Hartige taarten zijn altijd een goed idee! Deze broccolitaart is een van de favorieten bij ons thuis.
Dit heb je nodig:
- 500 g broccoli in kleine roosjes gesneden (ik gebruik trouwens ook vaak wat van de geschilde ‘stam’ van de broccoli mee. In kleine stukjes gesneden. Best zonde om weg te gooien tenslotte)
- een handjevol cherrytomaatjes, gehalveerd
- 7 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 3 eieren
- 125 gram salami in kleine stukjes
- 1 dl room
- 125 g geraspte pittige kaas
- peper, zout
- een taartvorm
Zo maak je hem:
- Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 4.
- Kook de broccoliroosjes – en stukjes vier minuten, giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg.
- Verdeel de stukjes salami over het bladerdeeg en daarna de broccoli.
- Verdeel daarover de tomaatjes
- Klop de eieren los met peper en zout en voeg de room en de helft van de kaas toe.
- Giet het eier-room-kaas-mengsel over de broccoli en vul de vorm met dit mengsel.
- Strooi de rest van de kaas over de taart tot de bovenkant mooi bedekt is en bak de taart in het midden van de oven in 30 à 40 min. gaar en goudbruin.
- Laat de broccolitaart een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Eet smakelijk!
Relax Mama in de keuken (pocketeditie) is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.
11 Reacties
[…] Marianne gaf aan dat broccolitaart haar succesgerecht is. En dat kwam goed uit, want ik heb nét het recept van mijn favoriete broccolitaart online gezet. Bij ons in het gezin is deze taart ook een ‘winner’, oftewel dit is zo’n gerecht waar ik ons allevier een plezier mee doe. Je vindt mijn recept hier. […]
[…] Ik ga die taart toch maar maken, want Teun vindt deze gelukkig ook lekker! Je vindt ons recept hier. Wil je vaker wat kookinspiratie ontvangen? Ieder weekend mail ik een nieuwsbrief met mijn weekmenu […]
[…] schrijft: ‘met lekker veel broccoli, goed voor de moederpunten!’ Ik maak zelf altijd deze, met salami en cherrytomaatjes. Onder de foto van die van ons nog drie populaire taarten met […]
[…] gebruiken. Ik koos voor een gerecht dat Teun op zeker goed eet (wat ook al rustgevend is): dat is deze broccolitaart. Overigens zou deze spinazietaart ook kunnen. Beide geliefd bij Teun en beide groen. Om deze dag […]
[…] De broccolitaart is een topper bij ons thuis. Ook echt niet moeilijk om te maken en je kunt hem zelfs de avond ervoor al maken, zodat je hem op de dag zelf alleen nog maar hoeft op te warmen. Helemaal relax mama! Je vindt het recept hier. […]
[…] We beginnen de week met broccoli. Die gaat er bij Teun op allerlei manier best goed in, maar deze taart is volgens mij het meest favoriet. De laatste keren dat Henno hem maakte, verstopte hij er ook nog (gekookte) hele eitjes in, dat was helemaal een succes. Het recept zonder die eitjes vind je hier. […]
[…] daarbij staat is geen verrassing, want die groente staat bij ons ook regelmatig op tafel. Voor onze broccolitaart bijvoorbeeld, voor de overheerlijke pasta met broccoli en ansjovis uit een van Jamie’s eerste […]
[…] Op het vorige weekmenu stond mijn eigen broccolitaart en daar kreeg ik deze week echt heel veel enthousiaste berichtjes over. Maar omdat wij hem al jaren op deze manier maken, vind ik het ook wel leuk Jamies variant eens te proberen (bovendien zegt hij erbij dat hij super simpel is, dus dat klinkt relaxed). Eens kijken of mijn kinderen die van Jamie net zo lekker vinden als die van mij ;). Je vindt Jamie’s recept hier (En die van mij hier). […]
[…] Op donderdag een gouwe ouwe die ik al een tijd niet heb gegeten, omdat het niet iets is dat Henno snel zal maken. Onze broccolitaart, je vindt het recept hier. […]
[…] Op donderdag één van Teun zijn favorieten (en inmiddels van meerdere mensen die dit weekmenu volgen). Onze broccolitaart. Je vindt ons recept hier. […]
[…] Op dinsdag een gouwe ouwe makkelijke, onze broccolitaart. Je vindt het recept hier. […]