Het is alweer december. Het is koud buiten. En omdat het leven om ons heen nogal guur is, is het belangrijk om lief te zijn voor onszelf (Sinterklaas zei het ook al in zijn Relax Mama Sinterklaas-gedicht van dit jaar. Daarom een weekmenu met alleen maar liefde. Of comfort food. Zo mag je het ook noemen.
Maandag: Rodekoolschotel
Dit koude weer vraagt gewoon om een rodekoolschotel! Wij bouwen hem als volgt:
- Laag 1: aardappelpuree (tip van Henno: wees niet te zuinig met boter in de puree)
- Laag 2: gehakt dat je rul even hebt gebakken met een gesnipperde ui en knoflook en wat peper en zout en wat gehaktkruiden.
- Laag 3: geraspte kaas
- Laag 4: grote pot rode kool met appel (en als je meer tijd hebt verse rodekool)
- Laag 5: aardappelpuree
- Laag 6: paneermeel met kleine klontjes boter
Deze ovenschotel zet je circa 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Dinsdag: luie roti
Roti kan best een bewerkelijk recept zijn als je het op de ‘echte’ manier maakt. Maar ik kreeg ooit een recept voor een ‘luie’ roti en die is sindsdien hier heel geliefd. Je vindt hem hier. En heb je wel zin in roti maar niet met kip? Mijn favoriete vegetarische roti vind je hier.
Woensdag: Mac & Cheese met krab en tomaat
Hét ultieme comfortfood is toch wel een lekker smeuïge pasta. Mac & cheese voldoet hier volledig aan. Dit recept kreeg ik ooit van onze vriend Jeff, die – naar eigen zeggen – mac & cheese koning is. Je vindt zijn recept hier.
Donderdag: risotto ala Milanese en gehaktballen
Dit klinkt misschien raar, maar gehaktballen en risotto is de perfecte combinatie. Henno maakt de lekkerste ballen die er zijn. je vindt zijn recept hier. En de eenvoudige risotto Milanese gaat er bij ons bij iedereen goed in. Een recept daarvoor vind je bijvoorbeeld hier. Wij eten er meestal gebakken paprika of tomaatjes uit de oven bij.
Vrijdag: Kaasfondue
Wat mij betreft mag deze niet missen in dit rijtje comfort food: kaasfondue. Het recept van kaasfondue met tomaat uit Relax Mama in de Keuken vind je hier. Maar je kunt natuurlijk ook van die kant-en-klare zakjes uit de supermarkt kopen. Ook helemaal niks mis mee. Brood, stukjes paprika en andere groentes naar keuze er bij en dippen maar. Ik maakte er de laatste keer dat we het aten geroosterde bloemkool bij en dat is zeker een aanrader. Die maakte ik als volgt:
- verdeel de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op een bakplaat.
- kruid de bloemkool met een mengsel van kurkuma (1/2 theelepel), korianderzaad (1/2 eetlepel) en peper
- verdeel wat boter over de roosjes
- zet 15 minunten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.
Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders voor deze leuke combi van schort en boek!
Geen reacties