Kook

Relax Mama weekmenu: haal de zon in huis!

Een paar weken geleden had ik een leuke Italiaanse kook-date met onder andere Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen. Ze had toen net de laatste hand aan haar nieuwe boek The Lemon Kitchen Sicilië gelegd. Het boek dat nu in mijn keuken ligt te shinen. Echt shinen want als je dit boek opent is het alsof de zon spontaan aan gaat. Ik heb drie fijne recepten uit het boek gezocht die ik met jullie mag delen!

Maandag: salade met aardappels, kappertjes en cherrytomaten

In een boek met gerechten uit Sicilië verwacht je waarschijnlijk veel pasta. En dat klopt. Maar geheel onverwacht trof ik ook dit fijne aardappelgerecht aan. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: pasta met tonijn

Jadis belooft ons dat dit gerecht in 20 minuten te maken is, dus dat leek me prima voor de drukke dinsdag na het paasweekend. Je kunt het met verse, maar ook met diepvriestonijn (met MCS-keurmerk!) maken. Je vindt het recept hier.

Woensdag: butter chicken

Op woensdag een recept dat ik eigenlijk onlangs heb ontdekt en wat een van mijn nieuwe favorieten is. De butter chicken! Een hele makkelijke en milde (=kindvriendelijke) Indiaase curry. Het recept dat ik graag volg is van Eef Kookt zo en vind je hier.

Donderdag: Broccolitaart

Op donderdag één van Teun zijn favorieten (en inmiddels van meerdere mensen die dit weekmenu volgen). Onze broccolitaart. Je vindt ons recept hier.

Vrijdag: Kanskaart

Of je het nu op vrijdag doet of een andere dag. Vergeet je niet je wekelijkse kanskaart in te zetten deze week? Deze kanskaarten vind je trouwens achter het formuliertje van het Relax Mama weekmenu!

Zaterdag: Pindasoep

Soepie doen zaterdag? Deze Indiase pindasoep lijkt me voor komende week wel geschikt!

Zondag: plaatpizza aka Sfincione

Deze plaatpizza maakte Jadis toen we onze gezamenlijke kook-date hadden en ik at er bijna mijn vingers bij op ;). Hij lijkt helemaal niet bijzonder, maar de smaak is zo vol dat hij echt verslavend lekker is. Mooi comfortfood voor de zondag vond ik. Wij maakten hem tijdens onze date met kant-en-klare pizzabodem. In haar boek staat het hele recept voor de bodem. Dat is nog wel even een klusje, maar misschien heb je daar wel zin in op de zondag!

The Lemon Kitchen Sicilië

Ik heb nooit speciale gevoelens voor de citroen gehad, tot Jadis Schreuder me haar liefde voor citrusvruchten uit de doeken deed. Nog nooit iemand zo enthousiast over een stuk fruit en de veelzijdigheid ervan horen praten. Voor haar nieuwe boek reisde ze naar Sicilië; hét citroeneiland. In dit boek breng Jadis met 65 mediterrane recepten de Siciliaanse keuken bij jou in huis. Ze reisde het eiland rond, op zoek naar authentieke recepten en eerlijke, pure producten en die vind je allemaal in dit fijne boek. Het boek kost €21,99 en je koopt het onder andere hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter