Kook

Relax Mama weekmenu: (bijna) vegetarisch

Het weekmenu van deze week werd eigenlijk per ongeluk bijna vegetarisch. Alleen bij de soep zit spek en in de aardappeltortilla van donderdag zit chorizo. Maar die kun je beiden eigenlijk heel makkelijk weglaten. Of er juist in laten natuurlijk, wat jij wilt! Ik hoop dat dit weekmenu je kan inspireren tot een lekkere week!

Maandag: Eieren met currysaus en rijst

Dit recept met ei, tomaatjes en sperziebonen heb ik al een tijdje op de koelkast hangen. Deze week maar eens uitproberen. Lijkt mij best een gezonde start van de week. Je vindt het recept hier. Als je de saus die in het recept wordt gebruikt niet kunt vinden (ik twijfel of hij nog verkrijgbaar is), dan kun je de milde curry paste van Patak nemen en een blikje kokosmelk. Lijkt mij in ieder geval heel lekker!

Dinsdag: Soep met rucola

Het is weer dinsdag, sinds kort de ik-leer-koken-dag van Keet. Het gaat echt goed, ze maakte al onze spinazietaart en de week ervoor deze pasta met ricotta en tomaat. Het volgende dat ze wil leren is soep maken. Ik zou haar natuurlijk kunnen leren om een blik open te trekken, maar we gaan dinsdag voor een van de gezins-lievelingsoepen uit Relax Mama in de Keuken: de soep met rucola. Je vindt het recept hier. (En als je de spek weglaat is ie dus hartstikke vegetarisch).

Woensdag: Spaanse aardappeltortilla met salade

Dit recept van Smulpaapje aka Susan Aretz kwam ik deze week tegen op Instagram en heb ik direct genoteerd voor deze week: een aardappeltortilla. Ik maak er een salade bij en ik denk nog wat broccoli voor de vitaminen. Je vindt het recept hier.

Donderdag: paprikalasagne met oude kaas

Dit recept nam ik onlangs op advies van Anneke al op in mijn vegetarische weekmenu  en is toen gelijk één van mijn nieuwe favoriete vegetarische gerechten geworden. Je vindt het recept hier. En uuuh.. iets royaler met de paprika en met de bechamelsaus kan trouwens best 😉

Vrijdag: kaasfondue met kaas

Volgens Teun is het vrijdagavond pizza-avond, maar ik vind het wel weer eens tijd voor kaasfondue. Dit recept van kaasfondue met tomaat komt uit Relax Mama in de Keuken, maar vind je ook hier online. Het recept van deze kindvriendelijke variant kreeg ik destijds voor mijn boek van Karin (moeder van Sterre, Jolan en Koen).

Eet smakelijk allemaal!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Veganhuman 13 april 2019 at 16:50

    Ja natuurlijk “eigenlijk perongeluk bijna vegatarisch” want dierenlevens zijn opeens niet meer belangrijk opeens staan mensen boven dieren like wtf

  • Laat je reactie achter