Kook

Relax Mama weekmenu 98: de beste nieuwkomers van 2017

Komende week is natuurlijk een gekke week voor een weekmenu. Van mij geen kerstmenu-tips (ik heb zelf eerlijk gezegd nog geen idee wat er bij ons op tafel komt), ik gooi het over een andere boeg. Ik heb mijn culinaire jaar overdacht en gekeken wat mijn favoriete nieuwkomers dit jaar waren.

Je ziet in mijn weekmenu regelmatig
oude bekenden terugkomen, maar regelmatig probeer ik ook iets nieuws (en nee, dat gaat niet altijd goed…). Sommige dingen zijn eenmalig, andere gerechten zijn blijvertjes. Vandaag vijf blijvertjes op een rij!

1. Thaise gehaktballetjes met pindasaus & zoetzure komkommersalade

Dit was het eerste gerecht dat in mijn hoofd opkwam toen ik dit lijstje wilde samenstellen. De Thaise gehaktballetjes met pindasaus en zoetzure komkommer van Susan Aretz van Smulpaapje. Het recept daarvoor vind je hier.

2. Wortelsoep met gegrilde kip

Op twee is onlangs de wortelsoep binnengekomen, die Sanne me tipte voor Sinterklaasavond. Enige wat er op Sinterklaasavond mis ging met die soep, is dat ik er te weinig van had gemaakt en zodoende er zelf nogal bekaaid van af kwam. Binnenkort dus zeker in de herhaling.

3. Pasta met broccoli en spek

In de categorie lekker en echt makkelijk heb ik dit jaar de ‘zwembadpasta’ van Ingrid helemaal ontdekt. Het is een recept uit het Relax Mama kookboek, met succesrecepten van 50 moeders. Er staan er een paar in die hier inmiddels ook tot de succesnummers behoren. Zoals deze. Je vind het recept hier.

4. Aziatische viskoekjes van Jamie

Een persoonlijk hoogtepunt van mij van dit jaar was ab-so-luut mijn bezoek aan Jamie Oliver in Londen. Vanwege de lancering van zijn nieuwe kookboek  5 ingrediënten – Snel & simpel koken mocht ik hem éé-op-één interviewen en een aantal recepten uit zijn boek delen. Deze viskoekjes maakte hij tijdens de perspresentatie ter plekke. Hij deed het uiteraard iets behendiger dan ik dat doe, maar goed….

5. Pastasalade zalm en tomaatjes -écht snel en makkelijk!

In een paar maanden geleden lanceerde Susan Aretz haar twee kookboek Wat lunchen we vandaag?  Ter ere van dat boek maakte ik toen een speciaal weekmenu met haar. Ik schreef toen al dat deze pastasalade met stip in mijn favorietenlijstje terecht was gekomen. Hij is lekker als avondeten of als lunch. Ik geef hem Keet vaak mee als ze op het skatepark eet vanwege een training.

6. Bananenbrood!

Het heeft nog niet op mijn weekmenu’s gestaan, maar ik ben sinds een paar maanden groot fan van bananenbrood. Vond ik het vroeger irritant dat de bananen op de fruitschaal donkerbruin waren geworden, tegenwoordig maak ik er zeker een keer per week een bananenbrood van. Ik ben inmiddels een echte pro! Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd en ben zo tot mijn eigen ideale recept gekomen. Die ga ik een deze dagen voor jullie uitschrijven!

Lieve, lieve mensen, rest mij jullie hele fijne en lekkere feestdagen toe te wensen. Volgende week weekmenu nummer 99. Tevens het laatste menu van 2017!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 96 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter