Kook

Relax Mama comfort food menu

Twee weken geleden maakte ik op verzoek een weekmenu met als thema makkelijk maar wel gezond, deze week, de week tussen Kerst en Oud & Nieuw lijkt me uitstekend geschikt om in te gaan op het verzoek van sommigen voor ‘comfort food’. Het is het enige waar ik deze week aan kon denken: gerechten die je een gevoel van houvast, geluk en warmte geven (zo lees ik in een artikel over comfort food in de Volkskrant). Troosteten, noemen we het ook wel. Misschien komt het door mijn gedachten die veelal bij Quin in het ziekenhuis zijn, dat juist dit thema steeds naar boven komt drijven deze week.

Maandag: Tweede Kerstdag

Maandag is het nog Kerst, daar hoef ik jullie vast geen suggesties voor te geven, ik ga ervan uit dat jullie die helemaal hebben gecoverd 🙂 Wij hebben dan een 800-gangen etentje bij ons thuis met een bij elkaar geraapte groep vrienden, waaronder een paar goeie koks. Eerste kerstdag laden we daarvoor op tijdens een pyjama-filmdag met zijn viertjes. Op die dag eten wij eigenlijk ook comfort food (tijdens onze filmmarathon): patatje stoofvlees.

Dinsdag: Tikka Massala

Ultiem troostvoer voor mij: tikka massala. Ik hou zo enorm van Indiaas eten. Van deze tikka massala of natuurlijk van deze butter chicken (die is iets toegankelijker voor de kinderen). Voor de tikka massala gebruiken wij dit Jamie Oliver recept waarbij je de massala paste zelf maakt. Maar je maakt dit gerecht een stuk makkelijker door deze tikka massala saus van Pataks te gebruiken.

Wij eten er altijd mangochutney bij (zo lekker), naan en Indiase spinazie (ongeveer volgens dit recept).

Woensdag: mac & cheese

Op verzoek van Teun: Mac & cheese. Sowieso moet er in een comfort menu wel iets met kaas hè. Het recept dat wij gebruiken bij Mac & Cheese vind je hier. Bijvoorbeeld met een salade Caprese zoals op deze foto.

Donderdag: chili con of sin carne

Chili is voor mij ook ultiem comfort. Sinds ik deze superlekkere vega variant van van Jamie Oliver ken, hoef ik eigenlijk geen chili met vlees meer. Maar wil je hem toch liever met gehakt? Dan kun je natuurlijk ook deze chili con carne uit het boek Relax Mama in de Keuken maken. 

Vrijdag: chicken pie

Op vrijdag de good old chicken pie van Jamie Oliver, comfyer wordt het niet. Je vindt hier het recept uit zijn boek 5 ingrediënten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hem lekkerder vind met iets meer ingrediënten zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon. Dat zie recept vind je in onderstaand filmpje van Jamie Oliver.

Zondag: Pindasoep

Wat dacht je van een lekkere romige soep om het jaar mee te beginnen? Pompoensoep? Of deze pindasoep bijvoorbeeld? Als dat geen troostvoer is…

Zaterdag: Oud & Nieuw met hartige taart (frikandelvlaai!)

Voordat corona oud en nieuw twee jaar lang een beetje verpestte, vierden zij Oud & Nieuw altijd met een grote groep vrienden, die allemaal zelf eten meenamen. Het was daar dat ik de frikandeltaart leerde kennen via onze vriend Nick. Vandaar dat dat de tip voor deze dag is: de frikandeltaart (ook in te zetten als antikater-voedsel). Je vindt het recept in dit blog bomvol hartige taarten (En vraag me niet waarom deze bril op de taart ligt, die hoort niet bij het recept, maar destijds wel bij ons Oud & Nieuw thema).

Lieve mensen, ik wens jullie hele mooie dagen de komende tijd en prachtig 2023 ❤️

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €12,50 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Die is nu tijdelijk maar €9,98! (dat is voor de helft van de prijs!) Check de Shop van Relaxte Moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer HET TERUG-IN-HET-RITME-WEEKMENU - Club van relaxte moeders 6 januari 2023 at 08:52

    […] mensen vinden januari verschrikkelijk en deprimerend. Die verwijs ik gewoon even terug naar het comfort food weekmenu van twee weken terug. Ik vind het wel lekker om weer terug in het gareel te gaan en het gevoel van […]

  • Laat je reactie achter