Kook

Relax Mama-weekmenu 45

Ik heb dit weekmenu deels in een hotellounge in Zweden en deels op een Zweeds skatepark zitten typen. Vandaag was de laatste dag van mijn weekend Malmö met Keet, waar ze gisteren een wedstrijd reed en won (wihoe!). Als jullie dit lezen zitten wij waarschijnlijk in het vliegtuig terug naar huis.

imageMaandag: Aardappels, spinazie, vissticks

Maandag wordt bijtankdag. Zo’n weekend met wedstrijden en reizen hakt er best in. Bovendien blijft het lastig om zo’n weekend echt gezond te eten, terwijl dat juist wel heel belangrijk is voor onze sporter. Daarom maandag spinaziedag. Dat is haar lievelings en daar eet ze zeker een heel groot bord van leeg.

Dinsdag: Citroenpasta met knoflookgarnalenschermafbeelding-2016-12-04-om-15-22-23

Op Twitter zag ik dit recept voorbij komen in het weekmenu van Susan Aretz van Smulpaapje. Ik denk dat ik Keet hier sowieso blij mee maak, die houdt wel van garnalen. Vrees dat Teun die links laat liggen. Volgens Susan is dit gerecht te maken binnen tien minuten, dus prima voor de drukke dinsdag. Ik maak er wat groenten naast. Ik denk dat dat cherry-tomaten uit de oven worden (en rauwe voor Teun) en misschien wat losse gekookte broccoli er bij.

Woensdag: Zoete aardappelsoep van Merel

Henno gaat voor zijn werk drie dagen naar Newcastle. Dus eten we twee dagen zonder hem. Woensdag vind ik wel een mooie dag voor een soep. Gisteren een recept uit het weekmenu van Susan. Vandaag liet ik mij inspireren door het weekmenu van degroenemeisjes.nl van Merel. Ik ga deze zoete aardappelsoep uitproberen. Geen flauw idee of de kinderen dat lekker vinden. Keep my fingers crossed. (Zo niet, dan haal ik misschien nog een tomatensoep uit de vriezer). Degroenemeisjes.nl is een veganistisch site. Een vegetarisch soepje dus. Maar ik denk dat wij er wat chipolataworstjes bij eten.

Donderdag: Lasagne Bolognese (uit de vriezer)

Nog een makkelijke dag. Althans voor ons. Deze lasagne is nog wel even een werkje als je hem moet klaarmaken, maar ik heb nog een flink stuk in de vriezer liggen. Die komt goed van pas op deze tweede Henno-loze dag. Het recept voor deze lasagne, ook wel bekend als de-beste-lasagne-van-de-wereld, gaf ik eerder in dit weekmenu.

Vrijdag: Kaasfondue met tomaat

Henno komt vandaag weer terug. We maken er een relaxte avond van met kaasfondue en daarna samen kijken naar The Voice. Dit is een recept voor een kindvriendelijke kaasfondue uit mijn boek. Het recept is afkomstig van Karin, moeder van Sterre, Jolan en Koen en je vindt het hier.schermafbeelding-2016-12-04-om-14-26-02

  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige 44 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter