Kook

Relax mama orde-op-zaken weekmenu

Onze vaste blogger Lisa (single mom van Mats en Wiep) woont in Brabant dus moest er vorige week al weer aan geloven: terug in het normale ritme. Ze deelt hier hoe haar eerste weekmenu eruit zag. En mocht je het je afvragen of haar koters van 3 en 5 dit allemaal eten (dat deed ik namelijk). Daarop is haar antwoord: “Ja. Zelfs haringen met uitjes. Alles vreten die 😂.”

Lisa: “De we-hebben-er-zó-naar-uitgekeken-en-we-waren-er-zó-aan-toe- zomervakantie is weer ten einde. Tijd voor het pakken van de schooltassen en de check naar de maat van de gymschoenen. Hier groeien voeten namelijk twee maten per week ongeveer.  Tijd voor orde op zaken, en weer een normaal en verantwoord weekmenu. Voor mij is de definitie van een normaal weekmenu; golden oldies. Van die fijne, vertrouwde recepten die je met je ogen dicht kunt maken. En succes gegarandeerd. Want als je ergens geen zin in hebt nu, is het in preken over uithongering en dreigementen over hongerstakingen van je kleuter (dan ben je meteen weer aan vakantie toe). Dus een succesvol en stressbestendig weekmenu!”

Maandag: Volkorencouscoussalade (lekker scrabblewoord!) met gegrilde kiphaasjes

Deze couscous met gegrilde kiphaasjes doet het bij ons goed. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Rucolasoep

Rucolasoep: Need I say more? Dit recept komt uit Elsbeths kookboek, maar is ook hier online te vinden. Wij eten het met naanbrood. Dat gaan we natuurlijk niet zelf staan kneden; even afbakken in de oven en soepdippen maar!

Woensdag: Tortilla met chorizo

Er klinkt vanuit de berg duploblokken een groot applaus wanneer ik dit op het weekmenu zet.  Het recept is afkomstig van de Chicks love Food dames, die in hun kookboek 5 or less 100 simpele recepten met maximaal vijf ingrediënten presenteren. De tortilla is daar één van. Op hun site vond ik het recept ook (alhoewel daar de paprika is vervangen voor peterselie), zie hier.

Donderdag: Piadina panpizza met ham en rucola

Dit recept is afkomstig van Albert Heijn, en mijn advies is om de benodigde boodschappen voor dit recept ook hier te gaan kopen. In andere supermarkten hebben ze niet exact wat onze appie adviseert en aangezien in de eerste week ná de vakantie mijn oplossingsgerichte brein zich nog in de slaapstand begaf, ging ik voor safe. Je vindt het recept hier.

Vrijdag Visdag: Italiaanse kabeljauw met olijventapenade

We sluiten de eerste schoolweek af met weer een recept uit Het 5 or less Diner-kookboek van Chickslovefood.

 

  • Voor iedereen die de nieuwsbrief ontvangt: ik laste een zomerstop in, maar vanaf 6 september is de nieuwsbrief er weer wekelijks. Voor als je de nieuwsbrief nog niet ontvangt, maar wel wekelijks op de hoogte gehouden wil worden: via deze link kun je je abonneren!
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter