Kook

Relax Mama Backyard-menu

Het thema van dit weekmenu was een echte no brainer, want: het wordt hartstikke zomers weer komende week, onze tuinmetamorfose is af, én ik kreeg van Uitgeverij Snor het mooie kookboek Backyard Cooking, waar ik drie recepten uit mag delen en waarvan ik twee exemplaren mag weggeven.

Maandag: Snelle pasta met ansjovis en tomaten

We beginnen de week met een snelle pasta uit Backyard Cooking, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan en snel de tuin in kan. Hoppa grote pan mee, diepe borden en eten maar. Deze pasta lijkt verdacht veel op de klassieke Italiaanse pasta putanesca (oftewel: hoerenpasta) en laat dat nou net een van mijn favorieten zijn. Je vindt het recept uit het boek hier.

Foto: Simone van Rees Fotografie

Dinsdag: Salade Niçoise (met kindervariant)

Op dinsdag een klassieker. Want hé, wat is nou lekkerder dan een salade als het mooi weer is. En deze salade is zo bomvol (onder andere met krieltjes, vis boontjes én ei), dat het ook écht een maaltijdsalade is. Je vindt ons recept hier. Inclusief een kindervariant, omdat Teun het dan beter eet.

Woensdag: Gevuld brood met soep

Nog een recept uit Backyard Cooking. Want hoe lekker ziet dit brood eruit? Wij gaan hem eten met één van onze favo soepen erbij. Dat is dit keer deze. Hoe je het gevulde brood maakt zie je hier.

Foto: Simone van Rees Fotografie

Donderdag: Chili con of sin carne

Wij gaan deze week sowieso ook voor een chili. Een grote pan maken en die mee de tuin innemen. Hoe lekker is dat. Wie vaker mijn weekmenu leest weet dat mijn favo deze van Jamie Oliver is. Maar de iets kindvriendelijkere variant komt uit het Relax Mama in de keuken-kookboek en vind je hier. En als je voor de vegetarische gaat, raad ik je dit recept aan.

Vrijdag: BBQ met tempeh saté en gepofte zoete aardappel

In een kookboek met gerechten voor in de tuin verwacht je uiteraard barbecue-recepten. En guess what? Die staan er ruimschoots in. Voor degenen die eens minder vlees op de bbq willen deel ik hier graag deze tempeh saté, want die vind ik er heerlijk uitzien.

Als tweede gerecht wil ik je zeker gepofte zoete aardappelen en piementos de padron aanraden. Deze gerechten beschreef ik eerder een keer in dit bbq-zonder-vlees-weekmenu.

Foto: Simone van Rees Fotografie

Backyard cooking winnen?

Ben je na het zien van dit weekmenu wel nieuwsgierig naar de rest van dit mooie boek vol recepten om buiten te eten of te maken? Ik mag van Uitgeverij Snor twee exemplaren verloten. Laat hieronder weten of je daar kans op wilt maken! Dit mooie boek is gemaakt door Arno en Mireille van The Holy Kauw Company. Ze wilden een boek maken dat een vakantiegevoel oproept als je thuisblijft. In de achtertuin de heerlijkste gerechten maken, op een kampvuur, bbq of op een eenpitsstelletje. Zo lijkt de maaltijd in eigen tuin een etentje in de Zuid-Europese buitenlucht. En dat is toch een fijn idee. Het boek kost €21,99 en is hier te koop.

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

49 Reacties

 • Reageer Cynthia 19 juni 2020 at 16:28

  Oh, dat boek zou echt fantastisch zijn om aan mijn man te geven. En er natuurlijk zelf van mee te genieten. Hij is dol op koken op een vuurtje of de barbecue, in onze tuin of op pad met camper. Eerst maar eens beginnen met de recepten uit het weekmenu 🙂

  • Reageer Madelon 19 juni 2020 at 17:52

   O, wat lijkt dat me een fijn boek. Hier ook net de tuinmetamorfose achter de rug. En met een kamado, een cobb en een ‘ouderwetse’ Bbq, keuze genoeg om in de achtertuin te koken.

  • Reageer Rebecca van vloten 20 juni 2020 at 08:16

   O die zou ik graag willen winnen. Onze tuin wordt nog verbouwd en dan heb ik zoveel zin in onze tuin vakantie. Met dit kookboek wordt t nog leuker denk ik zo

   • Reageer Miranda 20 juni 2020 at 08:23

    Dat zou een mooi begin zijn van deze zaterdag , de dag met het langste meeste licht. Als ik dit kookboek zou winnen , dan is dat de kers op onze zomer , heerlijk in ons eigen land. Dankje wel lieve Elsbeth en alle collega’s van club van relaxte moeders voor de fijne blogs en (eet)spiratie!

    • Reageer Kitty vd Sman 20 juni 2020 at 11:25

     Wat een supertof kookboek! Met onze 3e op komst, verwacht in augustus, hopen we veel dagen door te kunnen brengen in onze tuin! Hoe fijn om dan zulke kookinspiratie te hebben en niet al te hard te hoeven nadenken! 🙂

  • Reageer Raquel Verver 20 juni 2020 at 11:17

   Dat lijkt me een heerlijk boek voor de thuisblijf zomer!

 • Reageer Valerie 19 juni 2020 at 16:32

  Jaaaa dat boek! Lijkt me fantastisch! Ik word al helemaal blij als ik de kaft zie. Ideaal voor thuis èn als we deze zomer met de vouwwagen op pad gaan met de kinderen 🙂

 • Reageer Fiet 19 juni 2020 at 16:48

  Ohhh ja lijkt me een heel fijn boek! Zeker omdat ik het heerlijk vind om in de tuin te koken en te eten. ❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🍀🍀🍀🍀☀️☀️☀️

 • Reageer Marieke 19 juni 2020 at 17:24

  wat een tof boek. die zou zeker van pas komen. zoonlief zou het een geweldig excuus vinden om fikkie te stoken

  • Reageer Sieta Schuringa 20 juni 2020 at 09:00

   Ja, hier ook bezig met een tuinrenovatie. Wordt super mooi, dus kan niet wachten om er weer lekker samen van te genieten. Daar kunnen we wel buitenkookinspiratie bij gebruiken.

 • Reageer Margreet Nap 19 juni 2020 at 17:54

  Dit boek is idd perfect bij jullie tuin en prachtige overkapping!! Hier een kleine tuin, maar we vertoeven er graag! Manlief kookt er graag en ik zou hem dit boek kado doen als dankjewel voor al het lekkere eten altijd! (En win-winsituatie; door dit boek blijf ik lekker eten!)

 • Reageer Quirien Tijssen 19 juni 2020 at 18:14

  Leuk vaderdagcadeau, wat ik nog niet heb 🥴😀 mijn man houdt van koken maar mist af en toe wat inspiratie, laten we het daar maar ophouden. Kookt vaak hetzelfde maar met wat hulp kan van lekkere recepten kan hij heel goed koken.
  Dat wordt heerlijk eten op de net aangeschafte loungebank. Nu nog stoelen bij de tuineettafel en het wordt met deze gerechten een feestje in de tuin.

 • Reageer Sjoeke 19 juni 2020 at 18:36

  Natuurlijk willen we die graag winnen! Ook leuk voor op de camping in Nederland. Ik ben niet zo creatief als het gaat om buiten eten, BBQ is bijna altijd hetzelfde. Vlees, stokbrood, mais en salade. Wat creativiteit (vanuit een boek)kan ik wel gebruiken.

  • Reageer Marleen 20 juni 2020 at 08:16

   Leuk! Zó lastig altijd om te bedenken wat te eten met mooi weer. Ik ben duidelijk toe aan een uitbreiding van mijn repertoire van pastasalade, pastasalade en pastasalade 😉 Ik loot graag mee 👌🏻

 • Reageer Sophie 19 juni 2020 at 18:44

  dat lijkt mij zeker een tof boek! mijn zoon van 7 is een echt buitenkind en bovendien houdt hij van koken en bakken. wat zou er nu leuker zijn dan deze zomer samen buiten lekker aan de slag! ik waag dus graag een kansje…

  • Reageer Nina 21 juni 2020 at 21:57

   Jaaaa dat boek wil ik heel graag winnen! Ik ben dol op het buitenleven en daar hoort buiten koken en buiten eten natuurlijk bij. En het hele gezin is dol op de recepten van The Holy Kauw.

 • Reageer Marieke 19 juni 2020 at 19:10

  Jaaaaa, daar wil ik wel kans op maken! Heb het toevallig gisteren bij een boekhandel doorgebladerd en het stond vol heerlijke dingen, o.a. een recept waarbij je blokjes cake moet bakken met rood fruit, mmmm…. En toffe vormgeving! Zoals altijd bij die boeken van Snor.

 • Reageer Sanne 19 juni 2020 at 19:38

  Yes i do! Ik ben gek op kekke kookboeken en het buitenleven.

 • Reageer Natasja 19 juni 2020 at 20:02

  Dit lijkt me geweldig! We hebben vorig jaar een nieuwe huis gekocht, en nu druk met de tuin bezig! Jullie tuin geeft n hoop inspiratie en zo’n boek maakt het natuurlijk nog leuker om lekker te koken en te eten in onze tuin

 • Reageer Lisa 19 juni 2020 at 20:08

  Ow yes please! Dat boek lijkt me geweldig. Een lange zomer staat ons te wachten, helaas niet op vakantie maar laten we er dan maar een feestje van maken in de achtertuin…

 • Reageer Samantha 19 juni 2020 at 20:25

  Ik doe heeel graag mee voor mijn man, die vindt buiten koken helemaal geweldig! En met zo’n boek gaat dat helemaal goed komen!

 • Reageer Kim 19 juni 2020 at 21:23

  Oh heerlijk, dat wil ik wel. Mijn man, onze 7-jarige zoon en ik hebben besloten om thuis te blijven en we gaan vergaderen om te besluiten wat ‘echt vakantie’ dan is en wat we dan thuis moeten doen, zodat we thuis ook een echt vakantiegevoel hebben. Ik denk dat deze prijs daar perfect aan bijdraagt 💛

 • Reageer Jonna 19 juni 2020 at 21:48

  Ja lijkt me super leuk! Ik ben thuis de kookprinses…. lijkt me heerlijk omdat voort te zetten onder de overkapping bij ons nieuwe huis!7

 • Reageer Lieke van Nistelrooij 19 juni 2020 at 21:50

  Super graag! I love my backyard but I love my mini van more. Lekker rondreizen en iedereen jaloers maken met de lekkere luchten van goed eten.

 • Reageer Meganlee 19 juni 2020 at 21:55

  Jaa! Super leuk als cadeautje voor mijn vriend. Hij is al een tijdje zich meer aan het verdiepen in de BBQ en gerechten bereiden in de tuin. Zin in nog meer gerechten om van te smullen.

 • Reageer Sammy 19 juni 2020 at 22:26

  Ja ik kan zeker wat inspiratie gebruiken voor tuin recepten. De 3 recepten die je hebt gedeeld lijken me heerlijk, ik ben benieuwd naar de rest en zou graag het boek winnen!

 • Reageer Elvira van de Griend 19 juni 2020 at 22:44

  In de afgelopen weken heb jij, Elsbeth, natuurlijk het goede voorbeeld gegeven met @henneaux die schitterde in de keuken. Met dit boek hoop ik mijn man ook zo gek te krijgen. In cadeauvorm is de kans op spontaan succes natuurlijk nóg groter! Doe ik als bonus verslag van dit potentiële succes op insta 😅

 • Reageer Joke 20 juni 2020 at 05:18

  Oja! Dat is super leuk voor het hele gezin! Onze kids zijn dol op vuurtje 🔥 stoken in de vuurschaal (marshmallows en worstjes er boven) en vriendlief is dol op bbqen… en ik … kijk t allemaal rustig aan onder t genot van een glaasje bubbels 🍾🥂🥰😁. Zou leuk zijn om die marshmallows en worstjes next-level te kunnen krijgen 😅.

 • Reageer Mirjam van Muijden 20 juni 2020 at 06:59

  Lijkt me echt super. We staan op het punt om de tuin te veranderen en met het oog op de verschillende diëten hier in huis ben ik altijd op zoek naar nieuwe ideeen en lekkere dingen die goed zijn. De kindjes helpen heel graag mee en we zijn zo graag buiten. Hoe leuk om dan ook buiten te kunnen koken! Heel graag 😄

 • Reageer Sharon 20 juni 2020 at 07:07

  Niet voor mijn mAn, maar voor mijzelf. Ik stook graag de bbq op en maak dan veel standaard dingen. Dit boek geeft me de inspiratie voor nieuwe dingen waarmee ik mijn gezin blij kan maken. Die staycation van dit jaar wordt daarmee een super groot succes!

 • Reageer Annis 20 juni 2020 at 07:30

  Dit lijkt me een super fijn boek! En weer bedankt voor je weekmenu, ik haal er iedere week weer recepten uit voor onze weekboodschappen!

 • Reageer Manon 20 juni 2020 at 07:47

  We hebben net een nieuwe buitenkeuken geklust, dus hiermee zouden we de hele zomer lekker buiten kunnen koken! Dan blijft de keuken lekker schoon! Win-win!

 • Reageer Jessica 20 juni 2020 at 08:00

  Ja, ik doe graag mee in de loting, lijkt me een erg leuk boek! Wij genieten deze weken ook extra veel in onze eigen achtertuin en dan geeft dit boek weer nieuwe inspiratie en ideeën!

 • Reageer Brigit Fröger 20 juni 2020 at 08:17

  Dat boek wil ik graag winnen voor mijn man, voor meer inspiratie en variatie in onze buitenkookavonturen op de nieuwe Ofyr!

 • Reageer Flore 20 juni 2020 at 08:34

  Wat een geweldig boek! Zou ik heel graag winnen 😍

 • Reageer Evelien 20 juni 2020 at 08:47

  Wauw, dat boek is gaaf. Ik wil hem graag winnen voor m’n zoon van 10. Hij is veel bezig met buiten koken op de driepoot BBQ en de safari chef 2.

 • Reageer Liesbeth Gerritsen 20 juni 2020 at 09:33

  Oeh la la dat ziet er heerlijk uit allemaal! Ben erg benieuwd naar de rest. En zeker dat, ook geschikt voor kinderen, ☺️. Misschien voor hun eens wat anders dan een frikandel op de bbq! 🙏🏼🍀

 • Reageer Marit Hoekstra 20 juni 2020 at 10:01

  Wauw! Wat een heerlijk weekmenu! Dat boek zou echt wat zijn voor manlief die hier eigenlijk altijd kookt en in weer en wind zijn barbecue aansteekt voor de lekkerste gerechten! Altijd op zoek naar inspiratie 😊

 • Reageer Anouk 20 juni 2020 at 10:07

  Het weekmenu ziet er heerlijk uit! En aangezien we van de zomer aan Backyard Camping gaan doen, lijkt Backyard Cooking me uitermate toepasselijk!! Tentje in de tuin, barbecue aan en genieten van lekker eten, ik zie het helemaal zitten!

 • Reageer Sylvia 20 juni 2020 at 10:24

  Een boek vol extra inspiratie is heel erg welkom. Daar komen we de zomer wel mee door.

 • Reageer Judith Berkelmans 20 juni 2020 at 10:54

  O zo leuk! Buiten koken en vooral buiten leven is het fijnste gevoel dat er is! Niet naar het buitenland dit jaar maar back to basic in de Backyard! We gaan tenten opzetten en buiten slapen, kampvuurtjes maken! Brood op een stokje bakken… alles om er een onvergetelijke zomer van te maken! En ik denk dat dit boek daar helemaal in past!

 • Reageer Riana 20 juni 2020 at 12:28

  Dat boek lijkt me super leuk! We hebben een vast vuurput in de tuin waar we steeds meer leren koken. Een kookboek als hulp en gids hierin lijkt me super leuk! Zo word er vast nog weer meer ontdekt.
  Gr Riana

 • Reageer Marije 20 juni 2020 at 13:23

  Yes, wil ik! Wij kunnen wel wat inspiratie gebruiken hier en zijn van plan heel veel in de tuin te zitten!

 • Reageer Esther 21 juni 2020 at 09:39

  Oh! Dit ziet eruit als een topboek! Dit wordt een zomer van veel barbecues en picknicken, dus dan is een beetje inspiratie meer dan welkom!

 • Reageer Esther 21 juni 2020 at 10:58

  Lijkt me een inspirerend boek, ik doe graag mee met de give away!

 • Reageer Manon 21 juni 2020 at 13:00

  Ik loot graag mee! Met 2 lastige eters is iedere inspiratie welkom! 😉

 • Reageer Linda 21 juni 2020 at 20:49

  Hi! Ik wil dit boek ook wel graag winnen. De recepten hierboven beloven veel goeds! 🙂 Om nom nom!

 • Reageer Marlie 24 juni 2020 at 11:27

  Ohh dat boek zou ik (en mijn 2 alles etertjes) echt geweldig vinden! Nadat ik er in maart achter kwam dat mijn (nu bijna ex) man al maanden een ander heeft, lig ik in een scheiding die helemaal niet vlekkeloos verloopt. Dus Ipv uitkijken naar een zomer waarin we 3 weken met het gezin naar Spanje zouden gaan. Zit ik nu thuis met m’n meiden. En weet nog niet eens in welk huis, want ik moet verhuizen. Geld voor vakantie of leuke uitstapjes is er nu helaas niet. Dus het thuis zo gezellig en lekker mogelijk maken zou heel erg fijn zijn.

 • Reageer Imgrid 26 juni 2020 at 15:04

  Ik ben erg benieuwd naar het boek.
  Met het mooie weer en de vakantie voor de deur zeer welkom.

 • Laat je reactie achter