Het recept voor deze kaasfondue kreeg ik voor het kookboek Relax Mama in de keuken van Karin (moeder van Sterre, Jolan en Koen). Het is een kindvriendelijke versie van kaasfondue, want ze maakt hem zonder alcohol en met tomaat. Karin: “Als er ouders blijven borrelen, maakt ik meestal twee pannen: aan één pan voegt ik op het laatst wat wijn of kirsch toe.” Prima idee lijkt mij!
Wat heb je nodig?
- 250 ml melk
- 11⁄2 el maïzena
- 500 g pittig belegen kaas, grof geraspt
- 11⁄2 el tomatenpuree (tube of blikje)
- evt. 1 teen knoflook, geperst
Om te dippen
- 1 stokbrood, in blokjes
- 350 g krieltjes, gekookt
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 rode paprika, in repen
- 300 g bloemkoolroosjes
- 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
- soepstengels
Extra nodig: fonduepan of pan met dikke bodem, fonduevorken, rechaud
Hoe maak je het?
Zet alle ingrediënten om te dippen klaar. Roer in een kommetje een klein scheutje melk met de maïzena tot een papje. Breng in een pan met dikke bodem de rest van de melk aan de kook. Zet het vuur lager en voeg beetje bij beetje de kaas toe; roer tot de kaas is gesmolten. Roer er het maïzenapapje door. Meng er tot slot de tomatenpuree en eventueel de knoflook door en roer tot het goed is gemengd. Zet de fonduepan op een rechaud op tafel. Serveer met de ingrediënten om te dippen.
Begin april verschijnt de remake van het boek Relax Mama in de keuken (pocketeditie). Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.
Wil je op de hoogte blijven van de Relax Mama-recepten en wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
8 Reacties
[…] Henno komt vandaag weer terug. We maken er een relaxte avond van met kaasfondue en daarna samen kijken naar The Voice. Dit is een recept voor een kindvriendelijke kaasfondue uit mijn boek. Het recept is afkomstig van Karin, moeder van Sterre, Jolan en Koen en je vindt het hier. […]
[…] Maar wil je zelf aan de slag met een kindvriendelijke kaasfondue, dan verwijs ik je graag naar dit recept uit uit mijn boek. Kaasfondue met tomaat, zonder […]
[…] Dit recept van kaasfondue met tomaat komt uit Relax Mama in de Keuken, maar vind je ook hier online. Het recept van deze kindvriendelijke variant kreeg ik destijds voor mijn boek van Karin […]
[…] We sluiten de week af met een gerecht uit het Thank god it’s friday-hoofdstuk. Ik koos voor de kaasfondue met tomaat. Dat recept werd destijds ingestuurd door Karin (moeder van Sterre, Jolan en Koen). “Het is een kindvriendelijke versie, want je maakt hem zonder wijn,” aldus Karin. Je vindt haar recept hier. […]
[…] it’s friday’-hoofdstuk uit Relax Mama in de Keuken: de kaasfondue. Dat recept vind je hier online. Mijn eigen Jamie Oliver experimenteerde laatst met een bloemkool uit de oven (ongeveer […]
[…] Kaasfondue: ik vind het echt zo’n gerecht dat je in het weekend eet. Of op vrijdag om het weekend in te luiden. Maar zeker niet op maandag… maar hé het is blue monday dus we moeten alles uit de kast trekken. En, zoals wij thuis vaak zeggen, kaas is leven. Dat wij niet de enigen zijn die dit vinden, bleek wel uit de reacties op instagram. Er zijn veel mensen die blij worden van kaas (pasta met heeeeel veeel kaas werd ook genoemd)! Het kaasfondue-recept uit Relax Mama in de keuken vind je hier. […]
[…] tot slot… volg ik de tip op van Maaike: kaasfondue. Deze kaasfondue uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken is op zich niet ingewikkeld. Maar… nog makkelijker […]
[…] food: kaasfondue. Het recept van kaasfondue met tomaat uit Relax Mama in de Keuken vind je hier. Maar je kunt natuurlijk ook van die kant-en-klare zakjes uit de supermarkt kopen. Ook helemaal […]