Kook

Relax mama no-nonsense-weekmenu

Nog een keer een weekmenu van een andere (stief)moeder! Van Lianne dit keer. Die samen met haar vriend Ferry en zijn drie jongens (9, 13, 14) woont. De jongens houden vooral van basic en Lianne noemt zichzelf niet echt een held in de keuken. En dat alles mondde uit in dit no nonsens weekmenu!

Maandag: Wortels met aardappelschijfjes met een slavink

Lianne: “Op maandag wil ik altijd makkelijk en easy eten. Wortels koken, aardappelschijfjes en slavinken bakken. We beginnen de week met sport en hobby’s en rumoer. Dit eten we even snel en lust iedereen.”

Dinsdag: Pasta met Broccoli en spekjes

“Ik ben nog een beetje aan het zoeken wat de jongste twee wel lusten qua pasta en rijst. Dit is er wel eentje die bij ons vaak op tafel komt als we met zijn vijven zijn. Dit gerecht is ook geschikt voor dinsdag omdat er drie trainen rond etenstijd. Deze pasta met broccoli en spek uit Relax Mama in de Keuken is prima om ook later te eten.”

Woensdag: Spinazietaart

“Woensdag is onze wisseldag. De jongste twee zitten in co-ouderschap en als ze bij ons zijn, is het vaak weer feest, vandaar dat we beginnen met taart. Maar wel deze gezonde variant. Dat dit een goede keuze is blijkt wel, want ik maak er tegenwoordig al twee stuks voor met zijn vijven. Wat overblijft, gaat de volgende dag mee naar school of wordt de volgende dag ’s middags gegeten voor trainingen. Je vindt het recept hier.”

Donderdag: Rauwe andijvie/spek stamppot met runderworst

“Op donderdag hebben we altijd een race tegen de klok, want sport en hobby’s beginnen vroeg en we eten in etappes. Dit is snel klaar en makkelijk om los van elkaar te kunnen eten. Ik kook dan gewoon de aardappels en bak de spekjes en runderworst. De aardappels kunnen later nog prima opgewarmd worden in de magnetron. De rauwe andijvie staat in een bakje per persoon klaar om zelf te stampen.”

Vrijdag: Vissticks wrap met guacamole

“Op vrijdag kunnen we eindelijk met elkaar eten. Dit is afspraak en we proberen er altijd een gezellige avond van te maken om iets langer te kunnen blijven zitten. Ze zijn hier allemaal dol op vis. Dus deze wrap is altijd goed. Ik eet hem zelf vaak met kipstukjes. Je vindt dit recept hier.”

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter