Kook

Het ik-kan-niet-koken-weekmenu

‘Wat vinden jullie een leuke thema voor een weekmenu,’ vroeg ik op Instagram. Er kwamen leuke suggesties binnen waaronder ‘mama kan niet koken’ van ‘onze’ Marloes. Haar wens is een weekmenu met simpele recepten met niet teveel ingrediënten. ‘Kun jij niet koken dan?’ vroeg ik haar. ‘Heb ik niet meer gedaan sinds ik Ted ken,’ antwoordde ze. ‘Als hij er niet is, bestel ik of bak ik een pizza.’ Ze is trouwens niet de enige in ons bloggersteam die niet of nauwelijks kookt. Zo schreef Michelle daar eens dit blog over, maar ook Natanja en Marieke blijken geen keukenprinsessen te zijn.

Deze week dus een weekmenu met recepten met maximaal vier of vijf ingrediënten met dank aan al jullie input!

Maandag: Rodekool stamppot met vegetarische balletjes

Weet je wat makkelijk is? Aardappelpuree uit het versvak! Die is echt wel lekker en super easy. En daar kan je verschillende stamppotten mee maken, zoals stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes of (geiten)kaas. Maar ook echt makkelijk is om er een stamppot met rode kool van te maken. Rodekool met appeltjes uit een pot of uit de diepvries is namelijk ook heel lekker (en makkelijk!). Kijk bijvoorbeeld naar dit recept, maar vervang het aardappelen schillen, koken en stampen voor de kant-en-klare puree-variant. Appeltje eitje!

Dinsdag: pasta of pasta

Als je niet kan koken, of niet kan koken houdt, dan is pasta jouw beste vriend. Er bestaan zoveel makkelijke en snelle recepten. En wat ook nog mooi is, veel kinderen houden ook van pasta. Pasta pesto is sowieso makkelijk, bijvoorbeeld volgens dit recept. Of, door meerdere mensen genoemd, pasta met spinaziesaus. Hiervoor heb je nodig:

 • spinazie a la crème,
 • champigons (die kan je ook al gesneden kopen!)
 • een ui (gesnipperd)
 • knoflook (uit een potje!! Heel handig om in huis te hebben)
 • pasta naar keuze
 • geraspte kaas

Fruit de ui, met de knoflook en de spekjes. Gooi er dan de bevroren spinazie bij en laat dit warm worden. En kook ondertussen de pasta. Saus warm en pasta gaar? Gooi alles op de borden en strooi er kaas overheen.

En als je het aan kan om één ingrediënt er bij te doen: koop dan plakjes champignons er bij en fruit die mee met de spekjes en ui.

Woensdag: wraps

Ook onze blogger Marieke blijkt helemaal niet van koken te houden, leerde ik deze week. ‘Is er dan echt niks wat je leuk vindt om te maken? ‘Een borrelplank,’ zegt ze. ‘En ik maak nogal vaak wraps. Dan dek ik de tafel gezellig met allemaal bakjes en kaarsjes aan. Dat vind ik best leuk.’ Ja wraps dus. Die suggestie werd veel gegeven.

Jorrie, Nanette en Krista tipten allemaal wraps met (vega) kipnuggets of kipschnitzel, bijvoorbeeld volgens dit recept.

Of doe als Sanne Marike en maak burrito’s:

Donderdag: traybake

Nou lieve niet-kokers, een traybake maken kan je nauwelijks koken noemen. Dit is dus echt iets voor jullie. Deze met gnocchi en tomaatjes lijkt mij lekker. Ik denk dat ik mijn kinderen blijer maak met deze traybake met chipolataworstjes en pesto.

Vrijdag: Soep!

Zelf soep maken makkelijk? Ja maar echt! Bijvoorbeeld deze courgette-broccolisoep van Chicks love food. Dit kan jij!

Zaterdag: Rostischotel

Volgens Angelique is een röstischotel een goed gerecht voor niet-kokers. Ik vond dit recept, dat denk ik wel geschikt is!

Zondag: Kaasfondue

En tot slot… volg ik de tip op van Maaike: kaasfondue. Deze kaasfondue uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken is op zich niet ingewikkeld. Maar… nog makkelijker is het om een pakje te kopen en op te warmen. Rauwkost en brood erbij en dippen maar!

 • Benieuwd naar de vorige budgetweekmenu’s? Je vindt ze hier
 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Als ik een vader was - Club van relaxte moeders 16 maart 2022 at 11:53

  […] luizenpluizen zou ik aan de moeders over laten, die zijn daar beter in toch? Net als koken, haha (behalve de bloggers van de club natuurlijk). En als het me dan eindelijk, eindelijk zou lukken om een mooie, lange, […]

 • Reageer Poging - Club van relaxte moeders 21 maart 2022 at 15:52

  […] stel je voor zeg. Ik ga het makkelijkste recept van het Ik-kan-niet-koken-weekmenu van De Club maken. Want ik mag nog niet eens in de schaduw staan van de zaterdagamateurs wat koken […]

 • Laat je reactie achter