Kook

Relax Mama blij-maak-menu

Vorige week schreef ik hier per abuis dat het afgelopen maandag blue monday was. Ik was een week te vroeg met mijn deprimerende boodschap, dus wil het deze week met je goedmaken. Daarom hieronder een weekmenu met gerechten waar jullie blij van worden. Ik plaatste op mijn instagram-account een vraagboxje met deze vraag: ‘Van welke gerecht word jij blij?’ En daar kreeg ik meer dan honderd reacties op. Genoeg input voor dit weekmenu dus!

Maandag: Kaasfondue

Kaasfondue: ik vind het echt zo’n gerecht dat je in het weekend eet. Of op vrijdag om het weekend in te luiden. Maar zeker niet op maandag… maar hé het is blue monday dus we moeten alles uit de kast trekken. En, zoals wij thuis vaak zeggen, kaas is leven. Dat wij niet de enigen zijn die dit vinden, bleek wel uit de reacties op instagram. Er zijn veel mensen die blij worden van kaas (pasta met heeeeel veeel kaas werd ook genoemd)! Het kaasfondue-recept uit Relax Mama in de keuken vind je hier.

Dinsdag: lasagne of spaghetti Bolognese

Vaak genoemd! Lasagne of spaghetti Bolognese. En laat ik daar nou een heel goed recept voor hebben. Tip: als je tijd hebt, maak de saus dan al de avond ervoor (of in de ochtend). Want hij wordt echt lekkerder als je hem een nachtje laat slapen. Je vindt ons recept voor de klassieke Bolognese hier.

Woensdag: Thaise curry

Curry scoort ook hoog in jullie lijstjes. Ik zocht er één op die mij lekker lijkt voor komende week en kwam uit op deze gele curry met garnalen van Oh my foodness. Als je hier niet blij van wordt :)).

Donderdag: Risotto

Risotto is niet alleen troostend lekker, het is ook nog eens relaxed omdat je maar één pan hoeft vies te maken, en omdat je er fijn gedachteloos in kunt roeren. Een paar risotto’s die werden genoemd:

Vrijdag: patatje stoofvlees

Patat mocht niet ontbreken in dit weekmenu. En stoofvlees werd ook veel genoemd. En de combinatie ook. Patatje stoofvlees dus, of zoals het tegenwoordig heet loaded fries. Bijvoorbeeld naar dit recept van Uit Paulines Keuken. Overigens word ik ook wel heel blij van het recept van deze Chili Cheese Fries vind je hier. Overigens word ik ook wel heel blij van deze Chili Cheese Fries van Sabine van Oh mY Foodness, voor als je zin hebt iets Mexicaans.

Zaterdag: Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen

Van chocola wordt iedereen blij. Dus wat dacht je van deze Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen voor in het weekend?

Zondag: (vega) erwtensoep

En nu ik dit weekmenu voor de verandering toch doortrek naar het weekend, laat ik dan ook maar de zondag vullen met een gerecht waar ik vorige week zondag opeens instant behoefte aan had na een fijne wandeling door de duinen: erwtensoep. eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik hem uit een blik at, maar zelf maken is natuurlijk nog lekkerder. In mijn kookboek staat een recept voor een vegetarische erwtensoep. Dat recept vind je ook hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders?

In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter