Kook

Relax Mama-op-verschillende-tijden-eten-weekmenu

Toen ik onlangs polste of er nog speciale verzoekjes waren voor het weekmenu, vroeg Caren of ik een “gemakkelijk op te warmen” menu kon maken. Caren: Wij lopen er met drie kinderen en allerlei sporttrainingen tegenaan dat ze op verschillende tijden eten en je dus iets moet klaarmaken wat ook nog smakelijk is als je het weer opwarmt. Niet alles is hiervoor geschikt met als gevolg dat je staat te koken in etappes.” 

In het kader van u vraagt, wij draaien, hierbij dus dit menu. Met dank aan heel veel input via mijn Insta-story!

Maandag: Chili con carne met wraps

Chili! Die tip kreeg ik van Lisa, Marieke en Kirsten. Chili is is natuurlijk een topgerecht om te maken voor dit soort dagen. Makkelijk op te warmen en goed van te voren klaar te maken. Hij wordt zelfs lekkerder als je hem even laat staan. In mijn boek Relax Mama in de keuken staat het chili-recept van Annemarieke. Dat recept vind je ook hier online.

Dinsdag: Paprikarisotto

Cynthia maakt op dit soort dagen vaak deze paprikarisotto. Ik vroeg me af of dat wel lekker is om op te warmen, waarop Cynthia antwoordde: “Ja! Ik maak hem vaak ook al gedurende de dag. Als je hem opwarmt wordt hij zelfs steeds lekkerder.”

Woensdag: Pasta, pasta, pasta

Mealprep voor Keet trainingsdagen

Pasta werd heel vaak genoemd. Bijvoorbeeld deze ‘zwemlespasta’ met broccoli en spek of pasta pesto (altijd goed!). Wij maken voor Keet vaak deze pasta met ricotta en tomaat om mee te nemen naar het skatepark op haar trainingsdagen (die is zowel warm als koud lekker).

Maar omdat Keet woensdag gewoon thuis is met eten en ik haar goed wil voeden voor de wedstrijd in Parijs die ze dit weekend heeft, ga ik voor de suggestie van Irma: pasta carbonara met gebakken spekjes en een bekertje slagroom. Als dit door elkaar zit, haal je de pan van het vuur en doet er nog een ei en parmezaanse kaas door. (Dit is tevens mijn guilty pleasure). En jaja, wat broccoli of salade of rauwkost er bij voor de vitamines 😉

Donderdag: Pokébowl

Het meest blij was ik met de pokébowl-suggestie van Annelies.  Die staat al een tijdje op mijn lijstje, maar vergeet ik steeds. Annelies maakt de bowl met: Sushirijst (125 gram rijst pp), stukjes mango, rode ui, komkommer, zalmsnippers of surimi, avocado, wortel en rode paprika. “Oh en sojaboontjes erbij is ook lekker,” voegt ze toe. Eten met wat sojasaus er bij en klaar.

Ik maakte ooit een Pokébowl met vissticks voor een samenwerking met Iglo. Die viel hier in huis ook in de smaak.

Vrijdag: soep, soep, soep

En natuurlijk tipten diversen van jullie hét ideale opwarmgerecht: soep! Dat bedacht ik me vorige week inderdaad ook toen wij een rodelinzensoep aten. Die is echt perfect voor in een sportweek (want ook nog eens heel voedzaam en Keet en teun aten hem echt goed). Maar die hadden we vorige week al. Deze week eindig ik met een courgettesoep die Silvie tipte (die ik gewon steevast rucollasoep noem, omdat Teun hem dan sowieso lekker vindt).

Verder kreeg ik nog veel meer fijne suggesties van ovenschotels en hartige taarten tot stamppot en nasi. Ik heb dus genoeg inspiratie om nog een keer zo’n weekmenu te maken. Dit was hem voor deze week!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama in-10-minuten-klaar-menu - Club van relaxte moeders 17 mei 2019 at 20:13

    […] reactie op mijn weekmenu van vorige week (met maaltijden die handig zijn als iedereen op andere tijdstippen eet), stelde Nanny de vraag: […]

  • Laat je reactie achter