Hartige taart of quiche, veel meer Relax Mama kun je het in de keuken niet krijgen: een hartige taart is een prima manier om groente te verstoppen, veel hartige taarten zijn simpel om te maken, de meeste hartige taarten of quiches kun je warm én koud eten en tot slot, de meeste quiches kun je al eerder maken, op een moment dat je de tijd hebt. Ik deed een oproep op Instagram en Twitter en kreeg superveel reacties. Hieronder dus niet alleen mijn eigen favoriete hartige taarten en quiches, maar ook die van ‘die andere moeders’ en één vader. Succes met quichen 😉
1. Vier keer broccolitaart
Wat wel duidelijk werd in mijn mini-onderzoek: bij moeders staat hartige taart met broccoli duidelijk op nummer 1. Zoals Bianca schrijft: ‘met lekker veel broccoli, goed voor de moederpunten!’ Ik maak zelf altijd deze, met salami en cherrytomaatjes. Onder de foto van die van ons nog drie populaire taarten met broccoli.
Broccolitaart met zalm: de broccolitaart met zalm is heel populair. Bijvoorbeeld deze met gerookte zalm van Brenda Kookt, die ik van Marloes doorkreeg.
Broccolitaart met brie en cashewnoten: Wil je een vega broccolitaart? Dan is deze met brie en cashewnoten volgens een aantal van jullie ook lekker! (En ook supersimpel trouwens)
Broccoli courgette taart met pesto en pijnboompitten: En deze kreeg ik door van Yvette. Zelfs een succes bij haar dochter van drie die verder bijna niets eet.
2. Wraptaart met gehakt, tomaat en uitjes
Deze wraptaart moet zeker in deze special komen. Want dat is de taart die regelmatig bij Teuns beste vriendje Fabian op tafel staat. De laatste twee keer dat ik Teun bij Fabian kwam ophalen stond zijn vader Joost de wraptaart te maken. Ik verdenk ze er dus eigenlijk van dat dit het enige is wat ze eten. Zij gebruiken het recept van de site Lekker en Simpel, waar stap voor stap met foto’s wordt uitgelegd hoe je hem maakt. Je vindt het recept hier en ja, hij is inderdaad lekker en simpel.
3. All time favoriet hier in huis: Spinazietaart
Onze spinazietaart met spekjes en champignons (zie foto) blijkt niet alleen bij ons populair te zijn, maar bij meerdere van jullie. Je vindt ons recept hier. Anderen eten spinazietaart met feta en tomaat, bijvoorbeeld deze. Of iets Griekser met feta, gehakt, pijnboompitten en rozijnen, zoals deze.
4. Klassieker: quiche Lorraine
Deze klassieker werd ook een paar keer genoemd, de quiche Lorraine. Een eenvoudige quiche met spekjes, eieren, room en kaas. En in veel recepten ook met een bosuitje. Zoals in deze, die Simone altijd maakt, via dit recept van Rudolph.
5. Quiche met spekjes en prei
Een beetje hetzelfde laken en pak als de vorige, maar dan met spek en prei. Bij Jolien een recept waar iedereen altijd om vraagt. Het komt overeen met dit recept.
6. Favoriet van Henno en mij: spicy kip abrikozen sjalotten taart
Deze taart werd jaaaaaaaren geleden een favo van mij. Je maakt hem met Indiaase Vindaloopasta (van Patak), gerookte kipfilet, sjalotten en abrikozen. Het is een gekke combi, maar zo lekker. Niet perse geschikt voor kinderen…. Ik heb het recept voor jullie op de site gezet. Je vindt het hier.
7. Taart voor vaders: Frikandellenvlaai
Mijn buurman Henk reageerde als volgt op mijn oproep: ‘staat de frikandellenvlaai al op het menu?’ Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar begreep later dat ook Henno gecharmeerd is van deze vlaai en het een hit is op het festival Best Kept Secret. Ik noem deze taart bij deze daarom: de hartige taart voor vaders. Waarschijnlijk ook geliefd bij kinderen. Je vindt het recept van de frikandellenvlaai hier.
8. Spaghettitaart van Oh my Foodness
Rhianne gaat vol overtuiging voor de spaghettitaart van Oh my foodness. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben sowieso fan van Oh My Foodness en haar Fastfood Friday recepten. Je vindt de spaghettitaart hier.
9. Witloftaart
Deze hartige taart met witlof is ook een van mijn eigen favo’s. De combi van witlof met de zoute ansjovis, zachte mozzarella en de balsamicoazijn die zoet wordt, is echt heerlijk.
10. Drie keer tomatentaart
Spaanse tomatentaart: Bij Eefke thuis wordt deze tomatentaart met chorizo goed gegeten. Overigens is bij Eefke thuis deze boerenkoolquiche (met rookworst) ook populair.
Vega Tomaten Pesto-taart: De tomatentaart die ik van Sanne leerde en al eerder deelde. Je kunt de aanwijzingen uit haar tweet volgen, maar het hele recept vind je hier.
Provençaalse tomatentaart: Een superlekker zoete tomatentaart, deze is zonder kaas! Een recept zoals wij hem thuis maken, vind je hier. Er mag ook nog wat extra suiker bij voor de zoete Provençaalse smaak.
11. Kipkersentaart
‘Kipkersentaart!!’ schreef Elise. “Kipkersen??’ antwoordde ik. Bedoel je niet ‘Kip kerrie?’ Maar nee, Elise bedoelde daadwerkelijk een Kipkersentaart. Later kreeg ik hem ook nog door van Do, dus voilà, hieronder het recept van Elise. Online vond ik het overigens ook hier op de site Simpele-recepten.
12. Ottolenghi’s Pompoen Worteltaart
Liselotte tipte deze Pompoen Worteltaart die je op de site van Uit Paulines Keuken kunt vinden. ‘Echt, als ik de hele kerst alleen deze quiche moet eten, ben ik happy,’ zegt ze er bij. Op mijn vraag of kinderen het ook lekker vinden zegt ze: ‘Hij is best zoet… die van mij vond hem op een onbewaakt moment erg lekker.’ Hij lijkt mij in ieder geval lekker, je vindt het recept hier.
13. Lentequiche met salami, puntpaprika en kruiden
Famke stuurde deze pagina uit haar kookschrift. Een lentequiche. Die ze maakt als ze de winter wil ontkennen. Je vindt het recept ook online hier.
14. De kijk-maar-wat-je-in-de-koelkast-hebt-quiche
Martine schreef me dat de quiche Lorraine haar favoriet is, ‘maar ik vind een quiche met wat er in de koelkast zit (restjes kaas en groenten die op moeten) ook lekker.’ Dat vind ik eigenlijk nog wel de beste tip voor als je even niet meer weet wat je moet eten en je hebt nog dingen die op moeten. Aanvullende tip: zorg gewoon dat je altijd bladerdeeg en eieren in huis hebt, dan kom je een heel eind.
Ik geloof dat ik nog wel even door kan gaan, ik heb nog zo veel tips van jullie gekregen. Maar ik brei er toch maar een einde aan en misschien moet hier nog een keer een deel 2 van komen!
Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
8 Reacties
[…] maakte een blog met met 14 hartige taarten en in mijn boek Relax Mama in de keuken staan nog een paar lekkere hartige taarten en zo’n 50 […]
[…] Ik maakte er één van mijn lievelings hartige taarten mee (die ik onlangs ook al noemde in mijn hartige taarten en quiches special). Het is een recept uit de Allerhande en je vindt het recept hier. Ik maakte er wat broccoli bij […]
[…] inspiratie komt van Relax mama hartige taarten en quiches special. Ik koos voor de broccolitaart met zalm van Brenda kookt. Voor het gemak zet ik de ingrediënten en […]
[…] op de foto. De recepten van de verschillende kwarten zoals Henno ze maakte kun je vinden in mijn blog over hartige taarten en quiches. Mijn favoriet is absoluut de witlof-ansjovis-taart, maar de tomatentaart met pesto en mozzarella […]
[…] Maar ook leuk om te horen dat de spicy taart met kip, abrikozen en sjalottentaart vaker werd genoemd. Want die is wat gewaagder. Ook Henno’s waanzinnige taart met drie soorten vis kwam voorbij. Mijn oud-buurvrouw Nienke schreef trouwens dat ze de hele quiches-en-hartige-taarten-special in haar favorieten heeft staan. Die vind je hier. […]
[…] zegt Ingelise. En bij ons is nog steeds de broccolitaart favoriet. Ik maakte een tijd geleden deze hartige taarten-special. Daar staat vast wel iets tussen wat jouw kinderen lekker vinden (wat dacht ja van de […]
[…] deze dag is: de frikandeltaart (ook in te zetten als antikater-voedsel). Je vindt het recept in dit blog bomvol hartige taarten (En vraag me niet waarom deze bril op de taart ligt, die hoort niet bij het recept, maar destijds […]
[…] of iets kleins). Irma maakt op deze dagen quiche. En daar kun je ruimschoots in variëren. In dit blog zette ik een paar lekkere op een […]