Kook

Relax Mama-weekmenu 44

Deze week heb ik een weekje vrijaf genomen van het weekmenu en wilde mijn vriendin en mede-auteur en opvoedkundige Eva Bronsveld haar weekmenu met ons delen. Eva heeft nogal een week voor de boeg. Ze is drie avonden weg voor het geven van lezingen en overdag staan er ook nog wat trainingen gepland. Juist daarom vind ik het leuk om te horen hoe zij zo’n week nou aanpakt. Hier dus Eva’s rennen-vliegen-duiken-vallen-opstaan-en-weer-doorgaan-menu.  

Eva: “Het is inderdaad een hectische week die wij voor de boeg hebben. Zo’n week waarvan je vooraf denkt ‘Oh help, hoe gaan we dat allemaal doen?’ Nou hebben we gelukkig fantastische opa’s en oma’s en een fijne oppas, maar het betekent toch dat ik vooraf goed moet nadenken over wat we deze week gaan eten. En volgens mij is dat best goed gelukt.”

Maandag: spaghetti bolognese

Vandaag eten we spaghetti bolognese volgens dit recept. Of eigenlijk eet de rest van het gezin dit want ik eet die avond iets in een wegrestaurant tussen twee trainingen door. Het fijne is dan dat er echt gehakt in kan (ik eet geen vlees) en dat vinden de kinderen wel lekkerder. En het is een erg fijn recept om al zondag te maken dus de oppas hoeft er alleen maar spaghetti bij te koken.

schermafbeelding-2016-11-25-om-09-05-20

Dinsdag: andijviestamppot (opwarmen)

Dinsdag ben ik ’s middags thuis maar van drie tot half 4 heeft Mees pianoles, daarna hebben we een half uur tijd thuis en dan moeten we weer op de fiets springen om Sofie naar schaatsles te brengen. Frank lost mij bij de schaatsles af zodat ik met Lise naar huis kan om haar eten te geven en in bed te leggen zodat ik daarna nog heel even met Sofie en Mees kan knuffelen voordat ik weg moet voor een workshop. Volgen jullie het nog?

Voor eten hebben we eigenlijk geen tijd dus ik denk dat we andijviestamppot eten zodat iedereen dat even voor zichzelf kan opwarmen. Dat maak ik ook vast op zondagmiddag als ik toch die spaghettiesaus aan het maken ben. Gewoon een rookworst erbij voor de kinderen en wat vegetarische spekjes erdoor. Prima kostje toch?

Woensdag: sushi & knolselderijsoep

Vandaag ben ik gewoon de hele dag thuis en s’ middags komt een vriendin met haar drie kinderen bij ons om te leren hoe ze zelf sushi moeten maken. (Mocht je nog nooit sushi hebben gemaakt, het is echt super simpel. Hier wordt het wel goed uitgelegd.) Die sushi eten we wat later op de middag en voor ’s avonds maak ik een simpele knolselderijsoep. Dat vond ik zelf wel een ontdekking trouwens. Ik begreep nooit zo goed waarom mensen knolselderij aten maar het blijkt superlekker. Je kunt er van alles mee maken. Soep van knolselderij wordt lekker zoet dus dat valt bij veel kinderen ook wel in de smaak. (Nog even afwachten hier want de kinderen hebben het nog nooit op)

Hoe maak je knolselderijsoep?

Ik fruit een uitje en wat knoflook, daarna bak ik de knolselderij heel zachtjes mee totdat ie wat zachter is. Dan de bouillon erbij gieten en laten koken tot het heel zacht is. Daarna: pureren maar. Maar je kunt ook dit recept gebruiken, dat lijkt me ook wel lekker

Ik maak deze trouwens ook al zondag want dan ben ik immers toch bezig. Woensdag bak ik er dan nog wat paddenstoelen bij die ik er op t laatste doorheen roer.

Donderdag: oma kookt

De kinderen worden vandaag opgevangen door opa en oma. Ik ben overdag werken, dan kom ik thuis eten en na het eten moet ik weer gaan werken. Vandaag ben ik dus extra dankbaar voor het feit dat mijn schoonmoeder altijd eten mee neemt. Zij passen een keer per twee weken op en ze kookt dan de dag ervoor thuis altijd allerlei lekkers en warmt dat donderdag bij ons op. Geen idee dus nog wat we donderdag eten.

Vrijdag: hapjesavond!

hapjesVrijdag ben ik overdag werken en pas rond zes uur thuis. De oppas is er die middag voor de kinderen. Frank is waarschijnlijk niet veel eerder thuis en onze kinderen moeten eigenlijk niet later dan half zes eten want daarna wordt vooral de jongste superdwars. Ik denk dat we gewoon hapjes voor een film doen. Kaasjes, worstjes, olijven, rauwkost, gerookte zalm, brood en wat smeersels en de kinderen zijn dolgelukkig. Oh ja, en deze hapjes met mozzarella en tomaat. Die móeten er hier ook bij wat betreft oudste dochter.

Gelukkig kan ze dat inmiddels ook zelf wel klaarmaken dus de oppas kan samen met de kinderen alles klaarzetten. De kinderen kunnen dan vast beginnen en een half uurtje later ploffen wij er gewoon lekker naast.

eva en kinderenEva Bronsveld

Eva is spreker, trainer en schrijver op het gebied van opvoeding en onderwijs. Ze woont samen met Frank en hun drie kinderen Sofie, Mees en Lise. Eva werkte ook mee aan mijn boek Relax Mama in de Keuken. Daarin vertelt ze hoe je het gezellig houdt aan tafel (en hoe je ze aan tafel houdt).

Eva en ik hebben dit jaar samen het boek Samen spelen, wat nou delen geschreven. Het gaat over kinderen onderling het komt deze week uit!  

Meer over Eva en wat zij doet:
– www.evabronsveld.nl
– temperamentvollekinderen.nl

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter