Kook

Relax Mama weekmenu 71: hele makkelijke recepten

Het is nog steeds hectisch in huize Relax Mama. Ik ben dit weekend met Keet naar Graz voor een wedstrijd en als ik maandag terug ben loop ik net Henno mis die voor een midweek naar Frankrijk is. Aankomende week ben ik dus ‘home alone’ met de kinderen. Goede reden om het mezelf op culinair vlak niet te moeilijk te maken. Daar dus deze week een weekmenu met als thema: hele makkelijke gerechten. 

Maandag: bouw je eigen visburger

We trappen de week af met (vis)burgers van Iglo. Iglo heeft nieuwe burgers (vis én vega) geïntroduceerd en ter ere daarvan was ik vorige week op een bootje met Kaptein Iglo (ja, ja hij bestaat!). Dat was niet alleen heel leuk om mee te maken, het was ook lekker. Ik proefde de Hot & Spicy Fish Burgers en de Veggie Burgers en Sanne die mij vergezelde nam de Classic. Het thema was #BouwJeBurgerAnders, dus dat deden we. Wij pimpten onze burgers en maakten selfies met Kapiteit Iglo. Maandag ga ik dit herhalen met Keet en Teun. Inclusief pet, zonder kapitein ;).

Wil je meer Iglo burger-inspiratie? Hier vind je meer recepten. Oja, wij eten er nog wat ovenfrietjes bij. De burgers kun je ook heel makkelijk in de oven maken.

Dinsdag: Pasta met broccoli en spek

Dit recept staat in mijn boek Relax Mama in de Keuken. Het is een succesrecept van Ingrid. Zij noemen het thuis zwembadpasta, omdat het een ideaal recept is om snel op tafel te hebben als de kinderen hongerig thuis komen na een middagje zwemmen. Ik zette het recept voor jullie hier online.

Woensdag: Gepofte aardappel, gegrilde kip, boontjes en bietensalade

Veel makkelijker dan aardappels poffen wordt het niet: koop grote aardappels, boen de schil schoon, wikkel ze in aluminiumfolie, leg ze op het rooster in een voorverwarmde oven van 200 graden en ga 45 minuten iets leuks doen. In die 45 minuten kun je bijvoorbeeld, zoals ik, even snel een gegrilde kip halen. Of boontjes doppen en koken.

Wij eten er verder een bietensalade bij. Die ik maak met vacuüm verpakte voorgekookte bieten (altijd handig om op voorraad te hebben). Daarbij snipper ik een ui, doe er basilicumblaadjes over, peper en zou en olijfolie en balsamicoazijn.

Check of de aardappels goed zijn door een mesje door het folie te steken. Als dat mes er makkelijk doorheen glijdt, is de aardappel gaar. Ik eet het zelf met wat kruidenboter erover.

Donderdag: Snelle bami met wokgroente en bamivlees

Dit snelle recept kwam ik tegen toen ik de Allerhande aan het doorbladeren was. Volgens de receptuur in 15 minuten te maken. Henno is niet gek van bami, dus goed om te maken als hij van huis is! Je vindt het recept hier.

 Vrijdag: Griekse pastasalade

Ik schakelde een hulplijn in en vroeg Susan Aretz van Smulpaapje.nl of ze nog een HEEL MAKKELIJK recept voor me in de aanbieding had. Ze antwoord dit: “Absoluut, de Griekse pastasalade. Als je groente kunt snijden kun je deze ook maken.” Dat klinkt dus al een gerecht dat prima in deze makkelijke week past. Je vindt het recept hier.

Mijn boodschappenlijstje

Ook deze week weer met boodschappenlijstje. Per dag zie je hieronder welke boodschappen je moet halen voor de gerechten. Ik heb peper, zou en olie niet opgenomen in de lijst.

 

Dit weekmenu schreef ik in samenwerking met Iglo.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter