Kook

Relax Mama de-kinderen-denken-mee-weekmenu

Practice what you preach! In mijn te verschijnen boek Mom You Can is één van de negen succesfactoren voor meer geluk in werk en moederschap ‘durven vragen’. Het leek me dan ook een goed idee om zo aan het begin van het jaar het ‘durf-te-vragen-principe’ gelijk weer toe te passen. Daarom maakte Debby Rongen deze week het weekmenu voor ons! Debby is moeder van Rens (5) en Evi (9) en getrouwd met Martijn. Ze werkt parttime en is daarnaast mantelzorger voor haar dochter en haar moeder. Ze kookt eigenlijk altijd te veel, maar wat overblijft kan dan mooi naar haar moeder.

Debby: “Wat eten we vanavond? Is bijna de eerste vraag die hier thuis gesteld wordt als de kinderen uit school komen. Het antwoord op die vraag is soms bepalend voor de sfeer de rest van de middag en dus ook ’s avonds aan tafel. Als we dit van te voren bespreken en ook zichtbaar maken, lijkt het allemaal wat makkelijkere koek. Deze week mochten de Rens en Evi meedenken over het weekmenu. Voordat we daar aan zijn begonnen hebben we eerst gekeken naar wat de wintergroente zijn want die zijn vaak ook voordelig geprijsd!

Maandag: Prei ovenschotel met aardappel en tartaar

Omdat ik een beetje op mijn gewicht wil letten, kijk ik ook naar gezonde maar toch ook lekkere gerechten via weight watchers. Deze aardappelschotel kan ik eventueel ook al in het weekend klaarmaken zodat ik hem maandag alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven.

Dinsdag: Zuurkool stamppot met worst

Een makkelijk menuutje op dag twee. Stampen maar! Ikzelf vind een stamppot lekkerder met een speklap maar hier thuis gaan ze toch echt voor worst.

Woensdag: Spaghetti met boerenkool, champignons & speklapjes

Dit recept kwam ik ooit een keer tegen in één van de bladen die bij de supermarkt liggen en is sindsdien niet meer weg te denken uit ons menulijstje. Het recept vond ik ook hier online.

Donderdag: Quesadilles met spinzazie, pijnboompitten & feta.

Donderdag is onze sportdag. Iets wat lekker en snel weg-eet is dan favoriet. Soms voeg ik nog wat kip of gehakt toe, om ‘m net wat steviger te maken. Er staat bij ons eigenlijk ook altijd een bakje met komkommer, tomaatjes en/of paprika’s op tafel. Wat extra groente kan nooit kwaad! Je vindt ons recept hier.

Vrijdag: Pompoensoep met drie smaken tosti’s

Deze dag is favoriet bij zoon Rens. Hij zou het liefst iedere dag soep eten! Een kant en klaar soeppakket is bij mij favoriet. Als de kids uit school komen, laat ik ze eventueel helpen om ieder hun eigen tosti te maken. Daarna leg ik ze in de koelkast, zodat we later die dag de tosti’s kunnen opwarmen. Want vrijdag is het rond etenstijd altijd spitsuur. Net terug van zwemles en iedereen een beetje moe van de hele week. Dan is een soepje met tosti’s de ideale afsluiter van de week.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax mama weekmenu voor helpende handjes - Club van relaxte moeders 29 januari 2021 at 15:16

    […] Ik durfde het bijna niet te vragen deze week, of iemand me wilde helpen met het weekmenu. We zijn immers allemaal zo druk op het moment. Maar in het kader van ‘niet geschoten is altijd mis’ gooide ik toch een oproep mij story in. Superfijn dat Debby dat stokje toen oppakte. Debby is moeder van Rens (6) en Evi (10) en getrouwd met Martijn. Ze werkt parttime en is daarnaast mantelzorger voor haar dochter en haar moeder. En ze maakte al eerder een weekmenu voor ons. Dat was deze. […]

  • Laat je reactie achter