Weekmenu
Kook

Gezond(ere) fastfood

Deze week komt het weekmenu van Fiet, ze is moeder van de tweeling Janne en Ties (10 jaar) en vrouw van Frank. Ze werkt als intern begeleider op een basisschool  en richtte afgelopen schooljaar Studio Krachtig op. Nu ze vakantie heeft, is er tijd voor een weekmenu zodat Elsbeth ook lekker kan genieten in Frankrijk en omstreken. Fiet maakte al eerder weekmenu’s. Toen Keet naar de Olympische spelen ging maakte zij bijvoorbeeld het Japans weekmenu. Deze week is het tijd voor gezonde(re) fastfood.

Kipsalon

Laten we de week beginnen met een heerlijke kipsalon. Bij ons in huis altijd een succes en mag zich zeker comfort food noemen. Meestal gebruik ik dit recept van lekker en simpel. Maar nu het vakantie is wil ik zeker de kapsalon van de barbecue eens uitproberen. Sterk in de keuken heeft hier een fijn recept voor. Het is meteen een mooi eerbetoon, want ik las dat Nataniël ‘Tati’ Gomes -de bedenker van de kapsalon- vorige week plotseling overleden is.

Flammkuchen

Pizza, maar dan anders. Van het eten van flammkuchen krijg ik een echt vakantiegevoel. Wij zijn met enige regelmaat op de camping in Duitsland omdat opa en oma daar vaak zijn en ook daar staan flammkuchen vaak op het menu. Eef kookt zo heeft lekkere recepten op haar site staan. Ik twijfel nog of ik die met serranoham maak die met zalm. Omdat het een lichte maaltijd is maak ik er wellicht nog soep bij of een lekkere salade.

Hartige pannenkoek met spinazie, spekjes en geitenkaas

Gewone pannenkoeken kan natuurlijk altijd, maar deze hartige pannenkoek “Uit Paulines keuken” lijkt me toch wel echt lekker en een keer echt wat anders. En och, als de kinderen het niet zien zitten, geniet ik zelf van deze pannenkoek en bak ik nog wel wat naturel pannenkoeken voor de kinderen.

Sushi bowl

In het zomermenu weekmenu wat ik eerder voor de club maakte, deelde ik ook al de sushi bowl. Maar de sushi bowl is hier in huis ook favoriet en het is ook helemaal aan te passen naar eigen wens. Dit recept van lekker en simpel kun je als leidraad gebruiken, maar als tip geef ik om er vooral op te doen wat jullie lekker vinden (met daarbij rekening houden met de verschillende smaken: zout, zuur, zoet, bitter).

Loaded fries

Recepten van Francesca zijn eigenlijk altijd goed, zij weet wat lekker eten is. Ik kijk er naar uit om de loaded fries met kip ketjap te maken. En de friet komt uit de oven, dus gezond(er) toch? 😉

Big Mac wrap

Het is al een tijd geleden dat ik de Big Mac wrap at. Elsbeth deelde het recept ook eerder in een weekmenu. Hier kun je het recept bekijken wat ik gebruikte. En geloof me: dit ga je vaker eten.

Krokante kipburger 

We sluiten de week af met een burger. Wij kiezen voor een krokante kipburger van leuke recepten, maar een vega (bieten)burger is ook een prima alternatief. Burgers zijn altijd een goed idee!

Hopelijk genieten jullie van een mooie zomer. Wij hebben de spullen gepakt om mooie plekken in Italië te gaan ontdekken (dus wie weet de volgende keer een Italiaans weekmenu).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter