Kook

Relax Mama weekmenu: maak de zoon blij

Ik weet niet precies hoe het er in is geslopen, maar Teun zit in een niet zo goede eet-periode. Zodra we aan tafel zitten heeft hij opeens geen honger meer of is hij moe en gaat eten niet echt goed. Ik denk dat het ook iets met ritme en regelmaat te maken heeft. Daarom gaan we, nu de school weer begint bij ons, weer een poging doen om op een beetje ‘normale tijden’ te eten en ga ik maar eens een paar dagen achter elkaar wat succesnummers voor zijn neus neerzetten. Hopelijk kunnen we het tij zo weer keren!

Maandag: Broccolitaart

We beginnen de week met broccoli. Die gaat er bij Teun op allerlei manier best goed in, maar deze taart is volgens mij het meest favoriet. De laatste keren dat Henno hem maakte, verstopte hij er ook nog (gekookte) hele eitjes in, dat was helemaal een succes. Het recept zonder die eitjes vind je hier.

Dinsdag: Pasta met verse rode saus

Pasta mag natuurlijk niet ontbreken in dit menu. Ookal is Teun inmiddels tien jaar oud, ‘pasta zonder saus’ kan die zoon van mij nog steeds erg goed waarderen. Maar goed daar krijg je geen vitaminen mee binnen hè. Deze tomaten-groentensaus gaat er gelukkig ook goed in en is een stuk gezonder. Je vindt mijn recept hier.

Ons buurjongetje Boet (een paar jaar geleden) die de saus ook wel kon waarderen.

Woensdag: Soep met rucola

“Als ik nog maar één ding in mijn leven mocht eten, dan zou ik denk ik soep kiezen,” zei Teun vorige week tegen mij toen we tomatensoep aten. Ik denk eigenlijk dat hij pizza bedoelde, maar goed, ik heb het hierbij gelaten. Er komt dus zeker soep op het menu. Deze week onze oude vertrouwde rucolasoep. Je vindt ons recept hier.

Donderdag: Fish & Chips van Jamie

Ik kondigde het in mijn instagram story al aan: ik kreeg deze week het nieuwe boek van Jamie Oliver: 7 x anders. Volgende week wat meer hierover, want ik moet er nog even goed induiken, maar voor dit weekmenu deel ik alvast zijn Fish & Chips recept, omdat ik het vermoeden heb dat ik Teun daar ook blij mee maak. Je vindt dat recept hier. Er staat bij dat je het in 45 minuten maakt. Volgens mij is de helft van die tijd vooral oventijd…

Vrijdag: pizza

Tja…. vrijdagavond pizza-avond. Dat is inmiddels een soort heilig bij ons, althans in ieder geval bij Teun. Dat kan de ene keer een diepvriespizza zijn (de pizza Special van dr Oetker is op dit moment zijn favoriet) of een pizza die je zelf kunt beleggen. Of natuurlijk een échte zelf gemaakte uit onze pizza-oven. Die vinden wij (=de rest van het gezin) natuurlijk het allerlekkerste!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Jamie Oliver: 7 x anders

Het fish & chips recept komt uit het boek 7 x anders van Jamie OliverIn dat boek vind je meer dan 125 recepten. Jamie maakt met 18 favoriete alledaagse ingrediënten (van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt) spannende variaties voor elke dag van de week. Per recept gebruikt hij maximaal 8 ingrediënten. Het boek kost €29,99 en is onder andere hier te koop.

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter