Kook

Relax Mama weekmenu: makkelijk én lekker!

Ik had het thema ‘makkelijk’ bedacht voor dit weekmenu omdat ik deze week alleen thuis zou zijn met Teun. Keet en Henno zouden twee weken naar Australië gaan voor een skateboard-wedstrijd, maar vanwege de bosbranden aldaar hoorden we deze week dat de hele wedstrijd is afgeblazen. Deze weken worden dus een stuk relaxter voor mij, daar mijn kokende man gewoon thuis is. Maar…. ik houd me toch maar vast aan dit thema: een weekmenu met makkelijke maaltijden, die ook nog eens écht lekker zijn! (En ja, ik weet dat makkelijk een relatief begrip is…)

Maandag: Tortellini met romige citroenprei

Voor het eerste gerecht liet ik mij inspireren door de Wat eten we site van Jumbo. (Gewoon selecteren op ‘eenvoudig gerecht’ en ‘ klaar in 20 minuten’). Daar koos ik voor deze eenvoudige pasta. Weer eens wat anders is dan de makkelijke pasta pesto. Lijkt mij helemaal lekker!

Dinsdag: Curry madras met bloemkool en linzen

Ik ging vorige week naar de boekpresentatie van Lisa Steltenpool die het boek Vegan Vibes schreef en werd helemaal geïnspireerd om af en toe plantaardig te koken. Dit gerecht probeerde ik vorige week al uit en het was niet alleen superlekker, het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Je vindt het recept hier. Als je meer plantaardig wilt eten dan is dit boek een dikke vette aanrader. Er staan niet alleen hele lekkere gerechten in, maar vooral ook heel veel tips over het hoe en waarom van vegan eten.

Woensdag: Broccolitaart!

De broccolitaart is een topper bij ons thuis. Ook echt niet moeilijk om te maken en je kunt hem zelfs de avond ervoor al maken, zodat je hem op de dag zelf alleen nog maar hoeft op te warmen. Helemaal relax mama! Je vindt het recept hier. (Ik maakte hem onlangs trouwens vegetarisch en verving de salami voor cashewnootjes).

Donderdag: Aardappeltjes uit de oven, boontjes, gebraden kip

Gebraden kip en aardappeltjes uit de oven! Koop hiervoor de lekkerste aardappels die je kunt vinden. Je hoeft ze niet te schillen, maar alleen even schoon te boenen en in grove stukken te snijden. Eerst 10 minuten voorkoken en dan met wat olijfolie en wat teentjes knoflook in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten. Tot ze er lekker knapperig uitzien (een minuut of 30). We eten er sperzieboontjes bij die je kunt koken terwijl de aardappels in de oven staan. De gebraden kip (die ik kant en klaar bij de poelier of supermarkt koop) erbij, wat appelmoes en klaar is kees.

Vrijdag: Vietnamese rijstrolletjes

Eigenlijk is dit een nogal zomers gerecht, maar hé ergens op de wereld is het zomer (in Australië…). Goed excuus dus om deze superlekkere springrolls weer eens op het menu te zetten. Met bijvoorbeeld komkommer, wortel, sla, verse kruiden, garnaaltjes, tonijn of wat dan ook! Alle ingrediënten op tafel zetten en rollen maar. Je vindt een mogelijk recept hier.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier

Vegan Vibes

Vegan Vibes is een boek over plantaardig eten. Lisa Steltenpool is diëtist en wil met dit boek laten zien dat plantaardig eten makkelijk en vooral heel erg lekker is. Met dit boek wil ze je laten kennismaken met plantaardig eten, geeft ze voedingsinformatie, praktische handvatten en inspiratie voor je eetpatroon.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter