Kook

Relax mama weekmenu ft Jamie Oliver

Twee jaar geleden kreeg ik tijdens mijn vakantie een mailtje of ik Jamie Oliver wilde interviewen in Londen en vorig jaar mocht ik bij zijn boeklancering zijn in zijn restaurant in Den Haag. Toen er deze zomer weer een mailtje binnen kwam maakte mijn hart een sprongetje. Maar hé corona-time… dus geen meeting met Jamie dit keer. Maar ik mag wel wat (kindvriendelijke) recepten uit zijn nieuwe boek delen en twee exemplaren weggeven!!

Voor zijn nieuwe boek, met de titel 7 x anders liet Jamie Oliver uitzoeken welke producten we het meest kopen. Hij ontdekte dat mensen wat boodschappen betreft echt gewoontedieren zijn: we kopen graag steeds dezelfde ingrediënten. “De inhoud van het gemiddelde winkelmandje verandert zo’n 4% per week, heel weinig dus,” lees ik in een interview dat de site Culy met hem had. Hij kwam uiteindelijk tot 18 favoriete ingrediënten en maakte van ieder product steeds zeven andere gerechten.

Maandag: Quiche met broccoli

Op het vorige weekmenu stond mijn eigen broccolitaart en daar kreeg ik deze week echt heel veel enthousiaste berichtjes over. Maar omdat wij hem al jaren op deze manier maken, vind ik het ook wel leuk Jamies variant eens te proberen (bovendien zegt hij erbij dat hij super simpel is, dus dat klinkt relaxed). Eens kijken of mijn kinderen die van Jamie net zo lekker vinden als die van mij ;). Je vindt Jamie’s recept hier (En die van mij hier).

Dinsdag: Pasta met bloemkool-kaas saus

Dit recept zag er ook niet al te ingewikkeld uit, dus die heb ik deze week al voor jullie uitgeprobeerd. Het was inderdaad eenvoudig om te maken en het is volgens mij behoorlijk kindvriendelijk. De bloemkool is namelijk niet als zodanig te herkennen (maar is een gladde witte saus geworden). Ik vond zelf dat de saus nog wel iets meer gepimpt had mogen worden. Het was lekker, maar niet heel spannend. Een beetje extra kaas, of zoals Henno zei ‘nog even gratineren in de oven’ zou misschien een goed idee zijn. Op Instagram vertelde iemand dat zij er nog gebakken spekjes door had gedaan.

Maak een crunch van: Doe 100 gram oud bruin brood, 2 tenen knoflook (gepeld), een paar blaadjes van de bloemkool en een 1/2 eetlepel olijfolie in de keukenmachine en maal dit tot fijne kruimels. Bak dit mengsel crunchy (ongeveer 15 minuten) op matig vuur in een pan met anti-aanbaklaag (geen olie meer nodig). Bewaar het in een schaaltje.

De saus maak je als volgt: Doe een halve bloemkool en één ui in grove stukken in de pan waar je net de kruimels in hebt gebakken. Doe er 400 ml halfvolle melk bij en breng het geheel tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water. Als de bloemkool gaar is, giet je het mengsel in de keukenmachine (niet schoongemaakt) en meng het samen met 70 gram cheddar of belegen kaas (mag van mij wel wat meer) tot een gladde saus. Giet de pasta af, meng het met de saus (en eventueel nog wat kookvocht) en serveer met de crispy kruimels.

Woensdag: Crispy zalmtaco’s

Deze taco’s werden me aangeraden door de uitgever van het boek, dus die heb ik vorige week ook al even voor jullie uitgeprobeerd. En ja! Ik vond ze echt heel lekker (de combi van de gekruide zalm en mango is te gek). Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik voor onze jongste telg andere wraps had gemaakt (met kipschnitzel, kaas en tomaat). Dus iedereen was blij. Het recept voor de zalmtaco’s vind je hier (daar zie je ook hoe ze bij mij zijn geworden!).

Donderdag: Risotto met geroosterd tomaat

Scrollend door mijn foto’s op mijn telefoon kwam ik ook weer langs de foto van Jamie die vorig jaar voor mijn neus risotto aan het maken was op minder dan 1,5 meter afstand. Toch jammer dat ik hem niet voor de derde keer kon ontmoeten. Had ik gelijk kunnen checken of hij me dit keer wel had herkend ;). Maar goed, vanwege deze trip langs memory lane hier nog een keer het recept van de kindvriendelijke risotto die hij toen voor me maakte.

Vrijdag: super spinaziepannenkoeken

En dan is het al weer vrijdag. Tijd voor een echt vrijdagmiddagmaaltje, dus wat dachten jullie van pannenkoeken? Bijvoorbeeld deze drakenpannenkoeken uit Jamie Oliver’s vorige fijne boek VEG. Je vindt het recept hier.

Meer recepten zien die ik de afgelopen jaren van Jamie deelde? Kijk dan hier.

Win een exemplaar van Jamie Oliver: 7 x anders!

Ik ben heel enthousiast over dit boek. Het is Jamie Oliver weer gelukt om een boek met een toffe insteek en fijne recepten te maken. Ik mag twee exemplaren verloten! Laat hieronder weten waarom jij het boek graag wilt hebben en wie weet heb je hem binnenkort in huis!

In het boek 7 x anders vind je meer dan 120 recepten. Jamie Oliver maakt met 18 favoriete alledaagse ingrediënten (van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt) spannende variaties voor elke dag van de week. Per recept gebruikt hij maximaal 8 ingrediënten. Het boek kost €29,99 en is onder andere hier te koop.

7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

108 Reacties

 • Reageer Kirsten Matthijsse 4 september 2020 at 16:07

  Hier een fan van Jamie! Dit boek lijkt mij superhandig bij het maken van een weekmenu. Ik kijk altijd naar aanbiedingen/seizoensaanbod, en zoek daar lekkere recepten bij. Lijkt mij leuk om dit boek toe te kunnen voegen aan mijn verzameling. Ik ga duimen!

  • Reageer Chantal Decker 4 september 2020 at 16:33

   Jaaaa, omdat ik gek ben op kookboeken en Jamie Oliver. Ik zou hem heel graag willen winnen, want hij is helaas te duur om zo even te kopen.

   • Reageer Alette 6 september 2020 at 06:22

    Yessss! Dit weekmenu klinkt goed, ik gebruik de weekmenus vaak als basis voor hier thuis in ons gezin. Ik ben een fan van Jamie van het eerste uur, dus hopelijk win ik dit boek!

  • Reageer Ieke 5 september 2020 at 07:09

   Ohh die tekst bij het boek… Zeer herkenbaar, altijd belanden dezelfde ingrediënten in mijn winkelwagen! Een beetje inspiratie a la Jamie is dus zeeeer welkom 🙂

   • Reageer Loes Lennartz 6 september 2020 at 06:37

    Na de vakantie hebben we besloten om vaker te gaan koken (i.p.v. bestellen). Met 2 kieskeurige kinderen kunnen we wel wat inspiratie gebruiken. 😉

  • Reageer Angela Koster 5 september 2020 at 10:04

   Oh geweldig. Hier ook een echte Jamie fan.

   Mijn oudste zoon(11 jaar) wil graag leren koken en dan kunnen we hier samen lekkere (hij blij) en gezonde (mama blij) recepten proberen.

   En dan kan de rest: man en een zoonvan 8 en een dichter van 4 het proberen. Kritisch publiek😂🙈👍

  • Reageer petra 5 september 2020 at 12:34

   Oeh, dit boek wil ik heel graag winnen! Ik ben geen keukenprinses en heb ook een chronisch gebrek aan inspiratie voor het avondeten. Met dit boek moet dat helemaal goed komen 😊

  • Reageer Johanneke Bosman 5 september 2020 at 14:06

   Hi Elsbeth, sinds 19 juni zitten we in een megagrote verbouwing incl nieuwe keuken. We zijn nog niet klaar maar de keuken is al af: hoog tijd om weer normaal te koken na al die pastasalade, pizza’s en ander makkelijk eten… en bij een nieuwe keuken hoort ook wel nieuwe inspiratie!

  • Reageer liek 6 september 2020 at 08:36

   Wat een leuke actie zeg!! Ik loot graag mee! Heb een gezin van 6, waarvan 1 coeliadraak die geen gluten mag 😉 Ik probeer echt elke keer wat spannends op tafel te zetten, ze proeven altijd alles maar kids willen toch echt de geijkte groenten 🙁 Tja en dan ben ik toch echt op een bepaald moment inspiratieloos! Ik vind Jamie Oliver echt een waanzinnige kok, heerlijk hoe hij met z’n handen kookt…hoeft allemaal niet netjes..koken is proeven en voelen! Ben zelf echt een soort Soof…je wilt niet weten hoe mijn keuken eruit ziet als ik heb gekokkereld! Ik ga duimen voor het boek! Fijne zondag allemaal!

 • Reageer Birgit Brokelman 4 september 2020 at 16:08

  Heel graag dit boek, omdat we ondanks jou super week menu, toch vaak terugvallen op bekende recepten. Zin in iets nieuws!🎉

  • Reageer Marinda Snippe 5 september 2020 at 08:26

   Omdat je nooit kookboeken genoeg kunt hebben! En om mijn vriend te stangen.. die vindt de recepten van Jamie altijd teveel gedoe 😹

 • Reageer Marjolein 4 september 2020 at 16:10

  Hi Elsbeth,
  Ziet er allemaal heerlijk uit! En ja ik ben guilty… Ik stuur een app naar de groentenmeisjes op de markt met mijn bestelling en die app kan ik week na week kopiëren 🙈.

  Dit boek komt dus als geroepen! Ik loot graag mee!

  • Reageer Kirsten 4 september 2020 at 17:41

   Ik zou hem graag winnen en wie weet kan ik mijn huisgenoten overtuigen om wat nieuwe dingen te eten 😅 en het boek staat ook leuk op de plank (cover naar voren natuurlijk 😉)

   • Reageer Eleni 5 september 2020 at 08:53

    Leuk, ik doe ook graag mee! Wie weet staan hier nog wat fijne recepten in om onze ietwat (of zeg maar gerust flink) kieskeurige peuter aan het warm eten te krijgen.. 😉 Je weet maar nooit!

  • Reageer Karin Euwals 4 september 2020 at 20:20

   Graag terug na de basis wil.
   En ook dat inkopen wat ik gebruik.

   Dit kookboek zal daar een goede inspiratie voor zijn

   • Reageer Lolkje 5 september 2020 at 08:39

    Omdat mijn kinderen enthousiast reageerden op de drakenpannekoeken. En hopelijk kan ik met de vertrouwde ingrediënten mijn kinderen en partner iets creatievere eters maken. Dan kan ik ook wat leuker gaan koken.

   • Reageer Sigrid 5 september 2020 at 09:35

    Omdat je soms gewoon nieuwe inspiratie nodig hebt en niet altijd hetzelfde wilt eten. Daar kan dit boek goed bij helpen

   • Reageer Lisa Leenders-Stein 5 september 2020 at 10:08

    Ik ben dol op Jamie maar heb eigenlijk alleen kookboeken uit zijn begin (lees vet en ongezonde) periode in mijn kast staan. Nu ik twee kinderen wil opvoeden tot verantwoorde eters kan ik dus wel wat nieuwe inspiratie gebruiken!

  • Reageer Susan van Huet 5 september 2020 at 08:25

   Wil het boek graag winnen omdat we inderdaad vaak dezelfde dingen in huis halen maar daar heel saai ook vaak dezelfde dingen mee maken. Zou graag eens wat meer variatie willen 😁

 • Reageer Marloes 4 september 2020 at 16:14

  Oh wat tof! Zou deze graag aan mijn Jamie collectie toevoegen, zo fijn om vers en gezond te koken voor mijn twee kleine kids (die gelukkig bijna alles lusten)!

  • Reageer Annemiek 5 september 2020 at 07:20

   Als je kinderen iets te vaak zeggen “alweer ….” dan weet je dat het tijd is voor verandering. Maar hoe?!
   Dit boek zou weleens de oplossing kunnen zijn!

  • Reageer ira 5 september 2020 at 07:31

   Dat zou super zijn! Mijn dochtertje van 3,5 kan soms een moeilijke eter zijn, vooral wat betreft groenten, dus het zou tof zijn om op deze manier toch lekker te koken zonder dat ze direct door heeft dat het stiekem eigenlijk ook heel gezond is😉

 • Reageer Leonie 4 september 2020 at 16:26

  Met een gezin waarin de meiden niet veel variatie hebben en mijn man weinig lust maar juist wel datgene waar ik weer niet enthousiast van wordt is inspiratie met een aantal basis ingrediënten wel heel fijn! En als ik niet win gaat hij gewoon op het Sinterklaas lijstje 🙂

  • Reageer Corrien Dijkstra 4 september 2020 at 21:44

   Damn! Wat zou ik blij zijn! Mooie aanvulling op de collectie jamie’s die er al staan. Ik kook vaak voor veel mensen, heerlijk om weer eens nieuwe inspiratie op te doen!

   • Reageer Marieke 5 september 2020 at 07:50

    Ik ben op zoek naar simpel te maken gerechten die gezond zijn. Ik kan weinig gerechten bedenken op het moment dat er gekookt moet worden en verval steeds in hetzelfde… Ik wil gezonder eten en meer variatie aanbrengen in mijn voeding. Als de ingrediënten dan ook nog bestaan uit mijn standaard wekelijkse boodschappen, klinkt dat echt als dé oplossing!

   • Reageer Frederique Kleverlaan 5 september 2020 at 10:15

    I 💚 Jamie!!! Met dit boek erbij zou ik een jaarmenu kunnen vullen aan favoriete recepten van die leuke man! (Eigen man en kinderen kunnen alleen nog maar zuchten als ik het over de boeken van Jamie heb 😂 maar smullen wel mee!)

 • Reageer Deirdre 4 september 2020 at 16:26

  Oh tof! Ik zou deze graag winnen omdat iknwelnweer wat nieuwr inspiratie kan gebruiken waarbij je groenten op een leuke manier kunt verwerken. Fan van Jamie!

 • Reageer Michelle 4 september 2020 at 16:31

  Omdat ik na een week te hard werken uitgeteld op de bank zit te woggen (werk ontwijkend gedrag vertonen) door lekker de blogs op de club te lezen! En vanavond de kanskaart inzet maar een volgende keer graag die broccoli of bloemkool eens anders klaar maak!

 • Reageer Maartje 4 september 2020 at 16:33

  Oh ja, heel graag! Laatste tijd ontzettend inspiratieloos dus dit zou heel goed uitkomen!
  Zeker nu we willen proberen om minder vlees en meer groente op tafel te zetten 🙂

 • Reageer Letje 4 september 2020 at 16:34

  Ik houd zo van deze Jamie boeken! Heerlijk!!

 • Reageer Barbara 4 september 2020 at 16:34

  Oh die spinazie pannenkoeken ga ik direct morgen maken. Ik vindt de Jamie Oliver boeken steeds weer een inspiratie voor het koken en gebruik ze vaak als basis voor het weekmenu. Deze mist dan natuurlijk in de verzameling.

 • Reageer Marloes 4 september 2020 at 16:35

  Graag doe ik mee! Mag wel een beetje verandering komen in onze weekmenu’s, ik kom vaak op hetzelfde uit.

  • Reageer Miranda 4 september 2020 at 19:31

   Hey Elsbeth,

   Supergraag dit mooie boek van Jamie voor ons gezin van vier want koken doe ik met ontzettend veel plezier! Mocht ik hem niet winnen dan blijf ik toch, met inspiratie uit jouw weekmenu’s, elke dag wat lekkers als avondeten verzinnen 🙂
   Dankje wel voor de club van relaxte moeders!

 • Reageer Kim 4 september 2020 at 16:36

  Ik zou dit boek graag willen winnen.
  Nu met twee schoolgaande kinderen van 5 en een kleine van 16 weken. Wil ik weer eens wat andere en gezonde maaltijden op tafel zetten en waarbij je bewust bent van de hoeveelheid ingrediënten!

 • Reageer Monique 4 september 2020 at 16:38

  (Bijna) al Jaimies recepten zijn lekker en ik kan het weten want ik heb er al veel uitgeprobeerd. Ik zou dit nieuwe boek heel graag toevoegen aan de stapel op mijn keukenplank! Ook omdat ik zonder vlees kook/eet, en mijn gezin elke keer weer probeer te verrassen met recepten waar je het vlees echt niet mist.

 • Reageer Danielle 4 september 2020 at 16:41

  Oooooh ik wil hem heel graag. Inmiddels is de what’s for dinner inspiratie echt wel op. Als single mom ben ik ook altijd degene die moet bedenken wat er gekookt moet worden. Lijkt me heerlijk als er weer eens een man dat voor me doet. Als dat Jamie is met dit boek zou toch supertof zijn😄

 • Reageer Danielle 4 september 2020 at 16:45

  Super leuk! Ik ben altijd op zoek naar andere manieren om de favorieten ingrediënten van mijn kinderen klaar te maken. Ieder keer hetzelfde wordt ook een beetje saai…. en laten we wel wezen het is super kieskeurig publiek!

 • Reageer Jaccoline 4 september 2020 at 16:51

  Ja waarom je mij dit boek zou moeten laten winnen..

  Ik heb geen idee.. gewoon omdat de rest ook al in mijn kast staan!
  Omdat ik met zijn boeken nog beter kan koken.
  Omdat ik bijna jarig ben…

  Agh het maakt niet uit waarom ik zou hem heeel heeeeel graag willen winnen!

  X

 • Reageer San 4 september 2020 at 17:05

  Jaaaaah graag! Omdat ik te lui ben je recepten over te schrijven van t weekmenu en hopeloos ben met terugzoeken…. en mijn mannen (typen ik lust geen bloemkool) gisteren hun bord hebben schoongelikt bij de pasta met bloemkool saus!

 • Reageer Ilonka 4 september 2020 at 17:07

  Oeh…! Jamie-lover!
  En kan nog wel wat relaxter worden als mama. Past dit helemaal bij dus!
  Als we straks verhuist zijn willen we van de HelloFresh af, meer inspiratie van Jamie is welkom!
  X

 • Reageer Désiré 4 september 2020 at 17:18

  Omdat de recepten, gezond, lekker, simpel en snel klaar zijn. Net wat je nodig hebt met 2 pubers die altijd hongerig zijn, een werkende naar schoolgaande moeder en een vader die van variatie houdt.

  • Reageer Jessica 4 september 2020 at 18:00

   7x anders omdat

   1: in ons gezin met 3 pubers is dit boek meer dan welkom
   2: ook wij gewoonte dieren zijn
   3: simpel zijn we niet maar wel dol op simpele gerechten
   4: ook de kinderen eruit kunnen koken uit dit boek
   5: wij een erg leuk dynamisch gezin hebben
   6: koken is leuk
   7: gewoon omdat het anders kan

 • Reageer Imke van soest 4 september 2020 at 17:35

  Ik maak graag kans!
  Van thuis uit opgevoed met steeds wat nieuws proberen. Er stond regelmatig een nieuw gerecht op tafel waar we dan vervolgens bij het recept schreven of we het lekker vonden. Dat recept verdween dan in een grote lade. Er kwam op een geven moment ook een klapper voor meer overzicht. Tot ergernis van doe ik dat nu ook mijn kinderen aan. Haha mijn tegelijk. Staat vol opgeslagen recepten, waarbij je steeds je face-ID moet activeren. Een boek is veel idealer! Win win!

 • Reageer Kirsten 4 september 2020 at 17:42

  Ik zou hem graag winnen en wie weet kan ik mijn huisgenoten overtuigen om wat nieuwe dingen te eten 😅 en het boek staat ook leuk op de plank (cover naar voren natuurlijk 😉)

 • Reageer Anneke Smits 4 september 2020 at 17:45

  Heel graag! Mijn gezin bestaat uit gewoontedieren en dit kookboek lijkt er perfect bij te passen 🙂

 • Reageer Kitty 4 september 2020 at 17:49

  Ik denk dat ik ook wel tot het gewoontedier behoor dat vaak hetzelfde koop omdat een succes is bij de kinderen zoals broccoli, sperziebonen, bloemkool, spinazie. Tewijl ze best wel in zijn voor een variatie met hun lievelingsgroente zoals van de week de broccolitaart. Geen rare poespas erin, alles was herkenbaar en dat smaakte dus heerlijk. Variatie is dus welkom!

 • Reageer Jessica 4 september 2020 at 18:02

  7x anders omdat
  1: in ons gezin met 3 pubers is dit boek meer dan welkom
  2: ook wij gewoonte dieren zijn
  3: simpel zijn we niet maar wel dol op simpele gerechten
  4: ook de kinderen eruit kunnen koken uit dit boek
  5: wij een erg leuk dynamisch gezin hebben
  6: koken is leuk
  7: gewoon omdat het anders kan

 • Reageer Joke 4 september 2020 at 18:43

  Oeoeoeoe! 🤩 Om te beginnen FAN van Jamie 😄. En de afgelopen 10 maand heb ik mijn eetpatroon aangepast, voel mij fitter, ben 10 kilo afgevallen, eet meer dan voorheen, eet heul veul groente. Maar merk dat ik wel weer wat inspiratie kan gebruiken 😄. Nou daarom wel 🥳

 • Reageer Marianne 4 september 2020 at 19:32

  Lijkt me heerlijk. Onze dochters vinden koken en kookboeken ook steeds leuker. En nieuwe dingen uit proberen is altijd leuk.

  • Reageer Anita 5 september 2020 at 08:58

   Jaah! Ook wij hebben nieuwe inspiratie nodig!! Het lijkt mij een top boek.

 • Reageer Miranda 4 september 2020 at 19:33

  Hey Elsbeth,

  Supergraag dit mooie boek van Jamie voor ons gezin van vier want koken doe ik met ontzettend veel plezier! Mocht ik hem niet winnen dan blijf ik toch, met inspiratie uit jouw weekmenu’s, elke dag wat lekkers als avondeten verzinnen 🙂
  Dankje wel voor de club van relaxte moeders!

 • Reageer Marieke vd berg 4 september 2020 at 19:54

  omdat dit mijn gezin inspiratie zou kunnen geven om mee te denken over het weekmenu. nu bepaal ik over het algemeen wat we gaan eten en krijg ik dan genoeg commentaar of het iets anders mag zijn. laat ze zelf maar eens een weekmenu maken zonder P’s erin. ok paprika en peen mogen wel

 • Reageer Natasja 4 september 2020 at 20:06

  Dat lijstje met boodschappen ziet er heel herkenbaar uit! En fan van Jamie! Maak natuurlijk graag kans op dit geweldige boek. Daarnaast hebben we op Verzoek van dochter van 8 twee vega dagen, daar kan ik ook nog wel wat inspiratie voor gebruiken.

 • Reageer Kirsten 4 september 2020 at 21:49

  Ik zou het boek heeel graag winnen, omdat ik dus inderdaad echt zo’n gewoontedier ben: steeds dezelfde boodschappen, dezelfde gerechten.. dit boek zou zoveel nieuwe inspiratie geven!

 • Reageer Fleur 5 september 2020 at 02:00

  Onze peuters hebben maar een paar groenten die ze lusten dus lijkt me heerlijk om daarin dan wat variatie te brengen met een andere manier van presenteren. Jamie maakt er altijd wat lekkers van dus heel benieuwd naar dit boek!

 • Reageer Inge 5 september 2020 at 05:51

  Ik kook bijna nooit maar lees altijd je week menu’s en help daarbij mijn man wat nieuwe inspiratie opdoen voor de wekelijkse boodschappen. Misschien ga ik zelf wel wat vaker koken met zo’n mooi boek thuis. Als jij enthousiast bent, dan ben ik het ook 😊

 • Reageer Inge van Duijker 5 september 2020 at 06:04

  Stiekem ben ik grote fan van Jamie, omdat ik nooit zo goed kan koken als hem🙈
  Zijn restaurants zijn ook top! Ik kook, al zeg ik het zelf, saai en vaak hetzelfde. Tijd voor verandering!! Ook voor mijn gezin, waar moeten ze door heen🙈🤓😆
  Mijn oudste zoontje eet sowieso niet tot nauwelijks met avond eten en daar baal ik van. Zou hier graag verandering in willen. Kookkunsten ala Jamie of niet;)
  Een kookboek helpt mij in ieder geval op weg💪🏻
  Ik hoef geen perfecte mama in de keuken te zijn, want perfect is saai, verandering is wel weer wat moois!

 • Reageer Linda 5 september 2020 at 06:41

  Heel graag. Wij zijn allemaal (behalve de jongste van 6) heel hard toe aan een gezellige avond aan tafel, als er geen pasta met gepureerde saus op tafel staat 🙈
  Dat moet lukken met Jamie!

 • Reageer Laura Cook 5 september 2020 at 07:00

  Onze dochters van 13 en 15 beginnen het koken leuk te vinden! Ik zou ze graag dit boek gunnen, zodat ze leren gezond te koken en te variëren. Zelf kan ik ook zeker wat hulp op kook gebied gebruiken🙈. Mijn roots liggen in Engeland, dus een Engelse kok in mijn keuken; heel graag!

 • Reageer Joyce Luijkx 5 september 2020 at 07:01

  Als kookfanaat heb ik nog niet 1 boek van Jamie Oliver en eigenlijk kan die niet ontbreken! En wat beter dan een boek met nieuwe recepten, met “oude” ingrediënten, zodat we dingen af kunnen wisselen

 • Reageer Bianca 5 september 2020 at 07:09

  Ik doe graag een poging om het boek van Jamie te winnen. Bijna alle kookboeken staan hier in de kast, alleen deze ontbreekt nog. En ik wissel graag recepten uit met vriendinnen en zal dat met deze ook graag willen doen.

 • Reageer Dorien 5 september 2020 at 07:09

  Ooohh ik zou heel graag weer eens wat anders willen eten! En Jamie is een van de favorieten! M’n meiden durven steeds meer te proeven dus hopelijk ook groene pannenkoeken enzo 🙂 en papa en mama zijn ook wel toe aan makkelijke maar lekkere nieuwe recepten! ☀️

 • Reageer Marieke 5 september 2020 at 07:09

  Meer boeken van Jamie zijn altijd welkom! Het 5 ingrediënten boek heb ik naar aanleiding van een artikel hier gekocht en dat wordt nog steeds veel gebruikt! Hopelijk mag deze in het rijtje erbij!

 • Reageer Laura 5 september 2020 at 07:11

  Ik loot ook graag mee! Want laten dat nou zeker de ingrediënten zijn die wekelijks in ons winkelmandje verschijnen en laten dat dan ook precies de dingen zijn die onze kinderen lekker vinden! Maar nieuwe recept-ideeën zijn eigenlijk inmiddels meer dan welkom!!!

 • Reageer Anique 5 september 2020 at 07:12

  Hier een Jamiefan met twee boeken die we veel gebruiken (30 min en kookrevolutie) en als ik het standaardlijstje zo zie: schuldig 😂 en twee kids van 4 en eentje van bijna 2, dus kan genoeg variatie gebruiken! Komende week in ieder geval de quiche proberen
  Ik duim mee!

 • Reageer Leoni 5 september 2020 at 07:14

  Eindelijk een boek van Jamie met gerechten waarvan
  -de ingrediënten goed verkrijgbaar zijn
  EN
  -de gerechten hier bij allemaal in de smaak vallen

  Een must-have dus

 • Reageer Marije Boer 5 september 2020 at 07:16

  Als ik een boek van Jamie koop, vrees ik dat mijn man mijn celebrity crush te ver vindt gaan! Maar winnen daarentegen..??
  Jamie’s recepten zijn altijd top, en een succes bij de 3 en 5 jarige. Ik ben heel benieuwd naar dit boek, en of het de “lust ik niet” en “vind ik niet lekker” kunnen laten verdwijnen 🙂

 • Reageer Marjolein 5 september 2020 at 07:34

  Ik houd absoluut niet van koken, maar met dit boek naast het fornuis kan ik visualiseren hoe Jamie me coacht tijdens het koken. Zijn tv-series vind ik heerlijk om te kijken, maar helaas heb ik geen tv in de buurt van mijn keuken. Ik hoop dat met dit boek het net lijkt of hij naast me staat en ik toch wat plezier ga beleven met het koken.

 • Reageer Anouska Gajadien 5 september 2020 at 07:39

  Prachtig boek om in de keuken in te hebben!!
  En ja, ik kan zeker wat hulp van Jamie gebruiken!!

 • Reageer Camilla 5 september 2020 at 07:39

  Oeh ja, pretty please! Ons gezin met een kleine kabouter van 2 (‘roerei, attebiet’), een rugby’er van bijna 8 (‘waarom eten we geen macaroni?!’) en een hockeyende/atletiekende pre-puber van bijna 10 (‘jeeh, papa kookt Indisch!’) is héél erg toe aan gezonde-variatie-op-het-bord. Plus het hoofd van Jamie in de keuken. Maar die geldt meer voor mij.

 • Reageer Marina 5 september 2020 at 07:39

  Wat een leuke recepten. Ikzelf ben groot Jamie Oliver dan, alleen mijn 2 kids minder. Doordat zei lastige eters zijn ontbreekt mij het nu aan inspiratie en lol. Misschien dat ik het door dit boek weer terug kan krijgen.
  Ik ga zeker dit weekend de drakenpannekoekrn proberen.

 • Reageer Joyce Kiela 5 september 2020 at 07:53

  Woah, super graag! Ik ben gek op Jamies recepten en kijk vaak naar 24 kitchen. Elke week probeer ik twee nieuwe recepten te na te maken en met een recepten boek naast je is dat toch iets makkelijker!

 • Reageer Marjolein H 5 september 2020 at 07:56

  Dit boek lijkt me ideaal! Vanwege ADD is koken een hele opgave voor mij, maar met zo’n overzichtelijk boek met simpele recepten krijg ik er misschien zelfs wel lol in…

 • Reageer Suzy Dencz 5 september 2020 at 08:01

  Oh alsof ik mijn eigen boodschappenlijstje terug lees! Hoe fijn zou het zijn om daar steeds wat anders van te kunnen maken 😃👍🏼

  En daarnaast ben ik uiteraard mega fan van de club van relaxte moeders en van Jamie.. 😍

  Ik zou heeeeeeel blij worden van deze prijs! 🎉🥳

 • Reageer Evelien 5 september 2020 at 08:01

  Super gaaf boek. Ik zou het boek aan m’n zoon van 10 kado doen omdat hij graag kookt en vooral met ingrediënten die hij lekker vind. We kunnen wel nieuwe inspiratie gebruiken.

  Draken pannenkoeken zijn ook lekker met verse andijvie.

 • Reageer Marinka 5 september 2020 at 08:05

  Net uit elkaar en dus ook de helft van mijn Jamie kookboeken kwijt :-(. Zou het heel leuk vinden!

 • Reageer Joyce 5 september 2020 at 08:12

  Zou graag eens wat gevarieerder eten, tips en recepten uit dit boek zouden dus goed van pas komen!

 • Reageer Tamara 5 september 2020 at 08:23

  Zo herkenbaar!! Ik schrijf een boodschappenlijstje vooral voor de dingen die we niet eten omdat ik juist die vergeet. Alle overige boodschappen zijn veelal hetzelfde. Leuk concept, vertrouwd uit je comfortzone. Zou graag eens willen zien hoe de gerechten hier in huis ontvangen worden 🍀

  • Reageer Josine 5 september 2020 at 08:32

   Heel graag!!!! Zo fijn dat Jamie nu een kookboek heeft uitgegeven met recepten waar je minder ingrediënten voor nodig hebt! Ik heb er al 2 van Jamie maar sommige ingrediënten zijn niet eens bij een jumbo verkrijgbaar! Deze staat heel hoog op mijn verlanglijstje!!!

 • Reageer Malou Brinkmans 5 september 2020 at 09:01

  Inspiratie is altijd welkom! Zeker vegetarisch, want dat heb ik toch net wat minder van huis uit mee gekregen.
  Zou héél leuk zijn 🙂

 • Reageer Linda Wagner-Singer 5 september 2020 at 09:14

  Ik zou zo graag dit boek van Jamie willen winnen! Misschien krijg ik dan mijn man ook aan de bloemkool en broccoli. De kinderen eten dat wel gewoon. En meer kook inspiratie is altijd welkom 😊 daarom ben ik ook super blij met je weekmenu’s elke week!

  Liefs, Linda

 • Reageer Loes 5 september 2020 at 09:44

  Ik zou heel graag het boek van Jamie Oliver willen winnen want met een kleintje op komst is het altijd handig om met standaard producten heerlijk te koken ☺️ (en niet/weinig nadenken wat nu weer te maken). Doe dus heel erg graag mee 🤞🏻.

 • Reageer Marcelle 5 september 2020 at 10:21

  Dit nieuwe boek van Jamie zou ik heel erg graag willen winnen. Vooral om de favorieten groenten (broccoli en bloemkool) van mijn kinderen een anders te kunnen bereiden. Elke week hetzelfde recept is wel een toe aan vervangen.

 • Reageer Mariska Sikking 5 september 2020 at 10:40

  Ik ben ook echt een fan van Jamie. Toegankelijke recepten met alledaagse ingrediënten zijn altijd handig!

 • Reageer Lianne Zevenbergen 5 september 2020 at 10:45

  Ze zeggen dat je iets zeven keer moet proeven voordat je de smaak ervan gaat waarderen… Zou dit dan DE oplossing zijn? Mijn jongste zoon Tristan – deze week 12 en sinds deze zomer volop puber, wat het er niet makkelijker op maakt – eet alleen pizza en spinazie… Hoe krijg ik hem op een creatieve manier aan het eten? Zou graag proberen of de variaties van Jamie helpen – EN of het dan EINDELIJK goed gaat komen en mijn moederhart gerust kan zijn!! 🙂

 • Reageer Annet 5 september 2020 at 11:18

  Ik ben een Jamie kookboeken fangirl 😂 omdat de recepten zo lekker gewoon zijn. Mijn zoon is nogal een picky eater (hoogsensitief dus snel een raar ‘mondgevoel’) en ik kan nog wel wat kindvriendelijke inspiratie gebruiken!
  Lijkt me super om deze recepten aan mijn repertoire toe te voegen! 🙏🏻🍀

 • Reageer Marieke 5 september 2020 at 11:50

  Omdat ik bijna al mijn kookboeken ben kwijtgeraakt na een lekkage waar ze stonden opgeslagen tijdelijk. En ik heel graag deze wil hebben dus om mijn verzameling weer op te bouwen.

 • Reageer Karin van den Nieuwendijk 5 september 2020 at 12:01

  Zeker met de kinderen kies ik inderdaad vaak voor dezelfde ingrediënten, aangezien ze hun favorieten hebben en die makkelijker eten. Leuk om op deze manier mmerdere opties te hebben. En jamie is altijd goed voor inspiratie. Ik wil graag winnen!

 • Reageer Sandra Mittendorff 5 september 2020 at 12:04

  Zelf een grote Jamie fan. Verder hele slechte eters thuis. Een boek met gevarieerde recepten en veel gebruikte producten is dan ook zeer welkom!

 • Reageer Lusanne Wagensveld 5 september 2020 at 12:25

  Een boek van Jamie waar mee ik leer variëren met ingrediënten die we veel gebruiken lijkt mij super handig. Vooral met een slechte eter van 6 kan ik hem hiermee misschien wel beetje meer leren eten!

 • Reageer Lieke 5 september 2020 at 12:26

  We hebben bijna alle boeken van Jamie en kook er regelmatig uit
  dus ben erg benieuwd naar de ‘andere’ recepten
  Waar kan hij nog mee komen denk ik dan, hij heeft alles al 10 keer uitgevonden
  Dus verbaas me en ik ga aan de slag in de keuken met mijn twee kleine keukenprinsen
  Zin in!

 • Reageer Barbara 5 september 2020 at 12:31

  Herkenbaar dat we toch wel vaak hetzelfde eten… Broccoli en bloemkool zijn hier populair, maar wat nieuwe varianten zijn zeker welkom! Ik zou dus graag dit kookboek winnen!

 • Reageer Tamara 5 september 2020 at 13:02

  7 x anders klinkt als muziek in de oren!
  Want: 7 is mijn lievelingsgetal, Jamie Oliver is een van onze favoriete koks, elke week klinkt hier aan tafel: “Mam, alweer courgettetaart?” Kortom inspiratie is meer dan welkom! Duimen!!

 • Reageer Charlaine Verholt-van Velzen 5 september 2020 at 13:27

  Fan van de recepten van Jamie, ook de kinderen zijn er dol op. Lekker en toch makkelijk, voor het weekend en door de week. Dol op boeken met recepten want dat leest toch het makkelijkst.

 • Reageer Brenda 5 september 2020 at 14:04

  Ja, ik zou ‘m graag winnen, ook voor mijn zoon van bijna 12, die de laatste tijd met plezier aan het kokkerellen is!

 • Reageer Ellen Zwienink 5 september 2020 at 14:09

  Oh, dat ziet er uit als een heerlijk en handig boek van Jamie. Dat zou super van pas komen hier in huis!

 • Reageer Caroline 5 september 2020 at 14:43

  Zou super leuk zijn om te winnen jamie’s recepten zijn altijd super leuk en gezond

 • Reageer Sandra van Dijk 5 september 2020 at 14:58

  Ik ben dol op dingen uitproberen maar daarnaast zijn wij ook die gewoonte dieren die elke week standaard dezelfde ingrediënten halen. Lijkt me heel leuk om samen met onze 2 dochters de recepten van dit boek uit te proberen om te laten zien dat t ook net ff anders kan en toch een soort van ’t zelfde.

 • Reageer Ingrid 5 september 2020 at 15:27

  Receptenboeken dan en Jamie fan. Zin om te proberen en eens wat anders dan normaal op tafel te zetten. Zeer welkom!

 • Reageer Rianne Claessens 5 september 2020 at 16:51

  Oh, ik hou van Jamie…!
  Ik vreet z’n boeken (letterlijk;))op met huid en haar, dus mede daarom is nieuwe aanwas méér dan welkom!
  Anders krijgen we hier honger, met groot gezin 😀

 • Reageer Linda Peeters 5 september 2020 at 18:28

  Leuk! Ik ben van nature geen keukenprinses. Ik heb echt inspiratie en recepten nodig. Daarom volg ik jullie ook. Ik vind het namelijk wel leuk om andere dingen te eten, uit te proberen en als ik het aan mijn man over zou laten, dan zouden we iedere week dezelfde 7 gerechten eten… En het leuke is, dat onze zoon ook steeds meer proeft en lust! Bonuspunten.. Dus ik zou het super leuk vinden om gerechten van Jamie uit te gaan proberen.

 • Reageer linda 5 september 2020 at 21:33

  Ooooh ik ben gek op koken en probeer mijn kids te leren hoe belangrijk het is om lekker, gezond en gevarieerd te eten. Ze weten dat ik al jaren inspiratie haal uit de boeken en programma’s van Jamie Oliver (mama, je vriend is weer op tv 😆). Ze zijn inmiddels 10 en 12 jaar en hun smaak begint steeds verder te ontwikkelen. Daar ben ik trots op! Dit boek van Jamie wil ik graag winnen! Weer nieuwe inspiratie opdoen. Leuk om te merken dat Jamie ook steeds weer vernieuwend is, en zijn stijl en recepten aanpast aan de tijd en levensfase. Ben benieuwd 😁😁

 • Reageer Lydia Klein Legtenberg 5 september 2020 at 21:54

  Oh ja heel graag. Wij zijn hier bezig om echt anders te eten. Als vers en zonder pakjes en zakjes. Dit door diabetes. Sinds weet ik echt niet meer wat ik moet maken. Dit zou dus helemaal geweldig zijn.

 • Reageer Marit 6 september 2020 at 04:29

  Super boek weer van Jamie! Ik win ‘m graag, want door Corona hier minder inkomen dus kopen zit er echt ff niet in!

 • Reageer Geertje 6 september 2020 at 07:20

  Dit boek lijkt mij super om een keer uit onze comfortzone te komen qua eten. Vaak kopen we elke week weer dezelfde boodschappen. Met 4 kinderen in huis en allemaal verschillende smaken kan ik wel wat inspriratie gebruiken. 😃

 • Reageer Jolanda 6 september 2020 at 16:16

  Oh wow, dit lijkt me een ideaal boek voor onze broodnodige variatie! Wij eten inderdaad vaak hetzelfde omdat de inspiratie voor variatie vaak ontbreekt ( zo ook de tijd)
  Ik zou dan ook heel graag eens een ander recept met broccoli en bloemkool uitproberen 😊
  Ik ga heel hard duimen dat ik het boek mag winnen 🤞🏻

 • Reageer Ida 6 september 2020 at 17:05

  Oh leuk!! Lijkt ideaal voor ons gezin. De oudste eet bijna alles, de jongste twee bijna niets…. Wat nieuwe en andere recepten zijn hier welkom!!

 • Reageer Arja 13 september 2020 at 14:01

  Jamie Olivier 7x anders, denk ik daar wel aan toe ben. Want ik doe te vaak/nee igg altijd hetzelfde, en dat begint een sleur te worden. Als ik er dan ook nog relax van wordt, ben ik gelijk een relaxte moeder 😅 Denk dat mijn mannen daar wel vrolijk van gaan worden.

 • Laat je reactie achter