Kook

Het Relax mama Back to normal weekmenu

Ik weet niet hoe jullie vakantie er eet-technisch uitzag maar bij ons is er veel gesnackt. Maandag begint het ‘normale’ leven weer. En hoe fijn de kerstvakantie ook is met allemaal familie- en vriendendingen, ik snak (nee niet snack) wel weer naar een gewoon ritme. Back to normal zullen we maar zeggen en dat is dan ook het thema van dit weekmenu.

Maandag: Rodekool met aardappels en vegetarische balletjes

We beginnen gewoon héél normaal. Met aardappels, groenten, (nep)vlees. Wij hebben al heel lang geen rodekool gegeten. Ik heb daar echt weer eens zin in. Hoewel ik bijna nooit groente uit een pot eet, is dit er één die ik eigenlijk altijd uit pot neem. Lekker makkelijk en ik vind hem hartstikke lekker. Een easy start dus op maandag.

Dinsdag: Chili con of sin carne

Nog eentje waar ik al dagen trek in heb. Chili con carne. Mijn lieveling is nog steeds die van Jamie Oliver. Maar die is iets te kruidig voor mijn jongste. Daarom een mildere variant in het Relax Mama in de keuken kookboek. Dat recept vind je hier. Die van Jamie komt uit zijn  boek  Happy Days met The Naked Chef en dat recept vind je hier online. Maar misschien… ga ik zijn vegetarische variant wel eens uitproberen. Dat recept vond ik hier (er staat super easy bij, maar de lijst ingrediënten is aardig lang…).

Woensdag: Gebakken aardappels, boontjes en sticky drumsticks met komkommerraita

Weer zo’n hele normale dag, waar ik vooral de 9-jarige heel blij mee maak (en ik ook af en toe heerlijk vind). Ik maak het mezelf makkelijk en koop aardappelschijfjes. De boontjes kan ik denk ik nog net wel zelf doppen. Ik denk dat de Instagrampost van Pauline mij inspireerde om weer een drumsticks te eten. Want kijk nou eens hoe lekker die eruit zien. Ik ga voor deze, maar je kunt het zelf natuurlijk ook makkelijk maken en gekruide drumsticks bij de slager kopen (niet vergelijkbaar natuurlijk!). Paulines recept vind je hier.

Donderdag: Pasta met ballen van Jaap

Pasta met de ballen van Jaap, oftewel pasta met ballen, courgette, tomaatjes en room. Een van de toppers van de club en van ons gezin. Dus een uitstekend idee voor de eerste schoolweek. Je vindt het recept van buurman Jaap hier.

Vrijdag: Wraps (met vissticks)

Ik maakte voor Iglo eens een blog met vijf originele gerechten met vissticks en daarin nam ik ook dit gerecht op van Ashley Willems voor wraps met vissticks. Die bevielen hier in huis toen goed. Dus best leuk om weer eens in de herhaling te gooien op de relaxte vrijdag.

Dat was het voor de eerste schoolweek van het jaar. Hoop dat jullie er iets aan hebben, ik heb er in ieder geval zin in!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter