’s, schil en pit verwijderd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2-3 tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 1 el citroensap

Zo maak je het

Verwarm de olie in een ruime braadpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt, wat zout en peper toe en bak het gehakt rul. Voeg de prei en paprika toe en bak al omscheppend tot de paprika enigszins zacht is. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoe- der en oregano toe, schep alles goed om. Leg het deksel op de pan en laat minstens 30 minuten sudderen. Hoe langer, hoe lekkerder! Voeg de laatste 15 minuten de bonen toe. Breng op smaak met zout en peper.

Maak intussen de guacamole. Prak het vruchtvlees van de avocado’s met een vork tot een grove puree, voeg ui en tomaat toe en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet op tafel, samen met een bakje zure room of kwark, maïs- of volkorentortilla’s, maïskorrels en eventueel wat geraspte kaas.

RelaxMama_3D

Dit recept komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Wil je op de hoogte blijven van de Relax Mama-recepten en wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required




Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

  • Reageer Relax Mama weekmenu: wat de achtjarige sowieso eet - Club van relaxte moeders 4 januari 2019 at 16:12

    […] mijn boek staat een iets kindvriendelijkere variant, dat is deze. Teun houdt vooral van de […]

  • Reageer Relax Mama kookboek weekmenu - Club van relaxte moeders 22 februari 2019 at 10:54

    […] Op dinsdag ga ik voor de chili van Annemarieke, moeder van Bram, Wickie en Pleuntje. Je vindt het recept van deze chili con carne hier. […]

  • Reageer Relax Mama-op-verschillende-tijden-eten-weekmenu - Club van relaxte moeders 10 mei 2019 at 15:57

    […] mijn boek Relax Mama in de keuken staat het chili-recept van Annemarieke. Dat recept vind je ook hier […]

  • Reageer Sanneke 21 mei 2019 at 17:52

    Zo, deze is echt té lekker! Veel chili con carne geprobeerd, maar dit vonden onze kinderen een hele goeie. Vond de dip ook goed te doen. Bedankt voor het recept!

  • Laat je reactie achter