Kook

Relax Mama-weekmenu 69: de favorieten van Keet

Spannende tijden hier in huis. Dochter Keet heeft vanaf deze week ieder weekend een internationale skateboardwedstrijd. Afgelopen weekend begon ze in Parijs (6e geworden), dit weekend (zaterdag) is er een wedstrijd in Scheveningen (je kan komen kijken!), volgende week gaat ze naar Zweden en dan volgen nog Graz, Praag, Béroun en Bristol. En doordeweeks is ze thuis om haar eerste jaar middelbare school af te maken. Met het weekmenu voor komende week ga ik haar maar eens in de watten leggen had ik bedacht. Een nieuwe weekmenu met de favorieten van Keet dus!

Even een hart onder de riem voor moeders met slechte eters: Keet was lange tijd een behoorlijk slechte eter. Sterker nog, ze heeft veel langer dan ons lief was uit potjes gegeten. Dat was het enige wat we goed naar binnen kregen bij haar. Inmiddels is ze twaalf, een oersterke meid én kan ze echt van vanalles en nog wat genieten. Dus…. het is een fase, en het komt goed en al die clichés, die zijn allemaal waar. Over die potjes schreef ik ook een column in mijn boek Relax Mama in de Keuken. Die column vind je ook hier.

Maandag: Sushi

We beginnen de week met sushi. Het is maandag tweede pinksterdag dus nog een vrije dag. Wij kamperen dit weekend op de nieuwe camping van Floortje Dessing (camping Buitenland) in Drenthe (Keet komt na haar wedstrijd) en ik weet nog niet hoe laat we thuis zijn. Van zelf sushi maken zal het dus waarschijnlijk niet komen, alhoewel Keet dat ook superleuk vindt. Keets favoriet is de California of sushi met zalm en avocado. Als je zin hebt om zelf sushi te maken, dan vind je het recept voor die laatste hier. Op de site van Brenda kookt!

Dinsdag: Paella met kip, chorizo en paprika

Dit recept haalde ik ooit uit het tijdschrift Delicious, toen ik daar nog een abonnement op had. Het blad heeft het recept ook online gezet, dat vind je hier. Het is een paella die gemaakt is met risottorijst. Bij ons thuis valt hij goed in de smaak!

Woensdag: Gamba’s, ovenfriet, salade caprice & gegrilde tomaatjes

Op woensdag ga ik naar de markt om gamba’s te halen. Ik wok ze met knoflook. Keet vindt ze heerlijk, Teun is nog niet zo ver geloof ik…. We eten er ovenfriet bij en op Keets verzoek salade Caprese, oftewel mozzarella met tomaat en basilicum. We doen er ook op haar verzoek cherrytomaatjes uit de oven bij en ik denk dat ik er ook nog haricots verts bij kook (beetje groen er nog bij).

Donderdag: Lasagne Bolognese

Over deze klassieker schep ik regelmatig op. Het is een van mijn pronkstukken en een van de lieveling van Keet. Ik heb het recept online gezet en je vindt het hier.

Vrijdag: Broccolitaart

We sluiten de week af met een taart die Keet ook op het menu wilde. Maar eigenlijk eet ze vandaag helemaal niet mee, want Henno en zij zijn dan al naar Götenborg vertrokken. Een wedstrijd waar ik vorig jaar met haar naar toe ging. Een bijzondere wedstrijd, want hij is midden in het pretpark Liesberg. Ik ga die taart toch maar maken, want Teun vindt deze gelukkig ook lekker! Je vindt ons recept hier.

Wil je vaker wat kookinspiratie ontvangen? Ieder weekend mail ik een nieuwsbrief met mijn weekmenu en alle artikelen die de week ervoor op de Club van Relaxte Moeders zijn verschenen. Als je dat handig vindt, vul dan onderstaande formulier even in!

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter