Kook

Relax mama weekmenu: alles voor de kids!

Kinderen: je hebt ze in alle soorten en maten, en helaas er zijn er heel wat die (nog) niet veel lusten. Die van twaalf van mij eet inmiddels een stuk meer dan een paar jaar geleden (er is hoop!), maar het is nog steeds niet helemaal zoals wij het graag zouden zien. Zo is een gekruide curry nog steeds niet aan hem besteed en maak ik hem vast ook niet blij met de andijviestamppot van woensdag (geef hem maar spinazie!). Maar… ik gok dat hij met dit weekmenu toch zeker vier dagen tevreden is. Hoeveel punten van de zeven zou jij hiermee scoren?

Maandag: Pasta met ricotta & tomaat

We beginnen met een kinderfavoriet uit mijn boek. Een makkelijke : de pasta met ricotta en tomaat. Als je hem nog nooit gemaakt hebt: doen!
Vind je deze pasta alleen een beetje te kaal? Eet er bijvoorbeeld gebakken worteltjes bij (bak in plakjes gesneden winterwortel, zoals je gebakken aardappels maakt). Superlekker!

Dinsdag: Hartige taart met broccoli

Op dinsdag een gouwe ouwe makkelijke, onze broccolitaart. Je vindt het recept hier.

Woensdag: Stamppot rauwe andijvie met chorizo

Stamppot rauwe andijvie kun je op allerlei manieren maken. Ik kies deze week om hem te maken met stukjes chorizo (want alles wordt lekker met chorizo erdoor toch?!) Andere manieren om deze stamppot te pimpen:

  • met blokjes komijnenkaas
  • met gebakken champignonplakjes
  • met gebakken spekjes
  • met cherrytomaatjes en geitenkaas.

Wil je hem echt snel af hebben? Gebruik dan de voorgekookte aardappels uit het versschap of een nog snellere variant maak je met kant-en-klare puree uit het versvak.

Donderdag: Curry met bloemkool

In het kader van seizoensgroente doen we er ook een gerecht met bloemkool bij. Ik kies deze week voor deze curry met bloemkool en kikkererwten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Je vindt het recept ook hier.

Houdt je kind niet van curry? Ik snap dat, ik heb dit gerecht vaak in onderdelen geserveerd aan mijn jongste. Want kale rijst en bloemkool vindt hij wel lekker…

Vrijdag: Turkse pizza

Vrijdagavond pizza-avond, maar deze week nét anders! Makkelijk zelf te maken met de bodems uit de supermarkt. Even opwarmen en vervolgens vullen met komkommer, tomaat sla en wat je wilt. Beetje saus er bij en hoppa. Een soort van gezonde zaterdagmaaltijd binnen no time op tafel. Of je haalt ze bij de dichtstbijzijnde Turkse bakker of snackbar. Helemaal relaxed 🙂

Zaterdag: Tiroler Gröstl

Mijn man en dochter waren vorige week in Oostenrijk, dus die hebben dit gerecht weer in hun hoofd: Tiroler Gröstl, zo lekker! Met wat extra groente er nog naast. Wat er in de aanbieding is bijvoorbeeld. Wij maken de Gröstl ongeveer zoals dit recept, maar we voegen nog champignons toe. 

Teun en Henno maakten er een par jaar geleden een YouTube-filmpje over Tiroler Gröstl.

Zondag: pindasoep

Deze soep werd me ooit aangeraden door mijn vriendin Mariëlle (ook wel bekend als Mariëlle met de zeven kinderen). Het is een recept uit de Allerhande. Wij voegen nog wat extra groente toe. In dit geval is dat witte kool die we nog in huis hebben. Maar er kan van alles in natuurlijk.

  • Benieuwd naar andere budgetmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter