Dit makkelijke recept stuurde Ingrid (moeder van Kas en Imke) in toen ik naar succesrecepten vroeg voor het Relax Mama kookboek. Ze schreef erbij dat dit hun ‘zwembadpasta’ is. Oftewel het gerecht dat ze maakt op de dagen dat de kinderen zwemles hebben. Dit recept is niet alleen makkelijk, het is ook een snel gerecht, zodat de hongerige kinderen snel aan tafel kunnen. Je maakt het in 15 à 20 minuten.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 200 g spekreepjes
- 2-3 flinke stronken broccoli, in roosjes (ca. 600 g roosjes)
- 400 g fusilli of andere kleine pastavorm
- 200 ml crème fraîche
- een flink stuk Parmezaanse kaas
Extra nodig: pureestamper, fijne rasp
Zo maak je het
Breng een grote pan water met flink wat zout aan de kook. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Schep vrijkomend vocht en vet uit de pan als het veel is, anders gaan de spekjes zwemmen en worden ze niet knapperig bruin. Draai het vuur uit.
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoliroosjes 5-6 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de pasta of kook ze in een aparte pan. Kook tot de pasta beetgaar en de broccoli vrij zacht is. Giet de pasta en broccoli af, houd ca. 1 soeplepel kookwater achter. Stamp pasta en broccoli met een pureestamper door elkaar (wonderbaarlijk genoeg blijft de pasta gewoon heel!), voeg kookwater, crème fraîche en de spekreepjes toe en meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper en rasp er aan tafel flink veel Parmezaanse kaas over.
Dit recept komt uit mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.
Wil je op de hoogte blijven van de Relax Mama-recepten en wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
9 Reacties
[…] als de kinderen hongerig thuis komen na een middagje zwemmen. Ik zette het recept voor jullie hier […]
[…] Op donderdag een super super makkelijk recept uit mijn eigen boek Relax Mama in de Keuken. Het is nét geen eenpansgerecht omdat je de spekjes in een koekenpan moet bakken, maar de broccoli en fussili en crème fraiche gaan wel in één pan. Je vindt het recept hier. […]
[…] In de categorie lekker en echt makkelijk heb ik dit jaar de ‘zwembadpasta’ van Ingrid helemaal ontdekt. Het is een recept uit het Relax Mama kookboek, met succesrecepten van 50 moeders. Er staan er een paar in die hier inmiddels ook tot de succesnummers behoren. Zoals deze. Je vind het recept hier. […]
[…] dinsdag doen ik een pasta met de vitaminebom broccoli. Het wordt de ‘zwembadpasta’ van Ingrid uit het Relax Mama kookboek. Deze pasta valt ook absoluut in de categorie snel en […]
[…] Wil je wel broccoli maar zie je de ansjovis niet zo zitten? Dan is de pasta met broccoli en spek uit Relax Mama in de Keuken een goed alternatief. Dat recept vind je hier. […]
[…] In de categorie lekker en echt makkelijk heb ik dit jaar de ‘zwembadpasta’ van Ingrid helemaal ontdekt. Het is een recept uit het Relax Mama kookboek, met succesrecepten van 50 moeders. Er staan er een paar in die hier inmiddels ook tot de succesnummers behoren. Zoals deze. Je vind het recept hier. […]
[…] werd heel vaak genoemd. Bijvoorbeeld deze ‘zwemlespasta’ met broccoli en spek of pasta pesto (altijd goed!). Wij maken voor Keet vaak deze pasta met ricotta […]
[…] Deze suggestie van een pasta broccoli-stamppot komt van Ingrid. Wij hebben geen stamper maar ik gebruik gewoon de houten roerbak-spatel om te stampen. Het recept komt uit Elsbeths boek Relax Mama in de keuken en vind je ook hier. […]
[…] zijn vijven zijn. Dit gerecht is ook geschikt voor dinsdag omdat er drie trainen rond etenstijd. Deze pasta met broccoli en spek uit Relax Mama in de Keuken is prima om ook later te […]