Kook

Relax Mama weekmenu favo vega’s

Deze week weer een vegetarisch weekmenu. Nee, wij zijn hier thuis geen vegetariërs geworden, maar er staat wel steeds vaker eten zonder vlees op tafel. Net als bij veel mensen om ons heen merk ik. Vandaag een weekmenu met een paar favorieten van ons én van Neeltje (die van het wij-eten-best-vaak-hetzelfde-weekmenu) die mij onlangs vertelde dat ze helemaal is overgeschakeld. En inmiddels dus ook andere dingen eten dan destijds op haar weekmenu stonden.

Maandag: preistamppot met zoete balletjes

Ik deelde al eerder recepten van vega foodblogger Nienke van de site Foxilicious. Neeltje is inmiddels ook vaste bezoeker van haar site. Een van haar favorieten is de preistamppot met zoete balletjes. Je vindt dat recept hier. (Overigens maakt mijn autocorrect er steeds pretstamppot van, wat ik eigenlijk nog leuker vind klinken).

Dinsdag: Snelle noedels met broccoli en tofu

Een andere favoriet van Neeltje op Foxilicious.nl is dit noedel-recept. Volgens Nienke in 20 minuten te maken. Ik maakte hem afgelopen week overigens nóg eenvoudiger door alleen (voorgesneden) broccoli, deze vegetarische roerbakreepjes van de Aldi, kant en klare teriyaki-saus te gebruiken. Ik gooide er ook nog pinda’s over voor de extra bite.

weekmenu

Woensdag: Mosterdsoep

Deze soep is echt zo lekker! Hij komt uit een oud klein kookboekje in mijn kast en is ook heel simpel om te maken. Dit heb je nodig voor vier personen: 1 prei (in ringen), 2 aardappelen in blokjes, 2 eetlepels boter, 4 eetlepels grove mosterd, 1 liter groentebouillon, 100 ml slagroom en 100 gram geraspte kaas.

Zo maak je het: bak de preiringen en de aardappelblokjes 3 minuten zachtjes in de boter. Voeg de helft van de mosterd toe en bak even mee. Doe de bouillon erbij en laat alles 20 minuten koken. Pureer de soep daarna en vroeg de rest van de mosterd en de room toe. Garneer de soep in de kommen met kaas (belangrijk!). Eten met knapperig stokbrood en wat rauwkost voor de vitaminen.

Donderdag: Gado Gado met kindervariant

Ik heb het vermoeden dat er bij ons donderdag niet veel van koken komt, want…. dan is mijn boekpresentatie. Maar, voor jullie inspiratie geef ik hier gewoon het recept van één van onze favorieten. Niet het snelste gerecht omdat je nogal wat moet snijden en allerlei pannetjes nodig hebt. Ik laat hem dus ook altijd over aan Henno (wiens passie voor koken steeds serieuzere vormen aan eemt). Je vindt zijn recept hier.

Vrijdag: kaasfondue en hele bloemkool uit de oven

We sluiten de week feestelijk af met een gerecht uit het ‘Thank god it’s friday’-hoofdstuk uit Relax Mama in de Keuken: de kaasfondue. Dat recept vind je hier online. Mijn eigen Jamie Oliver experimenteerde laatst met een bloemkool uit de oven (ongeveer zoals deze, maar zijn tip erbij: ‘Ik kook hem wel eerst 5 minuten. Daarna goed uit laten lekken’) en ik denk dat die er ook heel lekker bij is. Stukje eraf breken en dopen maar.

Dat was het voor deze week. Ik hoop dat het menu jullie heeft kunnen inspireren!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar andere vegetarische gerechten en weekmenu’s? kijk dan  hier
Relax Mama in de Keuken
RelaxMama_3D

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter