Kook

Ravioli Caprese met zonnebloempit-pesto

Dit recept uit Relax Mama in de keuken is van Ariane, moeder van Charlotte en Boris. Pesto zelf maken? Ariane zegt dat het supermakkelijk is. Ze maakt haar pesto met verschillende kruiden en wisselt af met noten en zaden. In deze pesto met zonnebloempitten doet ze expres geen kaas, omdat er ook al kaas in de ravioli zit.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 pakjes verse ravioli met kaas (à 250 g)
  • 400 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • een stukje Parmezaanse kaas
  • enkele blaadjes basilicum, voor de garnering
  • Voor de pesto
  • 75 g zonnebloempitten
  • 1 kleine teen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • enkele handen basilicum of een mengsel van basilicum en rucola (ca. 40 g)
  • citroensap, naar smaak

    EXTRA NODIG
    staafmixer of keukenmachine, fijne rasp

Zo maak je het (in 20 minuten):

Rooster voor de pesto de zonnebloempitten in een koekenpan zonder olie al omscheppend heel licht goudbruin. Neem de pan van het vuur. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de pitten met de knoflook, olijfolie en kruiden. Breng op smaak met citroensap, flink wat zout en peper.

Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de ravioli in een schaal met de pesto en eventueel een scheutje kookvocht om het wat smeuïger te maken. Meng er de tomaatjes en mozzarella door. Verdeel over borden en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over. Garneer met basilicum.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter