Kook

Relax Mama weekmenu 119: vitaminen-bijtank-week

Inge en ik waren een week met haar dochtertje Zora in Spanje. Waar we een ander ritme hadden en waar het eten toch net even anders is. Wat Inge en ik heel goed aankonden, maar wat voor zo’n kleine friemel van net twee jaar toch wennen is. Het eten was dan ook de hele week een aandachtspuntje. Daarom maak ik dit weekmenu ter inspiratie voor Inge. Met gerechten waarvan de kans er is dat Zora ze gaat eten en die nog goed gevuld zijn met vitaminen ook. Een vitamine-bijank-weekmenu dus. Voor onszelf eigenlijk ook niet slecht. Want hoeveel vitamines zitten er eigenlijk in calamaris en croquetas?

Maandag: andijviestamppot met chorizo en cherrytomaatjes

Na de Spaanse week beginnen we Hollands met een Spaanse knipoog. Oftewel andijviestamppot, maar dan wel met chorizo er door. Dus: gekookte aardappels stampen met rauwe andijvie en stukjes chorizoworst die even krokant zijn gebakken. Op het laatst doe ik er wat halve cherrytomaatjes door en eventueel wat blokjes geitenkaas.

Dinsdag: Pasta met broccoli en spek

Op dinsdag doen ik een pasta met de vitaminebom broccoli. Het wordt de ‘zwembadpasta’ van Ingrid uit het Relax Mama kookboek. Deze pasta valt ook absoluut in de categorie snel en makkelijk. En gezond dus. Je vindt het recept ook hier. Wat stukjes rode paprika of tomaatjes er naast als rauwkost en we komen een heel eind met die vitamines.

Woensdag: Geroosterde tomatensoep (vega)

Onze favoriete soep uit Relax Mama in de Keuken it is op woensdag! Met tomaten, wortel, rode paprika, ui en knoflook erin verstopt. Dat moet wel gezond zijn toch? We eten er Turks brood bij met wat kruidenboter, stukje brie en wat rauwkost. Je vindt het hierTip: gooi die tomaten en paprika op de avond ervoor al in de oven terwijl je nog even in de tuin of voor televisie hangt. Dan is die soep de dag erna een fluitje van een cent.

Donderdag: Gebakken aardappels, bloemkool, snijbonen & rundervink

Nog een dagje Hollandse pot dan. Omdat gebakken aardappeltjes er altijd goed ingaan. In het kader van de ‘bijvoerweek’ doe ik er twee soorten groente bij: bloemkool en snijbonen. En oerhollandse rundervinken.

Vrijdag: Fiskeburgers met bonensalade

We hadden deze week nog geen vis dus neem dit visrecept uit mijn eigen boek: Fiskeburgers. Dit recept stuurde Ulla in (de moeder van Emily). De bonensalade maak ik voor de kinderen trouwens in een iets aangepaste variant (oftewel gewoon losse boontjes). Je vindt het recept hier. Mocht ik vrijdag wel klaar zijn met de hele week gezond koken, dan zou het ook zomaar kunnen dat ik kant-en-klare visburgers uit het vriesschap koop.

Dat waren mijn ideeën voor deze week. Ik hoop dat het je heeft kunnen inspireren. Ik wens je een fijne en lekker week toe!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter