Kook

Relax mama inspiratie weekmenu!

Hier is weer je wekelijkse inspiratie voor wat je op tafel moet zetten. Hopelijk zit er in dit weekmenu wat voor jullie bij!

Maandag: Teun’s gekke taart

Wij aten onlangs de hartige taart met drie soorten vis, maar omdat Teun hier minder enthousiast van wordt, mocht hij een keer zijn eigen taart samenstellen. Het resultaat was een combi van onverwachte ingrediënten en guess what? Hij was ook nog eens onverwacht lekker. Misschien moeten we een keer een ‘bouw je eigen quiche’-wedstrijd hiervan maken. Vooralsnog houd ik het bij het delen van Teun’s succesrecept. Je vindt zijn recept hier.

Dinsdag: Asperges, ei en zalm

Jaaaaaaa, het aspergeseizoen is geopend! Wij eten ze met de lekkerste aardappeltjes, een gekookt ei, kaassaus en een stukje zalm. Henno’s tip voor de aardappeltjes: zet ze na het koken (in de schil) nog 5 minuten in de oven op 120 graden, met een klein scheutje kookvocht. Dan worden ze nog net iets zachter.

Woensdag: Chili sin carne

Eten jullie regelmatig peulvruchten? Ik vergeet ze nog wel eens in onze week, maar het is dus harstikke goed om dat een paar keer per week te eten. Tijd dus weer eens voor een chili. En dat kan wat mij betreft harstikke goed zonder vlees. Mijn favoriete chili sin carne recept is deze van Jamie Oliver. Wil je hem toch liever met gehakt? Dan kun je natuurlijk ook deze chili con carne uit het boek Relax Mama in de Keuken maken.

Donderdag: wrap tonijn

Ja ja donderdag is nog steeds wrap-dag bij ons. En ik beloof echt dat er binnenkort een wrap-special komt met al onze succesnummers. Maar voor deze week nog even een oude bekende die misschien nog steeds op nummer één staat bij ons: de tonijnwrap. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Hele kip en groentefriet

Het is wel weer eens tijd voor kip met friet op de vrijdag. De kip haal ik kant en klaar in een zak. De friet vervang ik (voor mezelf) voor reepjes zoete aardappel, pastinaak en wortel. Dat bestrooien met zout en peper en olijfolie en in de oven (200 graden) tot het er lekker uit ziet.

Zaterdag: pasta met tomaat en chorizo

Dit gerecht van Oh my Foodness is met gnocchi, maar ik maak hem deze keer met pasta, omdat mijn kinderen dat volgens mij nét iets lekkerder vinden. En ik gebruikte trouwens ook een blik tomaten dir keer. Heerlijk makkelijk gerecht! Je vindt het recept hier.

Zondag: preisoep en camembertbloem

Een soepie op zondag! Ik heb voor deze soep gekeken naar de seizoensgroentekalender en zo kom ik uit op preisoep. Bijvoorbeeld één van de prei-soepen die je hier kunt vinden. Doe er bijvoorbeeld onze fijne camembert-pesto bloem bij en je hebt een topmaaltijd!

@clubvanrelaxtemoeders

Ik maakte een blog met 7 pesto-gerechten waaronder deze snack! #snack #pesto #pesto❤️ #recepy #bertolli

♬ As It Was – Harry Styles
  • Benieuwd naar andere budgetmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter