Kook

Relax Mama kookboek weekmenu

Deze week een heel weekmenu met recepten uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken! En dat omdat ik van de uitgeverij begreep dat het boek deze week (tot en met 3 maart) overal 20% afgeprijsd is. Mooi moment dus voor een inkijkje. Het boek bestaat uit 50 succesrecepten van andere moeders. Deze week eten we de succesnummers van Caroline, Annemarieke, Marie-France, Ulla en eentje van mij.

Maandag: Bietjesstamppot

We beginnen de week met een gerecht uit het hoofdstuk ‘Maandag Gezonder start’. Dit stamppot-recept kreeg ik van Caroline, moeder van Rebecca en Hannah. Ze gebruikt hiervoor:

 • 1 kg aardappels, geschild en in stukken
 • een klontje boter
 • 1 ui, gesnipperd
 • 500 g voorgekookte bietjes, in blokjes
 • ca. 75 g rozijnen
 • een scheutje melk
 • 125 g zure room
 • 200 g (extra) belegen of oude kaas, in blokjes

Ze maakt hem alsvolgt: Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Verwarm intussen de boter in een koeken- pan en fruit de ui ca. 3 minuten, voeg de bietjes en rozijnen toe en bak alles nog ca. 5 minuten, houd warm. Giet de aardappels af in een vergiet. Verwarm wat melk in de pan, voeg de aardappels weer toe en stamp met een pureestamper tot een gladde puree. Roer er de zure room door en schep er het bieten- mengsel door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de blokjes kaas toe, schep goed om en serveer direct.

Dinsdag: chili van Annemarieke

Op dinsdag ga ik voor de chili van Annemarieke, moeder van Bram, Wickie en Pleuntje. Je vindt het recept van deze chili con carne hier.

Woensdag: Rijst met kip ketjap en sinaasappel

Op woensdag mijn ‘sinaasappelkippetje’. Ook geschikt voor relaxte vaders, want onze vriend Bram (vader van Puck en Koosje) maakte het ook een keer en schoot er toen dit filmpje van. Je vindt het recept hier. En Bram…. is het niet tijd om weer een keer zo’n filmpje te maken van een van mijn recepten? :))

Donderdag:  Pasta gerookte zalm en doperwtjes

In de categorie écht makkelijk en snel is dit pastarecept met gerookte zalm en doperwtjes van Marie-France nog steeds mijn favoriet uit het boek. Je vindt het recept hier.

Vrijdag: Fiskaburgers

We sluiten de week af met burgers, maar dan ietsje gezonder. Deze Fiskaburgers zijn van Ulla (moeder van Emily) die uit Denemarken komt. Ik heb het vermoeden dat ik er nog ovenfrietjes bij eet. Kijk hier hoe je de burgers maakt.

Dat was het weer voor deze week. Trouwens…. heb je zo’n dag tussendoor dat het niet lukt om alle ballen hoog te houden? Kom je een keer met je eigen planning in de knoop? Vergeet niet dat je altijd de deze hebt een kanskaart in te zetten 😉

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Al deze recepten komen uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met in totaal 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij verschillende boekwinkels. Het kost normaal gesproken €16,99, maar tot en met 3 maart 2019 is hij verkrijgbaar voor €13,59. Kijk voor die aanbieding hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter