Kook, Lees

Vul je vriezer weekmenu

Ik schreef er al onlangs ook al over, maar nog steeds schrik ik me steeds een hoedje bij de kassa van de supermarkt. Het leven is zo duur op het moment! Daarom ben ik voornemens meer ‘uit de vriezer’ te gaan eten. Want, grotere porties koken is gewoon vaak voordeliger. Hierbij dus weer een keer een weekmenu met perfecte diepvriesmaaltijden. Wat niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook nog eens relaxt is op drukke dagen!

Maandag: Ovenschotel met prei

Dit recept van de ovenschotel met prei en gehakt deelde ik al vaker. Het is makkelijk en lekker. Het recept is voor 4 tot 5 personen. Omdat het voor de vriezer is maken wij gelijk twee schalen. Op Foxilicious.nl staat een vegetarische preischotel die er ook lekker uitziet, maar ik denk dat ik dan toch iets mis.

Dinsdag: Chili sin carne

Chili kan niet ontbreken in een vul-je-vriezer-weekmenu toch? Sinds ik deze superlekkere vega variant van van Jamie Oliver ken, hoef ik eigenlijk geen chili met vlees meer. Maar wil je hem toch liever met gehakt? Dan kun je natuurlijk ook deze chili con carne uit het boek Relax Mama in de Keuken maken. Op insta kreeg ik van Laura trouwens nog de tip om eens chili met witvis te maken. Laura: ‘Klinkt raar, maar is heel lekker!’

Woensdag: Butter chicken

Eén van mijn nieuwe favorieten die ik onlangs ook al deelde. Maar hij is zo lekker en echt een perfecte vriezermaaltijd: de butter chicken! Een hele makkelijke en milde (=kindvriendelijke) Indiaase curry. Het recept dat ik graag volg is van Eef Kookt zo en vind je hier.

Ik maak er trouwens vaak geroosterde bloemkool bij en die maak ik als volgt: verwarm een oven voor op 200 graden. Verspreid bloemkoolroosjes over de bakplaat en strooi daarover een mix van ½ tl kurkuma, ½ el korianderzaad, ½ tl zout en wat gemalen zwarte peper. Verdeel dan 30 gram boter over de bloemkool en bak in zo’n 15 à 20 minuten gaar. Lekker met naan-brood!

Donderdag: Pasta met ballen van buurman Jaap

De bekende ‘ballen-pasta’ van mijn buurman ligt bij ons eigenlijk best vaak in de vriezer. Voor velen is deze pasta al bekend: met een saus van balletjes die je maakt van worstjes, en met courgette, cherrytomaatjes, knoflook, en crème fraiche. Je vindt het recept van buurman Jaap hier.

Vrijdag: oranjesoep met geroosterde paprika en chorizo

Op vrijdag een soep uit het supersoepen-menu van Sanne. Een goedgevulde soep, die ook goede vriezervulling is. Sanne zegt over deze soep: ‘hij is superlekker en wordt zelfs door mensen die beweren dat ‘soep geen maaltijd is’ gewaardeerd.

Zaterdag: Bietenburgers

Burgers voor in het weekend! Henno en ik houden van deze bietenburger van foxilicious.nl. Als je toch burgers aan het bouwen bent, maak er dan gelijk een stoot extra voor een volgende keer. Lekker met een frisse yoghurtsaus. Eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat we de kinderen echt blijer maken met een ‘gewone’ hamburger (of een Beyond meat burger. Maar die kun je natuurlijk ook gewoon op voorraad hebben liggen. Ovenfrietjes er bij en klaar!±

Zondag: Makreel met ketjap en tomaat

Ik vond het er in dit weekmenu ook zeker nog een recept met vis moest komen. Maar wat is nou een goed invries-recept met vis? Ik kon niet zo snel iets bedenken en ook mijn oproep op insta leverde minder reacties op dan ik normaal krijg op een vraag. Een curry met vis was een (goed!) suggestie, pasta met rode saus met tonijn (ook een goeie!). En deze vislasagne met prei die Niek tipte klinkt ook goed.
Maar wat bleek? Het antwoord stond voor mijn neus. Ik maakte deze week een groot portie van ‘ons’ makreelgerecht. En omdat dat te veel was, vroren we een deel in. Dit is dus het perfecte visgerecht om in te vriezen! Wij aten er sambal goreng boontjes bij en het restje daarvan vroren we ook gewoon in.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Avondvierdaagse weekmenu - Club van relaxte moeders 20 mei 2022 at 10:09

    […] Kijk of je nog iets uit de vriezer kan trekken of (als je nog tijd hebt) kook alvast voor in de vriezer. Goeie recepten daarvoor vind je hier). […]

  • Laat je reactie achter