Het barbecueweer houdt niet over dit jaar. Maar… het wordt weer een keer beter. En hoe hard het ook regent overdag, de avonden zijn soms opeens weer aangenaam. Voor het geval je je je eerstvolgende barbecue al gepland hebt, dan hebben wij het perfecte recept voor je! Met deze BBQ vlees recepten maak je sowieso iedere vleesliefhebber blij.
Pulled pork van de BBQ: voor de vleesliefhebber
Bij ons in de tuin is het broodje pulled pork altijd behoorlijk geliefd: een knapperig broodje met heerlijk malse vlees en een pittige barbecuesaus. Maar wist je dat je BBQ pulled pork ook kunt verwerken in een sandwich, wrap of er taco’s mee kunt vullen?
Ik vond pulled pork altijd best ingewikkeld klinken. Maar je kunt het dus zelf ook heel makkelijk op de BBQ maken. Hiervoor gebruik je het vlees van de nek van een varken (ook wel procureur). Voor vijf personen heb je een kilo varkensvlees nodig. Je kunt dit gerecht ook maken met schouderkarbonade. Eén tip vooraf: wel al in de middag de barbecue aansteken 😉
Dit heb je nodig voor 5 personen:
- 1 kilo varkensvlees (procureur of schouderkarbonade)
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels peper
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels chilipoeder
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 rol aluminiumfolie
- 1 kernthermometer
- 1 barbecue
Pulled pork maken op de BBQ in 6 stappen:
- Gebruik een kernthermometer om de temperatuur van het vlees te meten.
- Meng twee eetlepels zout, peper, paprikapoeder, chilipeper en basterdsuiker door elkaar en masseer dit mengsel in het vlees.
- Zorg ervoor dat de barbecue een temperatuur van 120 graden bereikt heeft, voordat je het vlees op de barbecue legt.
- Leg het vlees op de barbecue. Laat het 3,5 tot 4 uur garen totdat het vlees een interne temperatuur van 70 graden bereikt.
- Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het nog 2 uur verder garen op de barbecue.
- Haal het vlees van de barbecue, laat het een beetje afkoelen en trek het uit elkaar met twee vorken. Je pulled pork is nu klaar om gegeten te worden.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar meer zomerse BBQ recepten? Kijk dan eens op de website van Smulweb.
Geen reacties