Kook

Relax mama vega weekmenu: ook voor kinderen en mannen ;)

Ik weet niet wat er is gebeurd in die paar dagen dat ik in Portugal was om te schrijven, maar sinds ik terug ben barst mijn man van de goede voornemens. Waaronder minder vlees eten. Dat bracht mij op het idee om weer eens een vegetarisch weekmenu te maken. Op Instagram vroeg ik jullie naar je favoriete vegetarische maaltijd en dat inspireerde mij tot dit superlekkere weekmenu. Dank allen voor de input, ik kan sowieso weer een tijdje vooruit.

Maandag: Gado gado

Een van de eersten die reageerde was Noémi, ze zei: Jullie gado gado! Zelfs mijn man die alleen maar vlees en vis wil, vond jullie gado gado heerlijk.’ Wij hebben onze gado gado ook al een tijd niet gegeten, dus die komt zéker op dit weekmenu. Je vindt het recept hier (inclusief kindervariant).

Dinsdag: spinazietaart met feta en pijnboompitjes

Femke tipte mij spinazietaart met feta en pijnboompitjes. Ik vond een soortgelijk recept hier op de site van Made by Ellen. Femke laat alleen de room weg.

Ik maak wel vaker spinazietaart, maar dan maak ik hem met champignons en spekjes (zie hier ons recept), dus wel leuk om eens een andere variant uit te proberen.

Woensdag: Vega Hutspot

Ik kreeg de tip om eens op de site Foxilicious te kijken. Dat is het vegetarische kidsproof foodblog van Nienke Vos. Ik geef deze tip graag door, want ze deelt echt leuke vegetarische recepten. Voor dit weekmenu inspireerde ze me om er hutspot op te zetten. Haar recept (dat je hier vindt) is er een met eigen twist (met zoete aardappel en pastinaak). Ze eet er vegaballetjes bij. Ik kreeg via Instagram van Brenda ook nog de tip voor deze groenteballetjes. Die kunnen er denk ik ook goed bij.

Donderdag: Gnocchi en caponata (echt lekker!)

Een van mijn eigen favorieten in het vegetarische segment is Caponata. Een Siciliaans groentegerecht dat je zowel warm als afgekoeld kunt eten. Je kunt het misschien nog het meeste vergelijken met ratatouille, maar dan lekkerder. (Echt zó lekker). Je kunt het ook een dag eerder maken. Ik vond het recept dat ik maak niet online, maar deze lijkt er op (die rozijnen zou ik weglaten).

Bij de caponata eten we gnocchi met een simpel tomatensausje. Die is dan wel weer ultra snel te maken. Het sausje: gefruite ui, knoflook, gepelde tomaten uit blik, peper en zout. De gnocchi haal ik uit een pak. Die kook je (is heel snel klaar) en meng er stukje mozzarella door direct na het afgieten. Dan de saus en wat basilicum erover en klaar!

Vrijdag: Kaasfondue met tomaat

‘Kaasfondue!’ schreef Erica. Dat lijkt me nou een prima vegetarisch afsluiter van de week. Ik moet zeggen dat wij meestal heel makkelijk kaasfondue uit een pakje nemen. Maar wil je zelf aan de slag met een kindvriendelijke kaasfondue, dan verwijs ik je graag naar dit recept uit uit mijn boek. Kaasfondue met tomaat, zonder alcohol.

Fijne week lieve mensen!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Elsbeth verstuurt ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter