Kook

Easy peasy back to school menu

Voor ons begint maandag school weer. Daarnaast is het wedstrijdseizoen voor Keet al weer op gang. Ze was deze week in Amerika en volgende week heeft ze een wedstrijd in Praag. Ik ben komende week alleen thuis met Teun. Wat betekent dat het een niet al te ingewikkeld weekmenu wordt. Enerzijds omdat ik het afgelopen jaar, dankzij de kokende man, bijna verleerd ben te koken en anderzijds omdat Teun hele spannende maaltijd nog steeds niet enorm weet te waarderen. Ik ga dus voor oud, vertrouwd en makkelijk.

Maandag: Aardappels, boontjes en kipschnitzel

Ik heb nog aardappelpartjes in huis, in het kader van een verspillingsvrij leven gaan die op maandag op. Gekookte boontjes erbij, omdat Teun die altijd goed eet. Ik koop er kipschnitzels bij. Henno zou die ongetwijfeld zelf maken, maar ik koop ze kant en klaar bij de supermarkt.

Dinsdag: Mac & Cheese met bloemkool

Mac & Cheese valt altijd in goede aarde. Ik ga een klein risico nemen, ik ga deze van Pauline eens uitproberen en voeg bloemkool toe. Ben benieuwd! Ik zet er nog wat paprika en tomaatjes bij voor de vitamines en de kleur.

Donderdag: Broccolitaart

Op donderdag een gouwe ouwe die ik al een tijd niet heb gegeten, omdat het niet iets is dat Henno snel zal maken. Onze broccolitaart, je vindt het recept hier.

Donderdag: Tomatensoep

Oké, niet echt origineel, maar in het kader van ‘eat the rainbow‘ wilde ik nog een rood gerecht op dit weekmenu. En een veilige keuze is dan toch tomatensoep. Natuurlijk mijn eigen succesrecept uit het boek Relax Mama in de keuken. Die tomaten die een tijdje in de oven moeten, die kan ik er mooi overdag al inzetten terwijl ik thuis zit te werken (er is tenslotte toch niemand thuis).

Vrijdag: Mexicaanse wraps

We eindigen de week met Mexicaanse wraps. Met gehakt met Mexiacaanse kruiden, ui en paprika, en verder doe ik er in: ijsbergsla, stukjes tomaat, deze guacamole, deze chipotles, jalapeño’s pepers en sour cream. Althans, dat doe ik op mijn eigen wrap, Teun doet iets voorzichtiger 😉

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter