Kook

Relax Mama Sanne’s supersoepen Weekmenu

Ik ben gek op soep. Maar net als vorige week bij de salades val ik vaak terug op dezelfde. Sanne zette hun favoriete soepen op een rijtje voor ons voor wat nieuwe inspiratie!

Sanne: “Mijn lief heeft lang de overtuiging gehad dat soep geen maaltijd is. Vreemd, want een goede soep is hartstikke lekker en voedzaam. Als ik er stokbrood of Turks brood met lekkere smeersels bij doe en wat losse groenten zoals cherrytomaatjes of komkommer is iedereen hartstikke gelukkig. Deze soepen lusten wij allemaal heel graag.”

Maandag: aspergesoep met zalm

Er zijn nog asperges! Mijn kinderen zijn niet zo gek op asperges, maar een aspergesoepje vinden ze gelukkig wel lekker. Asperges en zalm zijn een topcombinatie. Dit recept lijkt wel op hoe ik het maak. Ook lekker om eiersalade erbij te geven met wat brood.
Ik maak eiersalade altijd zelf door wat gekookte eieren door elkaar te prakken met mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder, drupje curry, beetje mosterd, verse bieslook en peper en zout. Je schijnt ook een magere variant met yoghurt te kunnen maken, maar ik ben juist gek op calorieën.

Dinsdag: pompoensoep met munt en feta

Oeoeoeoeh pompoen, zo lekker! Alleen het woord is al fijn: pompoen. Een pompoen ziet er uit zoals-ie klinkt, vind je niet?
Zo’n oranje knoeperd slachten is helaas een flink karwei. Je kunt jezelf een hoop moeite besparen door ‘m niet te schillen. Dat is helemaal niet nodig en scheelt veel gehannes. Eigenlijk heeft een pompoensoep geen aankleding nodig, maar ik vind dit recept met munt en feta (of witte kaas) wel heel erg lekker.

Woensdag: tuinerwtensoep met kokos

Dit is een heerlijk voorraadkastsoepje. Tuinerwten en een blik kokosmelk liggen hier altijd in de vriezer en in de kast. Bosui kun je best vervangen door een gewoon uitje en in plaats van verse kruiden te gebruiken, kun je wat goochelen met gedroogde kruiden. Het is een redelijk zoete soep, misschien dat Lieve en Pepijn er daarom zo gek op zijn. Ik laat overigens de koriander weg, want voor mij smaakt dat naar zeep.

Donderdag: gepofte knoflooksoep

Soep van knoflook? Is dat lekker? Jazeker!
Doordat de knoflook eerst in de oven gepoft wordt, is-ie een beetje zoetig. Het is een heerlijk romige soep met een verrassende smaak. Lieve was er als kleintje al erg gek op. Al herinner ik me nog als de dag van gisteren dat ze een keer ’s nachts wakker werd en ik haar kamer binnenkwam terwijl ze ’s avonds deze soep gegeten had. Die lucht! Met het hele gezin eten dus en niet als je daarna nog ergens heen wilt!

Vrijdag: oranjesoep met geroosterde paprika en chorizo

Tot slot een stevige soep. Nu het officieel zomer is, maar iemand aan de shuffleknop van de seizoenen heeft gezeten, is een goedgevulde soep welkom. Deze soep is superlekker en wordt zelfs door mensen die beweren dat ‘soep geen maaltijd is’ gewaardeerd.
Eet smakelijk!

Welke ga jij als eerste proberen?

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter