Kook

Relax Mama-weekmenu 21

Deze week is het thema van het weekmenu SNEL! Ik heb gerechten verzameld die in een minuut of twintig zijn te maken. Het menu op de foto dit keer niet op onze koelkast, want ik typ dit blog in een hotellounge in Göteborg (Zweden) waar ik dit weekend met Keet ben. En waar ze gisteren derde werd! Wat onwijs spannend was dat. Ze kwam in de finale, wat al heel cool was en waar ook nog eens vier dames in stonden die vorige week nog X Games reden (en dat doen alleen de beste rijders van de wereld). En ze werd derde. Ze kan het zelf nog nauwelijks geloven (en ik ook niet), dat ze twee van haar idolen heeft verslagen.
Maar goed, we hadden het over eten 😉

lisberg

Maandag: Gebakken aardappels, worteltjes, snijbonen, kibbeling, appelmoes

Hiervoor koop ik op de groenteafdeling geschilde aardappelpartjes, zodat ik zelf niet hoef te schillen. De snijbonen snijd ik ook echt niet zelf en de kibbeling haal ik bij de visboer. Of ik vraag aan Keet of Henno of ze naar Blup Blup fietsen voor de Kibbeling. Anders red ik die twintig minuten waarschijnlijk niet.
Ik twijfel over de wortels. Die komen waarschijnlijk uit een potje. Want dan vinden Keet en Teun ze het lekkerst. En door het schrijven van mijn boek heb ik geleerd dat die net zo gezond zijn als verse. Dus waarom dan moeilijk doen?

Dinsdag: Spinaziesoep met hotdogs

Voor dinsdag maak ik spinaziesoep van verse spinazie. In mijn Relax Mama in de Keuken-boek staat een goed recept van spinaziesoep, dat Martha instuurde. Heb je het boek niet, dan is Google ook je beste vriend. Ik maak er broodjes hotdog bij. Vriendin Daphne komt eten met haar meiden. Hoop dat ze het er mee eens zijn!

Woensdag: Noodles met kip

Voor woensdag noodles met kip, met dit recept. Volgens het recept in 10 minuten te maken. Dat lijkt me wat optimistisch. Maar hé, ik ga er voor.

Donderdag: Pasta carbonara met makreel

Een recept van Jamie van de site van Smulpaapje. Ik heb hier al een week zin in. Ben benieuwd. Ik vroeg via Twitter aan Susan van Smulpaapje of het in twintig minuten te maken is. Haar antwoord was: ‘Als je een beetje door snijdt zeker.’ We zullen het zien. Heb het vermoeden dat ik voor dit gerecht wel een half uur kwijt ben. Ik doe er een eenvoudige tomatensalade bij van tomaat en bascilicum, olijfolie, peper en zout.

Vrijdag: Broodjes shoarma. Rauwkost

Vrijdag borreldag: ik ga voor broodjes shoarma met rauwkost ernaast of er in. Vlees kopen, in de pan gooien, in broodje doen. Dat moet zelfs wel binnen tien minuten lukken denk ik. Hebben we die tien minuten van donderdag weer gecompenseerd.

Fijne week allemaal!

 Benieuwd naar de vorige 20 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit voorjaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter