Kook

Relax Mama weekmenu: wat de achtjarige sowieso eet

Ik ben deze week alleen thuis met Teun. Keet en Henno vertrekken zondag voor een week naar Rio de Janeiro waar Keet donderdag een mega spannende wedstrijd heeft, namelijk de 2018 World Skate SLS World Championships of Street SkateboardingDat wordt dus een week alleen eten met Teun. Daar zijn smaak nogal basic is, ga ik vooral niet al te spannende dingen maken. Het thema van dit weekmenu is dan ook: niet te moeilijk.

Maandag: Gebakken aardappels, broccoli en zalm

We beginnen de week ultra makkelijk. Gebakken aardappelschijfjes, gekookte broccoli en een stukje zalm gebakken voor mij en vissticks voor Teun. Waarschijnlijk appelmoes en ketchup on the side.

Dinsdag: Pasta van buurman Jaap (tip!)

Eigenlijk hoop ik dat Teun en ik dinsdag bij de buren kunnen aanschuiven. Teun gaat die middag sowieso uit school met de buurmeisjes mee. Als hint zet ik gewoon even Jaaps pastarecept op het menu. Mocht je die nog nooit hebben gemaakt: het is bij heel veel moeders hier op de club al een hit. Het is pasta met een roomsaus met ballen, courgette en tomaatjes. In de volksmond ook wel pasta met de ballen van Jaap genoemd. Je vindt Jaaps recept hier.

Woensdag: Rucolasoep

Als ik dan toch een week alleen met Teun thuis is, dan in ieder geval één dag zijn lievelingssoep eten. Wat een win-win-situatie oplevert, omdat hij ook nog heel makkelijk te maken is. De soep komt uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Ik heb het recept ook hier online gezet.

Donderdag: Chili voor de wedstrijd

Donderdag is de wedstrijd van Keet. Megaspannend en gelukkig kan ik via een live stream om 18.40 uur meekijken. Ik heb wat vrienden gevraagd om met me mee te komen kijken en beloofd een grote pan chili con carne te maken, die we tijdens het kijken kunnen eten. Graag dus allemaal even duimen donderdag tussen 18.40 en 19.40 uur! Mijn favoriete chili-recept is die van Jamie Oliver uit zijn boek  Happy Days met The Naked Chef. Je vindt het recept ook hier online.

In mijn boek staat een iets kindvriendelijkere variant, dat is deze. Teun houdt vooral van de wraps…

Vrijdag: Pizza

Toen ik Teun vroeg ‘wat wil je eten als papa en Keet niet thuis zijn?’ riep hij als eerste: ‘pizza!’ Dat wordt hem dus op vrijdag. En nu is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf pizza te gaan maken, maar ik vrees dat een diepvries- of afhaalpizza realistischer is voor de vrijdag.

Fijne week lieve mensen!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Michelle 4 januari 2019 at 21:29

    Oh ja de chili van Jamie die ga ik snel weer eens maken als we in ons nieuwe huis wonen. Nu met de kleine pannen in ons tijdelijk (vakantiehuis) lukt dat helaas niet…

  • Laat je reactie achter