Kook

Relax mama Soep special

Al vaker deelde ik hier de soep met rucola uit mijn kookboek Relax Mama in de keuken. Op die soep maak ik inmiddels allerlei varianten. Met courgette, soms spinazie, of broccoli. Wat we maar in de koelkast hebben liggen. Het voelt altijd super gezond om te eten en iedereen hier in huis vindt het lekker. De laatste tijd staat hij wel heel vaak op tafel. Tijd om weer eens wat nieuws in ons vaste assortiment te krijgen. Dus vroeg ik jullie op mijn insta naar jullie favoriete soep. Ik kreeg vervolgens direct keuzestress, want ik kreeg meer dan tweehonderd antwoorden. Tijd voor een soepen special dus. Hieronder elf soepen die ik uit al die inzendingen heb gepikt!

Soep 1: Radijssoep

We beginnen met een soep waar ik nog nooit van gehoord had, maar het is de lievelingssoep van mijn nichtje Amber, de jongste dochter van mijn zus Annemarie. Annemarie zegt er dit bij: ‘Van te voren niet vertellen wat het is, en dan iedereen laten raden wat het voor soep is. Niemand raad het door de groene kleur. Het smaakt heel winters.’ Je vindt het recept hier.

Soep 2: Prei-kerriesoep

Om maar in de familiesfeer te blijven: Henno’s nichtje Marlo stuurde een foto van een prei-kerriesoep verspakket. En ze was niet de enige met deze soepsuggestie. Een recept van die soep vind je bijvoorbeeld hier. En dat verspakket ligt dus bij heel veel supermarkten!

Soep 3: Pompoensoep

Een van de soepen die het meeste genoemd werd: pompoensoep. Volgens Simone is deze van Matt Preston de beste, maar ik zag ook allerlei varianten met andere groenten voorbij komen: wortel, of met zoete aardappel. In het verleden werd de pompoensoep niet zo gewaardeerd door mijn kinderen. Misschien moet ik het nu maar weer eens proberen. Bijvoorbeeld met dit recept van Eef kookt zo.

Soep 4: Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep wordt ook gewaardeerd. Bijvoorbeeld zoals deze van de Allerhande. Wel zin in bloemkool maar niet in soep? Ik maakte een paar maanden terug deze bloemkool special! En ik deelde ook nog een keer deze wortel-bloemkool soep van Manon Proper.

Soep 5: Pizzasoep

Nog eentje waar ik nog nooit van had gehoord, maar die toch drie keer werd genoemd in de antwoorden, onder andere door Manike die erbij zei: ‘Is echt lekker en geeft hier weinig gezeur 😁’ Zij gaf me dit recept van 24 Kitchen er bij. Goeie voor de vrijdagavond pizza-avond 😉

Soep 6: Cashewnotensoep

Nog een spannende! De tip van Vanessa: cashewnotensoep. ‘Vinden jouw kinderen dit ook lekker?’ vroeg ik nieuwsgierig. ‘Ja, door de mango chutney is het beetje zoet, het is wel apart maar zou het zeker keertje proberen. Ik doe het trouwens met gewone peper dus niet die Aleppo-peper die er in staat.’ Je vindt het recept dat Vanessa tipte hier.

Soep 7: Geroosterde tomatensoep

Het zal je niet verbazen dat tomatensoep ook heeeeeel vaak werd genoemd. een goed excuus om mijn eigen recept gewoon weer een keer te delen. Want dat blijft toch gewoon de lekkerste 😉

Soep 8: Komkommersoep

Eerlijk is eerlijk, deze vind ik ook een beetje gek. Maar goed, er zijn een aantal gezinnen bij wie deze op het favorietenlijstje staat. Dus verdient hij een plekje!

Soep 9: Groentensoep

Nog iets wat ik nog nooit gemaakt hebt, maar wat wel hartstikke traditioneel is, en geliefd: groentesoep. Misschien moet ik het toch ook eens maken.

Soep 10: Linzensoep met tomaat en kikkererwten (en kaneel!)

Margreet schreef: ‘Linzensoep met kaneel! Ja echt! Een Allerhande receptje van ooit. Zooooo lekker. Nou bi jdeze dus, hier is de link.

Soep 11: Erwtensoep

En dan nog één oudje om het af te sluiten. Deze kan wat mij betreft niet missen. De erwtensoep uit Relax Mama in de keuken.

En heb je nog meer behoefte aan soep-spiratie? Kijk dan gewoon ook nog even hier in Sanne’s Supersoepen weekmenu. Daar staat nog meer :))

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter